Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciliśmy Omis!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
basik8105
Plażowicz
Wróciliśmy Omis!

Nieprzeczytany postnapisał(a) basik8105 » 24.07.2009 18:43

Wróciliśmy wczoraj-podróż z Krakowa przez Budapeszt-autokarem Orangeways-cena 90 zł od osoby+5 zł bagaż-wyjazd z dworca autobusowego ul.Bosacka 1 Kraków.-autokary kursują raz dziennie godz. 14.30 od nd do środy-polecam,przemiła obsługa węgierska,kawa,herbata,czekolada na gorąco w cenie biletu,luksusowy przestronny autokar,wygodna podróż.Z Budapesztu pociąg do Zagrzebia z Dworca Keleti-cena w obie strony ze zniszką 60% - 7800 huf około 130 zł. :lol:
Z Zagrzebia pociąg do Splitu 171,20 kun w jedną stronę- tu zniżek już nie ma :( .W Splicie nie miła niespodzianka,przy dworcowej budce z gazetami i napojami pani wyczuła że jestem turystką,nie czuję jeszcze waluty i chciała oszukać mnie przy wydawaniu na 50 kun.Na szczęście nie dałam się,jeśli ktoś szuka noclegu w Splicie nie musi specjalnie się starać-do wyboru do koloru-stoją panie przy wyjściu z dworca i proponują pokoje.Ze Splitu do Omisu wzielśmy autobus miejski nr 60 który odjeżdża powyżej dworca-20 kun-30 min jazdy.Na miejscu szukanie noclegu-NIGDY TRAVEL AGENCY-30% drożej,sprawdziliśmy,znależliżmy cudowny apartament 50 eur od dwóch osób-2 sypialnie,śliczny taras z widokiem na morze-luksus-byliśmy zachwyceni.Sam Omis miłe turystyczne miasteczko z ładną plażą a to najbardziej nas interesowało. :D Ceny w knajpach: pizza duża 30 cm- 40 kun,50 cm- 65 kun,spagetti 35 kun,piwo 12-14 kun,lody 5 kun gałka.W drodze powrotnej wszystko tak samo z wyjątkiem autokaru z Budapesztu,musieliśmy jechać EUROLINES bo Orangeways akurat nie kursowały w tym dniu-bez porównania na korzyść ORANGEWAYS!!!!!!Pozdrawiam
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 24.07.2009 19:15

a zniszka 8O to co to takiego i dlaczego 60%?
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 24.07.2009 19:27

Hej Basik8105 - fajną mieliście podróż,dobrze,że wszystko Wam się udało.
Niestety takie rzeczy też się zdarzają :cry:

http://wiadomosci.onet.pl/2014494,12,split_6_ofiar_wykolejonego_pociagu,item.html
basik8105
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basik8105 » 24.07.2009 19:44

zniżka dla kupujących bilet powrotny(oferta wakacyjna z tego co zrozumiałam)
a zniszka to mój nowy twór gramatyczny:)
basik8105
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basik8105 » 24.07.2009 20:00

Tam nad Kastelą jest naprawdę niebezpiecznie(zbyt stromo) pociąg jechał stanowczo zbyt szybko jadąc z Zagrzebia do Splitu,było to troszkę przerażające dla mnie,jadąc w drugą stronę lokomotywa spalinowa ciągnęła skład wolno pod górę,a z tego co wiem wypadek zdarzył się na trasie Split-Zagrzeb.
kawowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawowy » 26.07.2009 19:20

A ogólnie jakie obłożenie kwater w Omis? Wybiram się w ciemno na przełomie 07/08. Pewnie ze znalezieniem czegoś dla dwojga za 50EUR nie miałbym problemów, ale mam skromniejszy budżet. Możesz napisać kilka słów jak to wygląda?

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone