Witaj,
My właśnie udajemy się do Rovinj 15.07. trasą dokładnie taką jak Ty. Jedziemy osobówką w 4 osoby. Powiedz proszę w miarę dokładnie ile wyniosły Cię opłaty za winiety/autostrady Czechy=>Austria=>Słowenia=>CRO. Z góry dziękuje
Frisco napisał(a):"ciekawe miejsca (z dziećmi) ?"
Niczego nowego nie odkryłem w Rovinj oprócz tego co jest opisane w necie.
Polecić mogę tylko niedalego Rovinij jaskinię "Jama Baredine" www.baredine.com Byłem tam w zeszłym roku i polecam. Ciekawostką dla mnie było wejście do jaskini - pionowo w dół, co się żadko zdarza.
Obok jaskini jest muzeum starych traktorów a jeszcze obok mała konoba z mini muzeum winiartstwa.
Cześć mam pytanie czy dobra jest już ta nowa autostrada od Siewierza do granicy Czeskiej i dalej na Ostrawe. PozdrawiamFrisco napisał(a):"- ile czasu zajęła Ci podróż -jechałeś w nocy czy w dzień
- jaką trasą - ponawiam pytanie o plaże
- na jakiej ulicy mieszkałeś ( podaj cenę jeśli możesz)"
- podróż zajmuje mi zazwyczaj 10-11h
- jadę zawsze na noc, jak jestem zmeczony to śpię/drzemię w samochodzie ~1h
- trasa: Ostrava/Wiedeń/Graz/Ljubljana + nie jechałem autostradą do samego Koperu tylko zjechałem z niej zjazdem "Crni kal" za wiaduktem i potem drogami 208/201/44/21 dojechałem do Rovinj. Zysk jest taki że omijamy zakorkowany (soboty!!!) Koper i jedziemy darmowymi dość dobrymi drogami. Strata taka że drogi są bardziej kręte i jedziemy wolniej
- mieszkałem na ulicu Centener
- płaciłem 55E za apartament 2os dorosłe + 2 krevet-y
Frisco napisał(a):"Czy na ryneczku przy kiblu , bodajże w drugim rzędzie chyba , stoi jeszcze taki wielki gościu , Chorwat i sprzedaje zajebistą rakiję?"
Nie zauważyłem czy był czy nie.
Ja kupiłem rakiję na końcu Kanału Limskiego obok tarasów widokowych.
Najbardziej mi smakuje miodowo-cytrynowa ale wiadomo każdy ma inny gust.
PrzemoVKP napisał(a):Witaj,
My właśnie udajemy się do Rovinj 15.07. trasą dokładnie taką jak Ty. Jedziemy osobówką w 4 osoby. Powiedz proszę w miarę dokładnie ile wyniosły Cię opłaty za winiety/autostrady Czechy=>Austria=>Słowenia=>CRO. Z góry dziękuje
Frisco napisał(a):"... i potem drogami 208/201/44/21 dojechałem do Rovinj. Zysk jest taki że omijamy zakorkowany (soboty!!!) Koper i jedziemy darmowymi dość dobrymi drogami. Strata taka że drogi są bardziej kręte i jedziemy wolniej
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi