Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciliśmy z Mlini - możecie pytać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viola25
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viola25 » 24.08.2010 15:22

Cieszę się bardzo, że wszyscy mają pozytywne wrażenia z pobytu w Mlini ja właśnie zaczynam pakowanie wyjeżdżamy 3 września :) z dzieciaczkani 3latka , roczek.
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 12.09.2010 12:32

:wink: Namierzam campy w Mlini i w Srebreno, już wiem, że wiekszość z nich nie leży bezpośrednio przy plaży :cry: mam niejasność co do campu Porto, może podpowiecie czy leży przy plaży, a może jest tam camp przy plaży :?: :idea: :lol: pozdrav
szymek.1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szymek.1 » 12.09.2010 18:15

dagiesza napisał(a)::wink: Namierzam campy w Mlini i w Srebreno, już wiem, że wiekszość z nich nie leży bezpośrednio przy plaży :cry: mam niejasność co do campu Porto, może podpowiecie czy leży przy plaży, a może jest tam camp przy plaży :?: :idea: :lol: pozdrav

polecam camping Keyt ,schludny,cichy i tani ( 114 kun za kamperka i cztery osoby)
do morza schodzisz po schodkach jest tam mila plażyczka z knajpka ,
do Dubrovnika jedziesz za 12 kun busem spod campa, zakupy robisz obok przystanku w m
ałym super markecie :wink:
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 12.09.2010 18:31

Dzięki piękne 8) Kiedyś zatrzymalem się przy camp Kate, fajny ale te schody, no i jednak nie nad samą plażą. :cry: :cry:
pozdrav
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 22.09.2010 10:14

dagiesza napisał(a)::wink: Namierzam campy w Mlini i w Srebreno, już wiem, że wiekszość z nich nie leży bezpośrednio przy plaży :cry: mam niejasność co do campu Porto, może podpowiecie czy leży przy plaży, a może jest tam camp przy plaży :?: :idea: :lol: pozdrav

w Porto spałem w sierpniu - dużo wolnego miejsca, trawiasto, bardzo miła obsługa w recepcji (wymienili nam nawet euro, jak zapomnieliśmy skorzystać z kantoru), brak Polaków (bardzo duży dla mnie plus), do plaży jest z 200 metrów - uważam że 3 minuty spaceru to nie jest jakiś wielki wysiłek (schodów nie ma). A w pobliżu kempingu (ze 100 metrów) są dwie restauracje, przystanek autobusowy, 2 knajpy, 2 supermarkety (dość spore, w tym Konzum, więc ceny są przystępne) i bank, gdzie kursy były o niebo lepsze niż w Dubrowniku. Ja ten camp zdecydowanie polecam.

Początkowo mieliśmy stanąć na Kate, ale tam prawie nie było miejsca, tłumy Polaków z k... na ustach (stał nawet cały autobus - pewno dlatego, że tanio) i niezbyt spodobały nam się sanitariaty. No i przy kempingu jakoś też nic nie było, żeby wyskoczyć na wieczór. Cofnęliśmy się do Srebreno, zajrzeliśmy do kempingu Matkovica - ale to takie podwórko, sanitariaty jeszcze gorsze. Porto jest z tych wszystkich najdroższe i, moim zdaniem, najlepsze. A i problemów z zakupami nie ma.

nie wiem jaka plaża jest w Mlini, ale w Srebreno jest piaszczysta (w sensie po wejściu do wody, bo na samej plaży się nie wylegiwałem), co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 22.09.2010 12:02

:lol: Wielkie dzięki Pudelek za info 8) Rozumiem, że z campu Porto nie ma widoczków na morze?. Może masz jakieś foty :o
pozdrav :wink:
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 22.09.2010 13:01

z kampu nie ma, gdyż na tych 200 metrach dzielących Porto od morza jest m.in. parking oraz kilka zabudowań nad samą plażą. Ale w tamtym rejonie chyba nie ma kempingu nad morzem - ten wielki kemping w Kupari dodatkowo oddzielony jest drogą do Dubrovnika.

Jakieś zdjęcia mam, choć niezbyt reprezentacyjne - akurat w kierunku gór, a nie morza - te widać bardzo dobrze :)
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 22.09.2010 13:31

:D Dzięki, znam te kampy przy Jadrance, z widzenia, nie byłem nigdy na campie Porto. :P Może za rok :?: :wink:
pozdrav :wink:
Bosm@n
Croentuzjasta
Re: Mlini

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 09.01.2011 14:43

JoannaN napisał(a):Dzis wrócilismy z Mlini. Rewelacja :D Plaża żwirkowa, choć juz metr po wejściu do wody piaszczysta.
Bardzo polecam wynajęcie pokoju u Ivanki Cimic. Pokój z pięknym widokiem na morze i góry. I tylko 3 min do plaży. Codziennie śniadania z widokiem na morze...
http://www.385croatia.com/details_r_5_m ... 7_l_pl.htm
Mam nadzieję, że tam wrócimy...

Jak sądzicie da się jechać w ciemno do Mlini? Jest tam wystarczająco dużo apartamentów? Może jakaś informacja turystyczna na miejscu (tam zawsze są artamenty...)
Marek Krasuski
Turysta
Erminia

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek Krasuski » 10.01.2011 18:47

Planuje się wybrać do Vlaho do apartamentu 2 .Napisz informacje o tym apartamencie, ewentualnie zdjęcia,Mój mail:Focus.marek@gmail.com
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 22.01.2011 15:05

limi napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z pobytu w Mlini. To był nasz pierwszy wyjazd do tego pięknego kraju. Jadąc na południe zaliczyśmy Plitwickie Jeziora, Trogir. Na miejscu byliśmy w Cavtat, Molunat i Dubrowniku. Wracając do Polski zwiedziliśmy Split. Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego wyjazdu.
Mlini nam się bardzo podobało. Apartament "Erminia" u Vlaho był na miarę naszych oczekiwań. Rano zawsze kawa na tarasie, potem plaża lub wycieczka, obiad znowu na tarasie i znowu plaża . Wieczorem spacer nad brzegiem morza. W pobliżu Mlini jest Kupari. Robi to na ludziach niesamowite wrażenie.
Zakupy robiliśmy w sklepie w Mlini i w Lidlu 4km. za Mlini w stronę Dubrownika. Przed wyjazdem wyrobiłem kartę kredytową i nią prawie za wszystko płaciłem. Woda w morzu była ciepła, przejrzysta, ale bez rewelacji do nurkowania. Jechaliśmy autem przez Czechy, Austrię, Słowenię z ominięciem autostrady.
Dużo informacji zaczerpnąłem z forum. Mogę odpowiedzieć na pytania szczególnie tych, co jadą pierwszy raz do Chorwacji. Piszcie, a postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania. limi. :D :D :D

Mam zamiar odwiedzić Mlini w tym roku. Właśnie wysłałem zapytanie o apartament u Vlaho. Odpisał, że 3 osoby to 40 lub 45 euro. Napisz coś więcej o Mlini, apartamentach u Vlaho, jak daleko do plaży i co można zwiedzić w okolicy poza Dubrownikiem oczywiście. Wybieram się trzeci raz i teraz na sam koniec Cro. Może więcej info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam.
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 22.01.2011 22:21

Na jaki miesiąc chcesz zarezerwować? Bo jeśli w lipcu/sierpniu są takie ceny "przez internet" to na miejscu, jadąc w ciemno będzie tanio:-)
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 22.01.2011 22:32

Otrzymałem już wstępne potwierdzenie od Vlaho w okresie od 29.07. do 08.08.11. Zrobię wszystko, żeby nie jechać w sobotę lub niedzielę. W 2010 jechałem w sobotę bo Pani nie chciała się zgodzić inaczej - przyjmowała na kwatery zawsze w soboty, więc sterczałem w korku za Zagrzebiem, że hej.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.01.2011 00:07

Bosm@n napisał(a):Na jaki miesiąc chcesz zarezerwować? Bo jeśli w lipcu/sierpniu są takie ceny "przez internet" to na miejscu, jadąc w ciemno będzie tanio:-)

U Vlaha takie ceny są i "przez internet" i " w ciemno" :D :D
Za to w okolicy już niekoniecznie - zresztą jak wszędzie ...
:papa:
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 23.01.2011 22:32

wojan napisał(a):
Bosm@n napisał(a):Na jaki miesiąc chcesz zarezerwować? Bo jeśli w lipcu/sierpniu są takie ceny "przez internet" to na miejscu, jadąc w ciemno będzie tanio:-)

U Vlaha takie ceny są i "przez internet" i " w ciemno" :D :D
Za to w okolicy już niekoniecznie - zresztą jak wszędzie ...
:papa:

U Vlaha Brcica mieszkałem w 2009r za 30E pierwsza połowa lipca ( to u nich jeszcze przed sezonem od 15lipca) w apartamencie nr 3 z tarasem pod palmami.za 45 można mieć apartament nad samą wodą Od Vlaha do wody dość daleko a w Mlini plaża ciasna lepiej iść w ruiny tam jest zdecydowanie lużniej
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciliśmy z Mlini - możecie pytać - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone