Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrocilem z Zavalaticy ( wyspa Korcula) REWELACJA!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 24.08.2007 20:57

Amelka napisał(a):Wiesz Szumson, to zalezy co kto lubie. Vela Luka jest piekna, ale to miasteczko, a Zavalatica, to po prostu wioseczka. jeden sklep, jedna restauracja i JUŻ :)) Nasz gospodarz, ktory budowal swoj dom w 1968 byl trzecim mieszkancem tej wsi :)) Troche przybylo, ale nie oszalamiajaco :))
Cos zaraz wysle :))

Dokładnie napisałaś to co ja chciałem.
Dla mnie Zavalatica to nr 1, jest jeszcze przecudowna miejscowość Babina, ale będę ją rekalmować jak dokonam pewnych zakupów, a na razie nie ma tam jeszcze "światła", ale za kilka lat będzie to perła Korculi.
Jeśli lubisz cisze, spokój to tylko Zavalatica.
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 24.08.2007 21:40

Jezeli wypoczynek zdecydowanie Zavalatica jezeli impreza to na pewno cos wiekszego :) Ja osobisciew bylem bardzo zadowolony z ZaV pomiomo ze jestem mlodą osobą :wink: Jezeli chcielismy jakias rozrywke po prostu jechalismy do np Vela Luki. Spokoj i piekno tego miejsca rekompensuje wszystko ...
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 24.08.2007 21:58

Jezeli chodzi o Jet ski nie da rady w Zavalticy z Motorowka moze Ci sie uda a o rowerze raczej zapomnij:)))Takie atrakcje spotkalem w Priżbie z tym ze z jak pytalismy to do wypozyczenia zostala motorowka 4 metrowa poniewaz 5 metrowe z daszkiem sa w wypozyczeniu na dluzszy czas. Podam moze ceny poniewaz mam zer soba ulotke :)
I tak:
Jet ski 10-min 120 kun, 15 min 170 kun, 30 min 300 kun.
Motorowka (4m) 1H 70 kun, 2 H 120kun, 3H 180 kun 1dzien 300kun.
Paliwo wliczone w cene lodzi:)
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 25.08.2007 09:50

hot dog napisał(a):Jezeli chodzi o Jet ski nie da rady w Zavalticy z Motorowka moze Ci sie uda a o rowerze raczej zapomnij:)))Takie atrakcje spotkalem w Priżbie z tym ze z jak pytalismy to do wypozyczenia zostala motorowka 4 metrowa poniewaz 5 metrowe z daszkiem sa w wypozyczeniu na dluzszy czas. Podam moze ceny poniewaz mam zer soba ulotke :)
I tak:

Chyba podajac ceny myslisz o łódce z silniczkiem 4km, motorówki za takie pieniądze nie wypozyczysz. No i dodatkowo do lodzi motorowej musisz miec papiery
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 25.08.2007 10:20

daisykf napisał(a):
hot dog napisał(a):Jezeli chodzi o Jet ski nie da rady w Zavalticy z Motorowka moze Ci sie uda a o rowerze raczej zapomnij:)))Takie atrakcje spotkalem w Priżbie z tym ze z jak pytalismy to do wypozyczenia zostala motorowka 4 metrowa poniewaz 5 metrowe z daszkiem sa w wypozyczeniu na dluzszy czas. Podam moze ceny poniewaz mam zer soba ulotke :)
I tak:

Chyba podajac ceny myslisz o łódce z silniczkiem 4km, motorówki za takie pieniądze nie wypozyczysz. No i dodatkowo do lodzi motorowej musisz miec papiery

Wypożyczałem łódkę z silniczkiem 4 czy 5 KM, papierów nie mam, nikt niczego nie sprawdzał.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 25.08.2007 10:40

maciek1956 napisał(a):
daisykf napisał(a):
I tak:

No tak bo łódka, to nie motorówka, i wszystko sie zgadza.

Wypożyczałem łódkę z silniczkiem 4 czy 5 KM, papierów nie mam, nikt niczego nie sprawdzał.
STEFAN BATORY
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) STEFAN BATORY » 25.08.2007 13:32

Amelka napisał(a):Sam się o to prosiles - zaraz Ci zapcham skrzynkę, bo to moj ulubiony temat :)) Już ślę :))

Czy ja również moge prosić o pare fotek.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 25.08.2007 16:00

STEFAN BATORY napisał(a):Czy ja również moge prosić o pare fotek.

Kurcze, chyba założe Agencję "Amelka Zavalatica Foto :))
Bede się cieszyć się jak Wam spodoba.
Daisykf - oczywiscie, ze zrobilam sobie fotke z "Babiną", bije rekordy popularnosci, wśród moich najomych:)) Wyższe miejsce ma tylko ta z tabliczka miejscowosci "Dupci" :)
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 25.08.2007 18:14

Tak mam na mysli lodke z silnikiem :)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 27.08.2007 13:27

dzięki za fotki są super, nie mniej zdaje się, że żwirkowej plaży niestety a szkoda. Uwielbiam takie właśnie małe spokojne miejscowości
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 27.08.2007 13:35

Zwirkowa plaza jest w odleglosci 200 m od naszych kwater, ale ja wole skaly, wiec sie tam nie wybralam nawet. Ci co chodzili na zwirek bardzo sobie chwalili, bo idealne dla dzieci (ale moje dziecko tez lubi gleboka wode :))
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 27.08.2007 14:13

hmmm... 200 m to nie tak daleko, gorzej bedzie z kempingiem, ale do przyszłego roku raczej mam nadzieję znaleść :D w tym rku niestety już po i to dawno
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 27.08.2007 14:19

Amelka napisał(a):Zwirkowa plaza jest w odleglosci 200 m od naszych kwater, ale ja wole skaly, wiec sie tam nie wybralam nawet. Ci co chodzili na zwirek bardzo sobie chwalili, bo idealne dla dzieci (ale moje dziecko tez lubi gleboka wode :))

Amelka ja się wybieram 17 września.. byślałem o miescowości BRNA.. wrzuć kilka zdjęc plaż z "Twoich" okolic, no i co byś tam jeszcze poleciła.. Myślisz że Twój gospodaż spuści nico z ceny ( druga poł września) .. A moze masz namiar na jakieś " bezludne" plaże z daleka od miescowości??

z góry dzięki za odp adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mariusz_dw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_dw » 08.01.2009 20:47

Też byłem na tym krańcu świata i postanowiłem tam wrócić. Cicha, spokojna miejscowość (ale przed sezonem-lipiec), mili gospodarze, świetne wino, sympatyczne ekspedientki w sklepie, świeże ryby codziennie z samochodu i 2 razy owoce i warzywa. Na plażę - Zitna, z naszej kwatery to "rzut beretem".
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 09.01.2009 16:52

Czy ktoś może wrzucić jakąś fotkę z plaży Zitna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wrocilem z Zavalaticy ( wyspa Korcula) REWELACJA!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone