Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z wyspy Cres - pytajcie!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 26.06.2009 07:47

Aneta.K napisał(a):A ja czekam z niecierpliwością na relacje z fotkami :lol: :lol: :lol:
Na fotorelację będzie trzeba ciut zaczekać, ale jedno zdjęcie, na zachętę :-)
Obrazek
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 26.06.2009 08:43

Ja wciąż nie wiem gdzie jechać... Cres czy Pag?
Ja jestem wzrokowcem. Poszukuję (to banalnie zabrzmi) PIĘKNYCH widoków.
I jeszcze mam taką przykrą wadę ze jak już się na coś zdecyduję to gdzieś w tyle głowy tłucze sie myśl uparta że tam gdzie indziej może by było lepiej - ładniej. Ajajaj.

Napisz coś troszeczkę o miasteczku Osor.
Poważnie się zastanawiam nad kempingiem Bijar położonym przy tym miasteczku.

Poproszę tez więcej info o twoim kempingu. Jakie atrakcje ma miasteczko ta Martinsica? czy dojście z kempu do Martinsicy jest dogodne? Czy oglądałeś tez inne kempingi? Które z nich zrobiły na tobie szczególnie dobre wrażenie. czy byłeś w okolicy kempingu Cikat?.Albo Valun?
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 26.06.2009 08:47

MKB napisał(a):Napisz coś troszeczkę o miasteczku Osor.
Poważnie się zastanawiam nad kempingiem Bijar położonym przy tym miasteczku.

Poproszę tez więcej info o twoim kempingu. Jakie atrakcje ma miasteczko ta Martinsica? czy dojście z kempu do Martinsicy jest dogodne? Czy oglądałeś tez inne kempingi? Które z nich zrobiły na tobie szczególnie dobre wrażenie. czy byłeś w okolicy kempingu Cikat?.Albo Valun?

Miasteczko Osor jest malutkie i bardzo przyjemne, ale campu nie polecam - nie spałem na nim, ale jest położony przy samej ulicy, trochę kiepsko... przez camp prowadzi też szlak na Televrinę.

Na Cresie znam tylko camp Slatina - dojscie do Martinisci to 5 minut, specjalną drogą z campu. Atrakcji Martiniscia nie ma żadnych - poza powyższym widokiem :-)
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 26.06.2009 08:51

koło Osoru są dwa kempy... pewnie piszesz o kempie "preko mosta" który faktycznie jest przy ulicy, przy moście nawet. Kemp bijar jest w lasku na północ od Osor. Przy ruinach klasztoru.
Jak sie plasuje kemp Slatina w twoim rankingu?
+ i -
a czy oprócz widoku to chociaż pizzeria jest? :)
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 26.06.2009 08:56

MKB napisał(a):koło Osoru są dwa kempy... pewnie piszesz o kempie "preko mosta" który faktycznie jest przy ulicy, przy moście nawet. Kemp bijar jest w lasku na północ od Osor. Przy ruinach klasztoru.
Jak sie plasuje kemp Slatina w twoim rankingu?
+ i -
a czy oprócz widoku to chociaż pizzeria jest? :)
W moim rankingu - super camp. Świetne łazienki (w tym roku chyba wyremontowane), dość duża "intymność" (miejsca namiotowe oddzielone są od siebie krzaczorami), bardzo dużo cienia, fajna plaża - a 10 minut od głównej plaży super dzika plaża, masa skał do nurkowania. Drogi market - i nic ciekawego w nim nie ma (lepiej kupić coś poza campem). Camp nie jest wybitnie tani, ale wypoczynek na nim jest naprawdę relaksujący.
A w Martiniscii jest kilka knajp, sklep, bankomat, itd.. Jedliśmy w jednej - nic specjalnego.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.06.2009 13:34

jakie ceny są za kemping na którym byleś? i o fotki bardzo proszę jak jest możliwość :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.06.2009 13:46

mariush_foto napisał(a):Trasa: Toruń ...

witam zioma :wink:

zaraz sobie zerkne na stronke :)

my mykamy za 2 tygodnie na pobliski Krk
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 13.07.2009 16:45

Zapewne nie masz zdjęć z kampu... ? A czy blisko morza też są zacienione parcele? Jak w ogóle ta plaża wygląda? Ile tam żwirku a ile skał? I jak oceniasz "oblężenie"? Jeśli już byłabym tam w ostatnim tygodniu sierpnia, początek września, więc chyba już chyba nie tak jak w szczycie sezonu?

Na Cres w ogóle łatwo znaleźć takie "dzikie" plaże? I jak z ich dostępnością?

I jak oceniasz atrakcyjność Cres w stosunku do Losinj? Gdzie lepiej się wybrać?

No i jeszcze pytanie i prom... Jak długo się czeka?
losbananos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) losbananos » 14.07.2009 09:21

hej

a ja mam pytanie odnosnie autobusów - chciałbym się dostać z Mali Losinj do Cresu albo na odwrót - czy coś tam kursuje?

dzięki!
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 16.07.2009 13:01

F-uncia napisał(a):Zapewne nie masz zdjęć z kampu... ? A czy blisko morza też są zacienione parcele? Jak w ogóle ta plaża wygląda? Ile tam żwirku a ile skał? I jak oceniasz "oblężenie"? Jeśli już byłabym tam w ostatnim tygodniu sierpnia, początek września, więc chyba już chyba nie tak jak w szczycie sezonu?

Na Cres w ogóle łatwo znaleźć takie "dzikie" plaże? I jak z ich dostępnością?

I jak oceniasz atrakcyjność Cres w stosunku do Losinj? Gdzie lepiej się wybrać?

No i jeszcze pytanie i prom... Jak długo się czeka?

Nie mam zdjęć campu - mało ciekawy obiekt. :-)
Tak - nad morzem są zacienione miejsca, ale pewnie zajęte będą.
Plaża - żwirek w jedyn miejscu + fajne skały z drabinkami w innych + dzikie skały dookoła.
Oblężenie jest spore, ale camp jest naprawdę duży i tego nie czuć. A na plaży - raczej umiarkowanie.
Ostatni tydzień sierpnia to właśnei szczyt sezonu...

Wg mnie Cres jest lepszym wyborem - więcej zwiedzania. Ale tak naprawdę to jedna wyspa, Cres od miasta Mali Losinij dzieli godzinka jazdy samochodem - to tyle co nic.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 17.07.2009 09:10

Fakt, pewnie dużo Włochów, oni mają urlopy głównie w drugiej połowie sierpnia. Aczkolwiek z cennika wynika inaczej bo taniej już ;)

Dzięki, w sumie to chyba się zdecydujemy na Cres/ Losinj w drugim tygodniu pobytu, a przypłyniemy od strony Istrii.
Skoro godzinka drogi na Losinj to faktycznie niedaleko, myślałam, że się dłużej jedzie.
vanquish87
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vanquish87 » 23.07.2009 23:37

Witam!
wybieram się na Cres oraz Losinj początkiem sierpnia. Chciałem się dowiedzieć na jakie rozrywki mogę liczyć w tamtejszych miastach? Czy są tam kluby, puby, dyskoteki?
Pozdrawiam
vanquish87
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vanquish87 » 24.07.2009 17:10

do tego chciałem się dowiedzieć jak wygląda wynajem łodzi z silnikiem na 1-2 dni i ewentualne ceny?
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 28.07.2009 13:31

Jeszcze jedno pytanie: ile wam zajęło zejście/ wejście na plażę pod Lubenicami? I jak ta droga wygląda? Dużo kamieni, wyboista? Cała w słońcu? (Pytam bo ja nie do końca sprawa w tym roku jestem ;))

Ewentualnie jaka jest możliwość dotarcia tam drogą morską jesli się nie ma własnej łodzi/ jachtu - tzn jakieś wycieczki może, no nie wiem, wypożyczenie jakiegoś sprzętu...?

Też prawdopodobnie będziemy na kampie Slatina.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wróciłem z wyspy Cres - pytajcie! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone