gregory19742 napisał(a):Witajcie jestem nowy i pierwszy raz na forum o Chorwacji
Możliwe, że nie jestem na odpowiednim temacie, ale prosiłbym o poradę tych co byli lub są w Chorwacji
Planujemy wyjechać z dziećmi ( 2 letnie i 5 letnie) pierwszy raz do Chorwacji i nie wiemy co wybrać. Co polecacie. Niechciałbym jechać za daleko może, bo to jednak długa podróż dla dzieci i na pweno jakiś większy wydatek. Nie mam pojęcia jaki to byłby jeszce koszt całej wyprawy gdzieś do 10 dni. Jesteśmy z Warszawy i mamy zamiar wyjechać gdzieś koło 13 lipca. Myślimy jechać w ciemno po namowach znajomych. Nie wiem czy dobrze robimy.
Myśleliśmy jechać pod namiot, czy lepiej może na kwaterach. Zastanawiamy się czy to nie zapóżno na znalezienie kwatery. Czytałem tyle postów i od tego czytania boli mnie już głowa, gdzie lepiej było by pojechać. Jedni proponują północ ( miejsca na Istrze i Krk), bo blisko, a inni południe ( okolice Zadar, Split, Dubrownik) nie wiem czy nie za daleko. Może byście doradzili i dali jakieś namiary na pewne miejsca. Jechać będzie jeden kierowca. Jak radzicie, lepiej będzie podróż podzielić na 2 etapy z noclegiem( jeżeli tak to gdzie), czy pociągnąć za raz. Na pewno bym jechał nocą. Nie wiem jaką trasę wybrać czy przez Węgry czy Austrię.
Może ktoś w tym terminie też wybiera się samochodem z tych regionów i byłaby chociaż możliwość dołączenia w drodze, nie ukrywam było by raźniej jechać. Prosiłbym o wasze porady.
Z pozdrowieniami dla wszystkich Cromaniaków.
Trochę weszłeś z butami na stół,może cię admin nie dojrzy,napiszę krótko.Tylko w ciemno na rezerwację już za póżno,14 dni do wyjazdu.Skoro już czytałeś trochę forum to na pewno coś ci w głowie zostało,od Szibenika na południe i na pewno coś po drodze wam się spodoba,może Primostein,nie tak daleko a klimacik jest.Jeżeli chcesz jechać na raz to ok.1-2 w nocy zrobić odpoczynek na parkingu włącznie z drzemką 2-3 godz.Trasę musisz sam wybrać,nallepiej podłącz się do kogoś na trasę.pozdr.