Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Tucepi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maly11112
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maly11112 » 20.01.2008 23:24

Witam serdecznie,

ja także bym prosił o sprawdzone kwatery w Tucepi. Jedziemy w czerwcu.
2 dorosłe osoby i 3 dzieci (8, 5 i 4 latka)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry serdecznie dziękuję.
GosiaFW
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GosiaFW » 22.02.2008 22:12

witam
mam pytanie do Ewy czy te kwatery w tuczepi na Gorni ratac są pod numerem 34 i nazywają się Maja , jęśli tak to napisz co onich sądzisz
wybieram się tam w lipcu ze znajomymi i trochę się boję
TomaszFa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomaszFa » 27.04.2008 14:18

Witaj Bonar. Czy możesz opisać wnętrze tej kwatery - ewentualnie jakieś zdjęcia. Pozdrav Tomek
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 11.05.2008 10:08

Witam.Czy to przejscie podziemne jest do ominiecia?Poruszam sie na wozku inwalidzkim i nie chcialbym tego typu niespodzianek ;).Mam oferte w tej miejscowosci i zastanawiam sie, czy zarezerwowac? Jak z halasem w nocy od strony Jadranki? A tutaj link do apartamentu http://www.tucepi.net/apartments-matilda/contact.htm
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 11.05.2008 10:27

To i ja bym prosiła ..... adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzieki i pozdrawiam!
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 11.05.2008 12:44

Lubuszanin napisał(a):Witam.Czy to przejscie podziemne jest do ominiecia?Poruszam sie na wozku inwalidzkim i nie chcialbym tego typu niespodzianek ;).Mam oferte w tej miejscowosci i zastanawiam sie, czy zarezerwowac? Jak z halasem w nocy od strony Jadranki? A tutaj link do apartamentu http://www.tucepi.net/apartments-matilda/contact.htm

Witaj
Jeśli chodzi o jadrankę to jest ona położona kilka domów wyżej,tak że myślę nie jest to problem,a co do przejścia skąd wiesz ,że tam jest przejście podziemne.Byłem w Tucepi kilka razy ale nie zauważyłem ,żeby tam było , jednak oczywiście mogę się mylić..Takie przejścia są najczęściej właśnie pod jadranką by w sposób bezpieczny pokonać tą drogę idąc na i z plaży.

pzdr :D :lol: :papa: :hut:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 11.05.2008 13:06

Diego M napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Witam.Czy to przejscie podziemne jest do ominiecia?Poruszam sie na wozku inwalidzkim i nie chcialbym tego typu niespodzianek ;).Mam oferte w tej miejscowosci i zastanawiam sie, czy zarezerwowac? Jak z halasem w nocy od strony Jadranki? A tutaj link do apartamentu http://www.tucepi.net/apartments-matilda/contact.htm

Witaj
Jeśli chodzi o jadrankę to jest ona położona kilka domów wyżej,tak że myślę nie jest to problem,a co do przejścia skąd wiesz ,że tam jest przejście podziemne.Byłem w Tucepi kilka razy ale nie zauważyłem ,żeby tam było , jednak oczywiście mogę się mylić..Takie przejścia są najczęściej właśnie pod jadranką by w sposób bezpieczny pokonać tą drogę idąc na i z plaży.

A tutaj w pierwszym poscie jest wzmianka o przejsciu podziemnym ;).Kolega Bonar napisal w swojej relacji:

Po wypoczynku po urlopie w Tucepi i okolicach zabieram się za relację do której się zobowiązałem przed wyjazdem. Zakwaterowaliśmy na ul. Ekonomija na IIp z widokiem na morze w odległości 100m i przejściem pod jezdnią przejściem podziemnym(bezpiecznie)
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 11.05.2008 13:16

Lubuszanin napisał(a):
Diego M napisał(a):

Witaj

A tutaj w pierwszym poscie jest wzmianka o przejsciu podziemnym ;).Kolega Bonar napisal w swojej relacji:

Po wypoczynku po urlopie w Tucepi i okolicach zabieram się za relację do której się zobowiązałem przed wyjazdem. Zakwaterowaliśmy na ul. Ekonomija na IIp z widokiem na morze w odległości 100m i przejściem pod jezdnią przejściem podziemnym(bezpiecznie)

Ale wymieniony przez Ciebie apartament Matilda jest na ulicy Donji ratac
a nie na Ekonomija jak pisze Bonar.

bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 11.05.2008 15:52

Witam

Dawno nie zaglądałem do tego tematu, a tu tyle pytań.
Więc może zacznę od tego, że to przejście pod jadranką jest z tym tylko, że dla pełnosprawnych bo są schody. Udając się w stronę przystani, w odległości 50m może coś więcej od kwatery jest przejście przez jezdnię ale dojście do niego jest wąskim poboczem. Wcześniej jest możliwość przeskoczenia przez jadrankę i dobry jest zjazd dla wózka inwalidzkiego, ale to miejsce nie jest oznakowane zebrą!
Zdjęć samego pokoju nie robiłem, ale to standard w Chorwacji, pokój z aneksem kuchennym i toaletą z kabiną prysznicową. Myśmy trafili na pokój z klimą, obok nas kuzynostwo trafili na dwa pokoje ale bez klimy po 9E osobo/dzień w czerwcu. A więcej opisywałem wcześniej i w innych wątkach.
Tucepi polecam, inwalida na wózku też sobie będzie chwalił.

W tym roku jedziemy do Trogiru na wyspę Ciovo i zrobimy sobie wycieczkę do Tucepi by zakupić trunki u Marko Vitlić.

pozdrav :papa: :hut:
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wróciłem z Tucepi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone