WITAM DOPIERO WROCILEM Z WW WYMIENIONEGO MIEJSCA TRASA POL-SLO-HUN-SLOWENIA-CRO.DROGA AUTOSTRADY CZYLI SLO-HUN-CRO. JEZELI MACIE PYTANIA Z CHECIA ODPOWIEM .
POZDRAWIAM
Rysio napisał(a):Za około 40 h ruszam w tamtym kierunku. Płynę na Korculę z Rijeki (cena ok 1000 PLN), zaoszczędzony 1 dzień urlopu, jakieś 600-700 km drogi a więc paliwo, winiety, no i nocleg w trasie. Ale pytanie innej natury, masz może jakieś fotki z Zavalaticy i Priżby odnośnie plaż jakie tam można spotkać. Jadę z żoną i niespełna 5-cio letnią córą, więc raczej żwir milej widziany niż skały. Gdzie się w Twojej opinii mam kierować na początek. Zaznaczam, że na wyspie będę planowo o 11.20 przed południem, więc na szukanie własnego kąta trochę czasu będę miał, jednak może mi doradzisz gdzie poszukiwania w takim składzie rozpocząć
Ps. Priżba na Gearth, jest potraktowana po macoszemu, niska skala i tylko 1 fotka z której nic nie wynika
Jola L-G napisał(a):Rysio napisał(a):Za około 40 h ruszam w tamtym kierunku. Płynę na Korculę z Rijeki (cena ok 1000 PLN), zaoszczędzony 1 dzień urlopu, jakieś 600-700 km drogi a więc paliwo, winiety, no i nocleg w trasie. Ale pytanie innej natury, masz może jakieś fotki z Zavalaticy i Priżby odnośnie plaż jakie tam można spotkać. Jadę z żoną i niespełna 5-cio letnią córą, więc raczej żwir milej widziany niż skały. Gdzie się w Twojej opinii mam kierować na początek. Zaznaczam, że na wyspie będę planowo o 11.20 przed południem, więc na szukanie własnego kąta trochę czasu będę miał, jednak może mi doradzisz gdzie poszukiwania w takim składzie rozpocząć
Ps. Priżba na Gearth, jest potraktowana po macoszemu, niska skala i tylko 1 fotka z której nic nie wynika
Rysio, coś te 40 godzin to nie pasuje do terminu, który zgłosiłeś w kalendarzu
Amelka napisał(a):ja polecam Zavalatice - moge Ci dac namiary na gospodarzy, u ktorych bylismy wielka banda w tym roku. Plaza przy domu, wiec zejscie na plaze nawet z wlasna kawa, a nie tylko klamotami. Zreszta klamoty caly urlop lezaly na plazy w skladziku przy domu i tylko rano trzeba bylo uwazac, zeby na wężu nie usiąść )
Nasze dzieci niewiele wieksze - 7-latki , jak nie chcialy na glebsza wode to sie taplaly w baseniku, ktory naturalnie sie robil w niecce na skalach przy domu.
Sklep w odleglosci 30 m (no, moze 50 ). Knajpa dwa domy dalej, ale niehalasliwa (no i kucharz taki sobie...). Wszedzie blisko (blizej niz z Prizby, do ktorej trzeba sie przepychac przez brdo). NO i Prizba to tzw. ulicowka - czyli dluga miejscowosc wzdluz ruchliwej drogi, a Zavalatica na kraju swiata, czyli jak dojedziesz to mozesz tylko ta sama droga wracac ) Polecam!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi