...wrÓciŁem Z Peroj KoŁo Puli
napisał(a) SDI » 30.07.2008 15:20
...ja tak może króciutko,Byliśmy na Istrzee w Peroj 10 km od Puli,2 km od Fazany.za 2 pokoje,kuchnie, jadalnie,łazienke,duży taras ..mieszkanie z klimą okolo 60 m zapłacilem 50eu za dzień na telefon bez zaliczki.Aha jesteśmy z Torunia przejechałem około 3500 km,mieliśmy 2 wycieczki .1..wzdłuż lini brzegowej do Porecia z wpłynięciem do Kanału Limskiego i zwiedzaniem Vrsaru i Rovinij ,wypłynięcie o 8 rano z Puli powrót o 18,posiłek syty dla mnie to bardzo ważne z litrem wody,litrem wina i rakij oczywiście wszystko to za 250 kun osoba dorosła dzieci połowe..warto sie targować i warto popłynąć,i 2...Wenecja firma KOMPAS wypływa z PORECIA, ale my z Puli gdzie czekał na nas autobus Kompasu i zawoził pod sam port i z powrotem wszystko w cenie 520 kun od osoby,jak ktoś pierwszy raz do Wenecji to naprawde warto..I TERAZ UWAGA NIE WYKUPUJCIE KARNETU NA OBIAD W RESTAURACJI W WENECJI NA STATKU ZA 18 EU....obiad żałosny za zwykłą wodę trzeba płacić 5 eu .oczywiście będzie tekst że Wenecja droga że płacisz za wszystko,za orkiestre,napiwki itp a za rogiem pyszne naleśniki za 3 eu ja zjadłem 5 i sie najadłem dla porównania tylko się nie śmiejcie jajecznice jem z 12 jaj no to potrafie he,he oczywiście podróż katamaranem też jakieś tam przeżycie.Troche tu haos ale jestem w podróży ..jeszcze o Puli o amfiteatrze naprawde warto wejść do środka słuchawki są też z meni polskim wystarczy poprosić.Jechałem z Torunia przez Czechy,Słowacje,Austrie,Słowenie..za duże zmęczenie żeby kombinować skrótami,Koper i do Puli...pobyt 9 nocy całkowity koszt z wycieczkami około 4500pl na 4 osoby ..sama Wenecja 1400pl.Nie miałem żadnych problemów z uczciwością czy na bramkach czy w sklepach Uff i to by było na tyle .jeszcze jedno z Torunia na Istre nigdy nie pojade przez Cieszyn tylko przez Niemcy do samego Triestu szybciej,bezpieczniej i może nawet taniej..stała prędkośc odpadają vinety