Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wrocilem z Pakosztane sluze pomoca:)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 14.08.2006 12:15

wrocilem wlasnie z Pakosztane jezeli macie jakies pytania moge podpowiedziec...
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 14.08.2006 12:58

A ja wróciłam z zakupów w Minimalu :D Wyruszyłam dziś tuż po 12, sama, na piechotę. Dużego ruchu na chodnikach nie było ale wybrałam mniej uczęszczaną trasę przez łąkę.
Kupiłam 850g schabu - prawie 19 zł, kminek - 1,59zł, margarynę Kasię za 1,59 no i oczywiście butelkę wina i świece, w końcu weekend za pasem jak w każdy poniedziałek, trzeba być przygotowanym. Po suszone śliwki musiałam specjalnie na targ iść ale tam też nie było. Dostałam je w osiedlowym spożywczaku. Zakupy wspominam jako miłe i na pewno jeszcze nieraz sie na nie wybiorę :)
Chętnie odpowiem na pytania, coś doradzę :wink:
Pozdrav!
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 14.08.2006 13:06

A ja wróciłam z zakupów w Minimalu Wyruszyłam dziś tuż po 12, sama, na piechotę. Dużego ruchu na chodnikach nie było ale wybrałam mniej uczęszczaną trasę przez łąkę.
Kupiłam 850g schabu - prawie 19 zł, kminek - 1,59zł, margarynę Kasię za 1,59. Po suszone śliwki musiałam specjalnie na targ iść ale tam też nie było. W końcu dostałam je w osiedlowym spożywczaku. Zakupy wspominam jako miłe i na pewno jeszcze nieraz sie na nie wybiorę
Chętnie odpowiem na pytania, coś doradzę
Pozdrav!

a śliwki po ile?
i czy była ładna pogoda idąc przez łąkę?
:D :D :D
jeszcze raz dzięki za materiały..
Pozdrav
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.08.2006 19:07

Malena, a czy wino już wypiłaś i czy ci smakowało,a świece się jeszcze palą,czy się już wypaliły? :lol:
acid69
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) acid69 » 16.08.2006 09:45

andrzej_bialy napisał(a):wrocilem wlasnie z Pakosztane jezeli macie jakies pytania moge podpowiedziec...

witam
wybieram się do pakostane początkiem września
cały czas szukam sprawdzonej kwatery blisko club med o ile dobrze pamiętam to jest ul. Brune Busica - chodzi mi o bliskość plaży z piaszczystym
dnem dla dziecka ( była tam taka buda chyba "mogambo" )
jeśli masz jakiś dobry namiar to poproszę
aha jak ceny za kwatery w tym roku ?
pozdrawiam

priv
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg 2222497
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.08.2006 09:55

maalena napisał(a):A ja wróciłam z zakupów w Minimalu :D Wyruszyłam dziś tuż po 12, sama, na piechotę. Dużego ruchu na chodnikach nie było ale wybrałam mniej uczęszczaną trasę przez łąkę.
Kupiłam 850g schabu - prawie 19 zł, kminek - 1,59zł, margarynę Kasię za 1,59 no i oczywiście butelkę wina i świece, w końcu weekend za pasem jak w każdy poniedziałek, trzeba być przygotowanym. Po suszone śliwki musiałam specjalnie na targ iść ale tam też nie było. Dostałam je w osiedlowym spożywczaku. Zakupy wspominam jako miłe i na pewno jeszcze nieraz sie na nie wybiorę :)
Chętnie odpowiem na pytania, coś doradzę :wink:
Pozdrav!

ja tez chetnie wybiore sie do minimalu
jesli mozesz daj jakies fotki, pomoze mi to zorientowac sie w topografi sklepu
ps.
czy winko nie bylo za bardzo kwasne ?
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 17.08.2006 21:13

acid69 napisał(a):
andrzej_bialy napisał(a):wrocilem wlasnie z Pakosztane jezeli macie jakies pytania moge podpowiedziec...

witam
wybieram się do pakostane początkiem września
cały czas szukam sprawdzonej kwatery blisko club med o ile dobrze pamiętam to jest ul. Brune Busica - chodzi mi o bliskość plaży z piaszczystym
dnem dla dziecka ( była tam taka buda chyba "mogambo" )
jeśli masz jakiś dobry namiar to poproszę
aha jak ceny za kwatery w tym roku ?
pozdrawiam

priv
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg 2222497
hej ja bylem w samym centrum i powiem szczerze ze piaszczystej plazy nie widzialem..w samym centrum plaza jest wysypana takim zmielonym kamieniem i jest w miare fajnie.. jezeli chodzi o kwatery to placilismy 10 euro za osobe za dobe..dodam tylko ze sierpien jest najdrozszy...a jezeli chodzi o pogode to nie dopisala i to strasznie,rozmawialem z chorwatami i nie pamietaja tak cienkiego sierpnia:( zycze duzo slonca i szerokiej drogi:)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.08.2006 21:37

Blisko Club Med, jak dla mnie, jest najgorzej, tj. najbardziej gwarno i ciasno. Szukaj z drugiej strony. Luźniej, delikatne zejście do wody, ciszej.
Siedziałem tam 3 tygodnie i piaszczystą plażę (dokładnie dno) masz 5 km dalej w kierunku Zadaru. Jeden drobiazg. Musisz czymś dopłynąć.
FUX
acid69
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) acid69 » 18.08.2006 06:23

do fuxa
po sezonie(wrzesień) plaża o której mówię wcale nie jest
zatłoczona w przeciwieństwie do np. lipca( byłem to wiem ) i masz rację jeśli chodzi o ruch i gwar blisko clubu , ale nie chce mi się codziennie dojeżdżać samochodem z całym majdanem dla dzieciaka,Stąd prośba o ewentualne wskazanie kwatery blisko tej plaży.A jeśli znasz jakąś inną równie dobrą plażę dla dzieci to poproszę o wskazanie ( niestety nie dysponuję łodzią ) :lol:
pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2006 06:56

Staram się nie wzkazywać kwater dlatego, że oczekiwania inne mogą nie być zbieżne z moimi. W stronę Drage za kościołem kwater jest mrowie. Skoro w lipcu ludzie jadący w ciemno znaleźli, Ty także nie będziesz miał kłopotu. Wtedy do plaży masz ze 100m. Ja miałem z 70, lecz i tak chodziliśmy dalej. A w tym roku pływaliśmy. Możesz na miejscu wypożyczyć mały ponton i pozwiedzać wybrzeże. Nie dalej. I nie zapomnij o środkach bezpieczeństwa. Ludzie nie mieli na łodziach czy pontonach koła o kapokach nie wspominam. :roll: :roll: :roll: :roll:

FUX
acid69
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) acid69 » 18.08.2006 07:52

dzięki
myślę że trochę się zamotałem - jestem zestresowany pierwszym wyjazdem z małym dzieckiem.Znalezienie kwatery to dla mnie nie problem.Chodzi tylko o miejsce przyjazne dla dzieciaka - wcześniej nie zwracaliśmy z żoną na to uwagi. A teraz to jest priorytet.Stąd moja prośba o ewentualny namiar.Nieważne są nasze oczekiwania - chodzi tylko o bezpieczeństwo (piach a nie skały) i wygodę ( bliskość wody ) naszej pociechy.I mimo że to nie pierwszy nasz wyjazd do cro to jesteśmy wystraszeni jak przy dziewiczej podrózy i może dlatego zadaję takie pytania ( obiektywnie może i głupie ).
pozdraw
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2006 13:51

Patrzcie na siebie i WASZE wakacje. Dziecko da sobie radę obojętnie, czy ma 2 miesiące, 2 lata lub 12 lat. Piszę to jako ojciec dzieci, które od 8 miesiąca życia jeździły do Cro. Dzisiaj mają odpowiednio 14 i 8 lat. Co roku interesuje ich coś innego. Za piaszczystą plażą nie ganiaj. Tam jest bardzo dużo ludzi i pociechę będziesz musiał cały czas pilnować. Tak było w Międzyzdrojach. Syn zgubił się na 15 min. Po tej akcji pojawiły mi się pierwsze siwe włosy. A kamieni mniejszych lub większych i tak nie będzie jadło, tylko siedziało w wodzie.
Głowa do góry!.

FUX

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone