Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciliśmy z Chorwacji

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 25.06.2010 11:10

Ja w tym roku planuję podobne wojaże kampingowe po Chorwacji :D Tyle że zaczynam od Dubrovnika, a kończę na Pagu. Jako że będzieto sierpień, to moje zwiedzanie będzie bardziej leniwe i uzaleznione od aktualnych chęci :) Mimo to, jakiś tam plan zwiedzania jest.
madro58
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madro58 » 26.06.2010 15:31

To może ja zmieszczę parę fotek które zachęcą chyba do zwiedzania a na pewno nie do kąpieli oraz trochę ostudzi zachwyty cromaniaców. Właśnie wróciłem z Chorwacji i tak wyglądał Jadran w Orebić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodać do tego ceny w sklepach i wejściówek (min. 20 zł , mury Dubrownika ok. 50 zł osoba) to chyba wyleczyłem sie z cro.
Ostatnio edytowano 28.06.2010 08:23 przez madro58, łącznie edytowano 3 razy
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.06.2010 15:59

madro58 napisał(a): Właśnie wróciłem z Chorwacji i tak wyglądał Jadran w Orebić

Zdjęcia sie nie otwierają więc trudno powiedzieć co na nich jest ...... ale przejrzystość wody jest należyta. :lol: :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.06.2010 16:05

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):I to wszystko w 16 dni...hm

Właśnie ..... mam tylko nadzieję, że autorka jest świadoma, że była w Chorwacji i widziała Chorwację.
Poznać - z całą pewnością nie poznała.
Jednak jeżeli taki był plan, to został zrealizowany i należy się pełny szacunek za poniesiony trud.
madro58
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madro58 » 27.06.2010 07:27

Dopiero uczę się zamieszczać zdjęcia więc może teraz się udało. A woda jaka jest każdy sam oceni :x
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.06.2010 08:49

Nigdy takiej zawartosci w wodzie nie widziałem i nie spotkałem. Dla mnie to widok mocno zniechęcający.
( na drugim zdjeciu, czerwona butelka "powera" i ręcznik .... to nie śmieci). :D :wink:

ps.
Te zdjęcia mógłbyś podesłać np. do ambasady Chorwackiej z małym opisem.

Może jeszcze do mediów ...... niektórzy zrezygnują z całą pewnością, co spowoduje tylko pozytywne następstwa (dla nas tłoku mniej a chorwaci nabiorą pokory do relacji cena- jakość ).
Teraz patrząc na te fotki, sam się już wstydzę na samą myśl, co pomyślą inni, nie znający Chorwacji ...... gdzie ja jeżdzę na te wczasy :?: :evil: :oops:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.06.2010 09:56

madro58 napisał(a):Dopiero uczę się zamieszczać zdjęcia więc może teraz się udało.

Trzeba jeszcze zdjęcia zmniejszyć do regulaminowych rozmiarów.
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 27.06.2010 09:59

madro58 napisał(a):. Właśnie wróciłem z Chorwacji i tak wyglądał Jadran w Orebić

e tam,trzeba bylo ladne fotki podwodne porobic,taka "rafa" ci sie trafila")
widac na drugim zdjeciu ze niektorym to nie przeszkadza :wink:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 27.06.2010 10:03

Pytanie o aktualną cenę benzyny w Chorwacji. Nie zauważyłem, ale może przeoczyłem. Jest to dla mnie ważne bo w tym roku będę jeździł na benzynie - do tej pory diesel i częstotliwość odwiedzania stacji benzynowych lekko mnie przeraża.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.06.2010 11:59

LRobert napisał(a):Pytanie o aktualną cenę benzyny w Chorwacji. Nie zauważyłem, ale może przeoczyłem. Jest to dla mnie ważne bo w tym roku będę jeździł na benzynie - do tej pory diesel i częstotliwość odwiedzania stacji benzynowych lekko mnie przeraża.

cennik
gregory19742
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregory19742 » 28.06.2010 00:11

Witajcie jestem nowy i pierwszy raz na forum o Chorwacji
Możliwe, że nie jestem na odpowiednim temacie, ale prosiłbym o poradę tych co byli lub są w Chorwacji
Planujemy wyjechać z dziećmi ( 2 letnie i 5 letnie) pierwszy raz do Chorwacji i nie wiemy co wybrać. Co polecacie. Niechciałbym jechać za daleko może, bo to jednak długa podróż dla dzieci i na pweno jakiś większy wydatek. Nie mam pojęcia jaki to byłby jeszce koszt całej wyprawy gdzieś do 10 dni. Jesteśmy z Warszawy i mamy zamiar wyjechać gdzieś koło 13 lipca. Myślimy jechać w ciemno po namowach znajomych. Nie wiem czy dobrze robimy.
Myśleliśmy jechać pod namiot, czy lepiej może na kwaterach. Zastanawiamy się czy to nie zapóżno na znalezienie kwatery. Czytałem tyle postów i od tego czytania boli mnie już głowa, gdzie lepiej było by pojechać. Jedni proponują północ ( miejsca na Istrze i Krk), bo blisko, a inni południe ( okolice Zadar, Split, Dubrownik) nie wiem czy nie za daleko. Może byście doradzili i dali jakieś namiary na pewne miejsca. Jechać będzie jeden kierowca. Jak radzicie, lepiej będzie podróż podzielić na 2 etapy z noclegiem( jeżeli tak to gdzie), czy pociągnąć za raz. Na pewno bym jechał nocą. Nie wiem jaką trasę wybrać czy przez Węgry czy Austrię.
Może ktoś w tym terminie też wybiera się samochodem z tych regionów i byłaby chociaż możliwość dołączenia w drodze, nie ukrywam było by raźniej jechać. Prosiłbym o wasze porady.
Z pozdrowieniami dla wszystkich Cromaniaków.
madro58
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madro58 » 28.06.2010 08:02

Trzeba jeszcze zdjęcia zmniejszyć do regulaminowych rozmiarów.

Zrobione, lecz wymowa zdjęć pozostaje taka sama :cry:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 28.06.2010 08:16

madro58 widok rzeczywiście nieciekawy no ale o jednym nie należy zapominać. Brudne plaża i śmieci pływające w wodzie to nie wina morza czy Chorwacji a ludzi. Niestety, sami sobie fundujemy takie widoki. Im więcej ludzi tym więcej brudu.
Fakt, już w zeszłym roku główna plaża w Orebicu straszyła bałaganem, zresztą pisałam o tym w relacji. Ale Chorwacja to szereg maleńkich, pięknych plaż gdzie takiego syfu za przeproszeniem nie uświadczysz.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 28.06.2010 08:27

Bardzo fajny sposób na wakacje Jolu, za pomysł i realizację duży plus :D
Jola Hinc napisał(a):w Ićići (ładny apartament -40euro doba). .......
w Zaborić (apartament 30euro /doba). .........
w Podaca 4 doby (apartament 25euro/doba)

I to potwierdza (wbrew wypowiedziom niektórych :roll: ), że im dalej na południe, tym taniej :D

madro58 napisał(a):chyba wyleczyłem sie z cro.

Jakbym pojechał na plażowanie w Orebicu... tez bym się baaaardzo szybko wyleczył :wink: :lol: .
Nie rezygnuj, Chorwacja na szczescie to nie tylko Orebic i mury w Dubrovniku :roll: :D
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 28.06.2010 23:18

Kasiu dzieki za ceny. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Wróciliśmy z Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone