Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z .....

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kraqsek
Odkrywca
Wróciłem z .....

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 07.08.2005 17:36

..... dłguuuuuguej wyprawy do Chorwacji :)
Zaczne od trasy:
Wyjazd z Krakowa, trasa przez Słowacje, Węgry i wjazd do Cro.

A byłem.. uuu tu będzie dużo do opisania (cały pobyt na kempingach)
Zwiedzanie zacząłem od Plitvic, później 3 dniowy pobyt na wyspie Murter na kempingu "Kosirina" (jedyny plus tego kempingu to wspaniałe piaszczyste dno morza). Podczas pobytu zwiedziłem cały murter Szybenik. N.P Krka)
Nastepnie kierowałem się na południe i zatrzymałem się na wyspie Ciovo na bardzo ale to bardzo ładnym kempingu nie daleko miejscowości Okrug Dolnij (własna przpiekna plaża,leżaki, jednym słowem dla każdego coś miłego). Ten kemp jest dosyć odosobniony więc jak chcecie go znaleść to uważnie patrzcie na drogowskazy za miejscowością Okrug dolnij na ciovie. Oczywiście zwiedziłem Trogir i Split.
Nastepnie udałem się na rafting po Cetinie a później do Orasaca 15 km od dubrovnika. Zatrzymałem sie na kempingu "pod maslinom". Jest to jak dotąd najlepszy kemping na jakim byłem w chorwacji. Tani, zacieniony, czyste ubikacje i natryski,tani browiec :), jedyny minus to plaża oddalona o 300 metrów ale można podjechać samochodem. Na plaży znajduje się wydzielone kąpielisko dla dzieci, jest gdzie ponurkować i wybyczyć się na plaży.
Oczywiście o dubrovniku nic nie będe pisać bo każdy kto jedzie do chorwacji powinien go zobaczyć.
Na koniec zachaczyłem o wiedeń :)
Jak macie pytania to piszcie, chętnie odpowiem.
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 07.08.2005 18:16

Witaj
Właśnie się wybieram na wczasy. W związku z tym mam pytanie o camp na Ciovo.
Jaki jest koszt pobytu na tym campie. Czy jest zadrzewiony i jak z dostępem do prądu i sanitariaty
Jeśli masz jakiekolwiek fotki to jeżeli to nie kłopot to podeslij mi adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Żadne słowa nie oddają tak jak foto.
Miniu
Odkrywca
Rafting ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 07.08.2005 18:18

Czy możesz podaać więcej informacji o rafting ? Gdzie,jaka firma, ceny itd. Będę wdzięczny.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 07.08.2005 19:03

Jeśli chodzi o rafting to po pierwsz zdecydowanie polecam!!!Ja kupowałem bilety w agencji Nestos w Omisie,Ale praktycznie to u kogo wykupisz nie ma znaczenia,bo agencje są tylko pośrednikami(sprzedają bilety i zawoża Cię na górę,a po rafcie zwoża na dół)Resztą zajmują się skiperzy,którzy przyjeżdżaja ze swoim sprzętem.Cena od 150 do 200 kun(w czerwcu).W niektórych agencjach można się potargować(szczególnie gdy płynie więcej niz jedna osoba)
Pozdrav :papa:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 07.08.2005 19:40

Proponuję dobrze się rozglądnąć, gdyż niektórzy organizatorzy mają w cenie np. obiadek po raftingu w klimatycznej knajpie przerobionej z młyna :) Więc można zapłacić 200 Kn z obiadem, albo 200 Kn bez. Ja wolę z obiadem :)
Agencje najczęściej wynajmują skipperów posiadających odpowiedni sprzęt i kwalifikacje - transakcja wiązana: ty pracujesz dla mnie, a ja ci przywożę klientów :)

Plumek
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 08.08.2005 09:07

Mitam zdjecia zostały wysłane. Cena za pobyt 4 osób. namiot i samochód to 25 euro dzień
Jeśli chodzi o rafting to jak możesz to unikaj pośrednictwa. Podjechałem do prywaciarza i zamiast zapłacić 200 kun zapłaciłem 150, właściciel zaporosił mnie do siebie i poczęstował zimnym napojem, ciastem i melonem.nie dość że się obzarłem to jeszcze zapłacilem o 50 kun mniej. A jak znaleść prywaciarza?? Wystarczy że podjedziesz pod "start" raftingu a tam już znajdziesz. Ale.... bądź o 9 lub o 14 bo wtedy są spływy.
Dotrzeć do raftingu też jest łatwo wystarczy że skręcisz w lewo za mostem w Omisiu i pojedziesz w górę rzeki ok 12 km i juz gotowe. Jedyny minus tego wszystkiego to zimna rzeka brrr :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone