Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrocilem z Zavalaticy ( wyspa Korcula) REWELACJA!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 22.08.2007 20:53

Rysio napisał(a):Za około 40 h ruszam w tamtym kierunku. Płynę na Korculę z Rijeki (cena ok 1000 PLN), zaoszczędzony 1 dzień urlopu, jakieś 600-700 km drogi a więc paliwo, winiety, no i nocleg w trasie. Ale pytanie innej natury, masz może jakieś fotki z Zavalaticy i Priżby odnośnie plaż jakie tam można spotkać. Jadę z żoną i niespełna 5-cio letnią córą, więc raczej żwir milej widziany niż skały. Gdzie się w Twojej opinii mam kierować na początek. Zaznaczam, że na wyspie będę planowo o 11.20 przed południem, więc na szukanie własnego kąta trochę czasu będę miał, jednak może mi doradzisz gdzie poszukiwania w takim składzie rozpocząć :D

Ps. Priżba na Gearth, jest potraktowana po macoszemu, niska skala i tylko 1 fotka z której nic nie wynika ;-)

Polecam plaże obok Zavalaticy, nazywa się Zitna cisza spokój mało ludzi .
Ja niestety dopiero 2 września.

http://www.zavalatica.net/specials.html

Gdybyś miał problem, to w Zavalaticy skontaktuj się z Milenką Krajancic, pomoże powołaj się na Krzysztofa z Warszawy (spytaj w sklepie spozywczym jest jeden)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.08.2007 06:50

Dzięki wielkie :) a Amelka chyba o nas zapomniała ;-)
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 23.08.2007 09:41

Zapomniala, zapomniala... upić się czasem nie mozna czy co?? ;)
http://www.korcula.net/firme/private/za ... /carna.htm
Tu domek jest na zdjeciu. Mozesz sie powołac na "gospode Renate iz Varsavi :)
Nie wiem tylo czy dziadek ma juz nowy zapas domwoego wina, bo my chyba cały zeszłoroczny wchlonelismy :)
No i wyszłam na niezła "oliwiarę" :)
Ms. & Mr. MARELIĆ, Zavalatica, Čara - HR
Tel: +385 (0)20 834-062 (Engl)
Tel: +385 (0)20 832-039 (Engl, Ita)
E-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Vesna to właścicielka.
Pozdrav!
Ech, jak wam zazdroszczę!
szumson
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szumson » 23.08.2007 14:01

jednak nie zapomniała :D super, dzięki wielkie za kontakt Amelka, gdybyś mogła jeszcze słówko na temat cen za tą kwatirkę?
Ja wyjeżdżam 1 września, po powrocie podzielę się oczywiście wspomnieniami :wink:
póki co pozdrav!
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 23.08.2007 14:40

Płacilismy 10 euro od osoby. Ale warunki były naprawde bardzo komfortowe!
szumson
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szumson » 23.08.2007 16:58

wow 8O to bardzo rozsądna cena, cieszy mnie to :D
Dwa lata temu byłem w makarskiej i płaciłem po 14euro od osoby i wcale wypasu nie bylo :?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.08.2007 17:11

Dzięki za pomoc wszystkim :D
szumson
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szumson » 24.08.2007 10:28

Mam jeszcze pytanko do tych co byli w Zavalaticy, czy jest tam gdzie wypożyczyć np. skuter? lub z innej paczki jakąś łódkę lub rowerek wodny :?:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 24.08.2007 10:32

szumson napisał(a):Mam jeszcze pytanko do tych co byli w Zavalaticy, czy jest tam gdzie wypożyczyć np. skuter? lub z innej paczki jakąś łódkę lub rowerek wodny :?:

Na rowerku wodnym jeszcze nie widziałem nikogo w Chorwacji. Co do lodki to mozna ją wypożyczyć
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 24.08.2007 10:48

daisykf napisał(a):[
Na rowerku wodnym jeszcze nie widziałem nikogo w Chorwacji. Co do lodki to mozna ją wypożyczyć

My co roku pływamy na rowerkach wodnych - blizej wloskich granic czule zwą je "pedolina" :))
W Zavalaticy nie widzialam - lodki pozycza kazdy gospodarz/gospodyni. Podobnie jak i sprzedaje domowe produkty (bez)alkoholowe :))
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 24.08.2007 11:49

Amelko
powiedz więcej o plaży a jak się da to może jakieś foto??
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 24.08.2007 12:02

Sam się o to prosiles - zaraz Ci zapcham skrzynkę, bo to moj ulubiony temat :)) Już ślę :))
szumson
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szumson » 24.08.2007 15:36

daisykf napisał(a):
szumson napisał(a):Mam jeszcze pytanko do tych co byli w Zavalaticy, czy jest tam gdzie wypożyczyć np. skuter? lub z innej paczki jakąś łódkę lub rowerek wodny :?:

hmm. daisykf w makarskiej pomykałem na rowerkach aż miło :D i do tego miały jeszcze zjeżdzalnie :o hehe
pzdr.
szumson
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szumson » 24.08.2007 15:38

Amelka napisał(a):Sam się o to prosiles - zaraz Ci zapcham skrzynkę, bo to moj ulubiony temat :)) Już ślę :))

Właśnie Amelka jak masz jakieś foty to poproszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bo mam mocna zagwostkę czy Vela Luka czy Zavalatica :?
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 24.08.2007 18:05

Wiesz Szumson, to zalezy co kto lubie. Vela Luka jest piekna, ale to miasteczko, a Zavalatica, to po prostu wioseczka. jeden sklep, jedna restauracja i JUŻ :)) Nasz gospodarz, ktory budowal swoj dom w 1968 byl trzecim mieszkancem tej wsi :)) Troche przybylo, ale nie oszalamiajaco :))
Cos zaraz wysle :))
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wrocilem z Zavalaticy ( wyspa Korcula) REWELACJA!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone