Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Zaton Holiday Villlage koło Zadaru

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 07.08.2005 14:02

Jeżeli macie pytania chętnie odpowiem
pbiel
Autostopowicz
Zaton

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiel » 15.08.2005 18:48

Jadę w końcu sierpnia do Zatonu, chociaż nie do Holliday Village. Mam być 200 m od tej wioski.
Jakie są tam plaże ?
Czy byłeś na wyspie Vir ? Warto ?
Inne atrakcje turystyczne w pobliżu ?
Pozdrawiam
Piotr :lol:
wlodek
Croentuzjasta
Re: Zaton

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 16.08.2005 19:17

pbiel napisał(a):Jadę w końcu sierpnia do Zatonu, chociaż nie do Holliday Village. Mam być 200 m od tej wioski.
Jakie są tam plaże ?
Czy byłeś na wyspie Vir ? Warto ?
Inne atrakcje turystyczne w pobliżu ?
Pozdrawiam
Piotr :lol:

Okolica jest super, plaże kamienisto-żwirowe, ale Village Holiday jest przygotowana plaża / napoje, przekąski, lody, a nawet obiady/z której korzystają mieszkańcy ośrodka i turyści z pobliskich apartamentów prywatnych domków - radzę ci z tego korzystać jest to zadarmo. Jeżeli masz dzieciaki od 6-14 lat to na tej plaży jest wiele atrakcji. Na wyspie Vir nie byłem zwiedziłem Zadar warto bo czuć tam Rzymian i w pobliskim Ninie dalej sie nie wypuszczałem bo były tak potworne upały, że siedziałem z rodziną w morzu i basenie. A zapomniałbym jest wycieczka statkiem od 8:00 - 18:30 po parku krajobrazowym Kornati 365 wysp super wycieczka w przerwie której jest kąpiel w Srebrnym Jeziorze trochę muliste ale woda ze 30 stopni :wink:
pbiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiel » 16.08.2005 19:56

Dzięki za odpowiedź :D .
Będę tam od 27.08 to zaznam tego osobiście.
Ile kosztowała ta wycieczka statkiem ?
Czy spotkałeś korki na autostradzie przed tunelami Mala Kapela i Sv Rok ?
Pozdrawiam :papa:
PiotrB
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2005 20:18

Na kempingu w Zatonie byłem dwukrotnie i o ile mnie pamięć nie myli to, przed wjazdem na teren Holiday Zaton jest bramka, i goście z okolicznych
apartamentów byli kierowani na duży zacieniony parking(chyba płatny),
z plaży mogli korzystać do woli, ale przed wejściem na basen w 2004 r.
stali "bramkarze" i trzeba było pokazać kartę pobytu na kampie lub
w apartamentach znajdujących się na terenie Holiday.Na jedną karte
mogło wejść kilka osób
Włodek byłeś w tym roku-czy też sprawdazli wejście na basen?
Na stronie Holiday Zaton dużo inforacji co zwiedać w okolicy.
http://www.zaton.hr/croNeigborhood.htm
Na wysepkę Vir warto pojechać na dzikie plaże.
http://www.otok-vir.info/prikaz.php?lin ... olozaj.php
pozdrawiam
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 16.08.2005 20:34

W Zatonie byłem w tym roku 15-30 lipca co do wejść to masz rację Janusz ale nigdy nie sprawdzali może ze były potworne upały. Przy wjeździe na ośrodek siedzi facet na krześle i w zasadzie nie interesuje go kto wjeżdża. Mieszkańcy ośrodka dostaja wejściówkę na basen dla całej rodziny i dwa darmowe lezaki. facet przy basenie wogóle nie zwracał uwagi na wchodzacych i wychodzacych
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 16.08.2005 21:01

pbiel napisał(a):Dzięki za odpowiedź :D .
Będę tam od 27.08 to zaznam tego osobiście.
Ile kosztowała ta wycieczka statkiem ?
Czy spotkałeś korki na autostradzie przed tunelami Mala Kapela i Sv Rok ?
Pozdrawiam :papa:
PiotrB

Współczuję jedziesz na weekend możesz się spodziewać dużych korków przed tunelami z zasady sa korki bo w tunelach jest jeden pas ruchu ale dodatkowo to jeszcze bramki na autostradach. Wycieczka na 4 osoby to
1190 kun ale dwa posiłki i cały czas napoje darmowo. Mozna saczyć winko rożcieńczone z mineralną :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone