Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Perny - Orebić (Peljesac) - odpowiem na pyt.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 07.08.2003 17:27

Witam z powrotem!

Właśnie wróciłem z Peljesaca - odpowiem na pytania.

J
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 08.08.2003 07:32

Witaj
napisz prosze cos wiecej - jaki camping, jaki standard, jakie dojscie do wody i czy mozna miec miejsce tak zeby z namiot lub przyczepe postawic nad sama woda ???
a i czy duzo ludzi czy raczej kameralnie

pozdr
Olo
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 08.08.2003 10:46

Proszę:
Standard OK - możliwość bezproblemowego podłączenia się do prądu (15 kun) czy wynajęcia lodówki (12 kun). Sanitariaty czyste. Jak będziesz miał szczęście, to trafisz ładne, zacienione miejsce prawie nad samym morzem (aczkolwiek kamping był prawie full). Sklepik samoobsługowy na miejscu. Do Orebica ok 5 km.
Jedyny minus - każdego wieczora od 21-24 w kampingowej kawiarence przygrywa kapela do tańca i to dość głośno... :evil:
Kamping dość duży, raczej nie kameralny, b. dużo Polaków, zwłaszcza surfingowców.
Generalnie byłem dość zadowolony...

Miłego pobytu, :D
J
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 08.08.2003 10:51

dzieki za odpowiedz, zainteresowales mnie tym campem, wczesniej go nie znalazlem buszujac w necie, dobrze ze sa surferzy bo tez przemysliwam czy wziac deske czy nie, natomiast ta glosna muzyka mnie troche martwi bo chce jechac z malutkim dzieckiem <1 rok ...
ale i tak jade na peljesac wiec pewnie i tam zawitam

pozdrawiam
Olo
Bartolomeo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolomeo » 09.08.2003 10:39

Wybieram się za 2 tyg. na Peljasiec, ale chcialbym zwiedzic również Dubrovnik. Mógłbyś mi udzielić odpowiedzi na pytanie jak daleko jest z tego campingu do Dubrovnika?Jakie jest zejście do morza i czy samochód parkuje się obok namiotów czy na oddzielnym parkingu?Ciepła woda na bieżąco?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 09.08.2003 13:26

Heja!

Do Dubrovnika było ok. 120-130 km o ile pamiętam. Ale warto, oj warto! Zwłaszcza przechadzka po murach obronnych (15 kun dorośli, 5 kun dzieci) - długa i męcząca, ale widoki wynagrodzą to z nawiązką.
Plaża OK, należy do kampingu, duża, kamienista, zejście łagodne, płaskie.
Samochód parkuje się koło namiotu. Zacienienie w miarę dobre; w porównaniu do innych kampingów w okolicy wręcz bardzo dobre.
Ciepła woda jak akurat trafisz, ale generalnie przyzwoicie. W ciągu dnia ciepła; pod wieczór już gorzej...

PozdraV,
J
Bartolomeo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolomeo » 17.08.2003 12:37

Dzięki bardzo za informacje. Szkoda, że do Dubrovnika jest tak daleko, bo chcialbym nie raz w nim zagoscic, a 120 km to sporo jak na wypady co drugi dzien :roll: A z drugiej strony wiem, ze Orebic to dobry spot windsurfingowy i chetnie bym tam poplywal, ale widac ze nie mozna pogodzic jednego z drugim. Cos musze innego wymyslic w takim razie. Moze camp Pod Maslinom?
Pozdrawiam.
B
Wadzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wadzik » 17.08.2003 21:44

typowa miejscowscia dla windsurferów sa wioski za Orebicem, ja byłem w Viganj mnóstwo windsurferów.
pirogirl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirogirl » 17.08.2003 22:27

Najlepiej byc czesc pobytu w jednym miejscu,potem w drugim.Dubrovnik polecam!!!!!Warto sie tam wybrac pare razy.10 km od Dubrovnika jest fajny kemp Peća,w miejscowosci Orasac

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone