napisał(a) mireks » 19.07.2008 05:48
Bierut napisał(a):Mireks mam do ciebie pytanie: Czy byłeś może kiedyś w Breli ? Jeśli tak, to czy Orebic jest równie atrakcyjny ? Ja byłem w tym roku w Breli i jestem zakochany w tej miejscowości. Jeszcze przed sezonem zadecydowałem, że w przyszłym roku pojedziemy do Orebic. Ale teraz to mam wątpliwości.
Ines, pamiętam jak zachwalałaś Tucepi i inne miejsca na Riwierze Makarskiej. Ja uważam, że BRELA is the best. A byłem z 3 dzieci i nawet wchodzenie pod górę nie stanowiło w takich okolicznościach problemu.
W Breli nigdy nie mieszkaliśmy,ale zwiedziliśmy ją rok temu tak samo jak Tucepi,Baska Woda,Podgora,mieszkaliśmy koło Omisza.
Riwiera Makarska jest inna niż Peljesać np. Orebić.
W Orebicu są inne klimaty,jak wjechaliśmy na pólwysep Peljesać,jadąc przez Ston to jedna z naszych znajomych powiedziała, Boże gdzie my jedziemy riwiera Makarska taka ładna a tu cisza,skały,krzaki i winogrona.
Po przyjeżdzie trochę byliśmy rozczarowani Orebicem,wychwalanym na tym forum,po dwóch dniach zdania zmieniliśmy.
Tak jak napisała ines,Peljesać jest piękny,jest bardziej dziki,na pewno inny jak riwiera Makarska.Trzeba pojechać aby to zobaczyć i ocenić samemu,my rok temu postanowiliśmy że jedziemy do Orebića i tak zrobiliśmy.
A za rok,jeśli pojedziemy do Chorwacji to może Hvar,może riwiera Makarska albo za Dubrownik,jeszcze nie ustalone.