Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Primosten.

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
men71
Globtroter
Wróciłem z Primosten.

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 22.07.2006 09:24

Właśnie wróciłem z tygodniowego pobytu w Primosten. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 23.07.2006 06:12

to pisz jak bylo:), interesuje nas wszystko, plaze, ceny, czy duzo ludzi, jakie knajpki polecasz, moze apartamenty, jakie miejsca odwiedziles w okolicy, wrzuc zdjecia:)
torman67
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) torman67 » 23.07.2006 07:19

Cześć men71 ja wracając z Ciovo wpadłem do Primosten i zwiedziłem prawie całe miasteczko, na przyszły rok planuje tam wyjazd w ciemno przełom czerwca i lipca jak masz jakieś namiary na apartament na 4 osoby to chętnie skorzystam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl pozdrawiam :)
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 24.07.2006 09:27

Kasiula.m napisał(a):to pisz jak bylo:), interesuje nas wszystko, plaze, ceny, czy duzo ludzi, jakie knajpki polecasz, moze apartamenty, jakie miejsca odwiedziles w okolicy, wrzuc zdjecia:)

Woda czysta, 20m od brzegu widać dno. Ładna plaża jast przy cyplu z hotelem Zora ale po drugiej stronie niż Primosten. Ludzi dość dużo.
My mieszkaliśmy ok 6km wyżej w miejscowości Dolac. Ładniejszej plaży nie widziałem w okolicy. Mała ale bardzo urocza. Nie było strasznego tłoku . Drobny żwirek na brzegu. Łagodne zejście do wody. Trochę drzew i krzaków do schowania się prze słońcem. Przy plazy bardzo fajna restauracja. Co do menu to niewiele mogę napisać, piliśmy piwo Karlowacko po 9kun. Z plaży widok na otwarte morze. Niezapomniane zachody słońca. W obie strony od plaży skałki. Można nurkować lub opalać się także nago.
Mieszkaliśmy ok 200m od plaży w mieszkaniu : 2 sypialnie, kuchnia,łazienka, przedpokój. Cena za całość 54euro. Jest jeszcze drugie mieszkanie dla 2 dorosłych z dostawką dla dzieci.
Byliśmy wyżej w Murterze i niżej w Trogirze ale najbardziej podobało się nam plażowanie w Dolacu i wieczorne spacery dookoła Primosten.
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 24.07.2006 09:31

Kasiula.m napisał(a):to pisz jak bylo:), interesuje nas wszystko, plaze, ceny, czy duzo ludzi, jakie knajpki polecasz, moze apartamenty, jakie miejsca odwiedziles w okolicy, wrzuc zdjecia:)

Nie wiem jak wkleić zdjęcia. Podaj swój mail to coś wyślę. Mam ok 1200 więc będzie z czego wybrać.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 24.07.2006 09:32

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

procz zdjec to mozesz tez opisac wyjazd:)
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 24.07.2006 10:52

Kasiula.m napisał(a):Kasiula.m@gazeta.pl

procz zdjec to mozesz tez opisac wyjazd:)

Wysłałem kilka zdjęć.
To co mogę polecić to rejs do wodospadów na rzece Krka, bardzo miła wycieczka od 9 do ok 17. Piękne widoki. Na statku objad(ryba) butelka wina , butelka napoju i rakija. Były dokładki.
Wodospady .......było co pooglądać. Naprawdę mile spędzony dzień. Cena od osoby na nasze 150zł ale było warto. Pełna kultura i miła obsługa. Nie pamiętam jakie biuro ale statek nazywał się chyba Leśka.
Byliśmy w Murterze na plaży. Plaża piaszczysta ale piasek koloru betonu a woda brudna. Dużo ludzi i zapachy jak na węgierskich basenach .
Trogir- piękne miasto do zwiedzania. Woda natomiast brudna bo pływają statki.
Po tych wycieczkach resztę pobytu poświęciliśmy na plażowaniu i spacerach po Primosten. Szczególnie polecam skalisty brzeg przy wysokich falach.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 24.07.2006 11:32

dzieki, o to mi chodzilo, my wyjedziemy raczej we wrzesniu w okolice Primosten ( a moze samo Primosten)- myslimy tez o Rogoznicy, mzoe tam byliscie przejazdem?
O knajpkach nic nie piszesz, czyli albo nie polecasz zadnej albo nie bywaliscie.
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 24.07.2006 12:01

Kasiula.m napisał(a):dzieki, o to mi chodzilo, my wyjedziemy raczej we wrzesniu w okolice Primosten ( a moze samo Primosten)- myslimy tez o Rogoznicy, mzoe tam byliscie przejazdem?
O knajpkach nic nie piszesz, czyli albo nie polecasz zadnej albo nie bywaliscie.

Nie byłem w Rogoznicy więc nic nie mogę powiedzieć. Moje wrażenia są takie że wszędzie jest podobnie.
W knajpce przy plaży w Dolacu byliśmy raz na piwie i tyle. Wszystko mieliśmy swoje. No i chodziliśmy na pyszne lody w Primosten. Po przejściu przez bramę miasta w lewo, drugi lub trzeci lokal z prawej strony. Polecam.
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 24.07.2006 12:01

men71 napisał(a):
Kasiula.m napisał(a):dzieki, o to mi chodzilo, my wyjedziemy raczej we wrzesniu w okolice Primosten ( a moze samo Primosten)- myslimy tez o Rogoznicy, mzoe tam byliscie przejazdem?

Nie byłem w Rogoznicy więc nic nie mogę powiedzieć. Moje wrażenia są takie że wszędzie jest podobnie.
W knajpce przy plaży w Dolacu byliśmy raz na piwie i tyle. Wszystko mieliśmy swoje. No i chodziliśmy na pyszne lody w Primosten. Po przejściu przez bramę miasta w lewo, drugi lub trzeci lokal z prawej strony. Polecam.

Napisz czy zdjęcia doszły.
scubamen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) scubamen » 24.07.2006 14:27

Ja dopiero jadę tam za miesiąc, chyba nie wytrzymam:)
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 24.07.2006 18:23

Napisz czy zdjęcia doszły.[/quote]

tak, tak- doszly, wspaniale widoki, plaze troche nie dla dzieci( skaliste), ale czegos bardziej odpowiedniego sie poszuka, jescze raz dzieki, tez sie nie umiemy doczekac:)
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 25.07.2006 13:26

też własnie wróciliśmy z Primosten i potwierdzam wczesniejsze opinnie o tym miejscu - jest cudownie/ woda kryształ, skałki spoko samo miasteczko odjazdowe - bardzo nam się podobało. Tylko jednak marine mogliby zrobic większą - ale to mażenia fanatyka jachtów w każdej postaci hehe - pozdrawiam i polecam primosten wszystkim maniakom
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 25.07.2006 13:49

yarod77 napisał(a):też własnie wróciliśmy z Primosten i potwierdzam wczesniejsze opinnie o tym miejscu - jest cudownie/ woda kryształ, skałki spoko samo miasteczko odjazdowe - bardzo nam się podobało. Tylko jednak marine mogliby zrobic większą - ale to mażenia fanatyka jachtów w każdej postaci hehe - pozdrawiam i polecam primosten wszystkim maniakom

A może Ty byłeś w pobliskiej Rogoznicy. Wybieram się tam za tydzień i ciekawa jestem jakie tam są plaże i czy jest widok na pełne morze tak jak w Primosten?
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 25.07.2006 14:00

Przejeżdzałem w pobliżu tylko w drodze do Splitu/ miasteczko wyglądało sympatycznie, fajna marina ale co do jakości plaży i rozrywek na miejscu nie potrafię ci pomóc.
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Wróciłem z Primosten.
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone