napisał(a) dede » 31.07.2010 15:14
Toranaga napisał(a):czekor68,
jak wyglądał odcinek czeski? Szczególnie w okolicy m. Trinec i Hradek, gdzie są prowadzone remonty. Czy wyznaczono objazdy, czy jest wahadełko?
Hej, ja ta drogą jechałem dziś w nocy, wracając z Cro- wahadła żadnego nie było, jest jakiś pokręcony objazd w ok. Trinca. Nocą jedzie się tak sobie, chodzi mi tu o fakt, iż droga w miejscowościach jest praktycznie nie oświetlona i trzeba co nieco uważać, ogólni rzecz biorąc jak na taka drogą przejazd dość sprawny. Gorzej było w Chorwacji 60 km od Zagrzebia korek i 40-50 km/h, krótkimi momentami ok.100. Proponuję tez kierować się na bramki płatne kartami - mniejszy tłok, sprawniejszy przejazd - przynajmniej wczoraj tak było.
Natomiast do Chorwacji jechałem 2 tygodnie temu, z piątku na sobotę, ogólnie rzecz biorąc sprawnie , aż do Zagrzebia , gdzie się zaczęło. Jechałem od strony Węgier, na bramkach w Lućko tłok, ok. 1,5 godz. Już za bramkami auto jedno za drugim, prędkość ok. 50/h przez ok. 100 km. Po prostu dziki tłum walił na more ale warto było.