Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Pagu i chętnie odpowiem na pytania

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stiszyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stiszyn » 12.08.2004 11:20

:D
preston
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) preston » 12.08.2004 21:05

Jakiś namiar na tanie :D kwatery (2+1) ? Wybieram się jutro (14.08) i oczywiście w ciemno :mrgreen: Czy powienienem na coś szczególnie zwrócić uwagę (nie tylko w odniesieniu do kwater) ?

Dzięki z góry.
stiszyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stiszyn » 13.08.2004 14:27

Strona www.perla-pag.hr
jest kontakt do agencji mieszczącej się na Pagu z której brałem apartamencik. był po prostu wypas. Dodatkowo mówia po polsku więc warto zadzwonić bo łatwo się dogadać.
Tak mi się podobało, że nic mi nie przychodzi do głowy w kwestii "ostzregania". Chyba tylko to ze paski syr z którego słynie Pag jest dużo tańszy na targu w Zadazre niz na samej wyspie.
majapila
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) majapila » 07.04.2005 12:22

stiszyn napisał(a)::D

Witam. Wybieram sie na Pag w lipcu br. Możesz napisać coś więcej o pobycie. W jakim miejscu nocowaliście.
Ja również załatwiem poprzez biuro Perla-Pag.
Pedros28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pedros28 » 20.04.2005 22:40

Witam.
Wybieram się na wyspę pag z żoną i 2 dzieci (1 rok i 5 lat) w czerwcu.
Z biura perla-pag zainteresował mnie apartament PER-020 - już wysłałem zapytanie do pani Beaty z tego biura - czekam na odpowiedź. Co Ty na to?
Ewentualnie proszę o jakiś namiar na inny apartament w rozsądnej cenie.
Pozdrawiam.
stiszyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stiszyn » 24.04.2005 20:22

Byłem w samym mieście Pag (polecam zdecydowanie to miejsce, dlatego, że zawsze jest gdzie wyjść dużo nie drogich knajpek jest tam piasczysta plaża i wogóle jest b. fajnie, są miejsca spokojne a jak sie ktos chce pobawić to tez jest kilka disco). W innych miejscach(poza miasteczkiem Pag) raczej nie ma za bardzo gdzei się wybrać(pozostałe miejsca wyglądały mniej więcej w ten sposób - ze 20 domów mieszkalnych i jeden sklep lub restauracja). Ciut lepiej wyglądało to po stronie wyspy na otwarte możę. Apartamentu PER 20 nie widziałem, ale w tej agencji widziałem dwa apartamenty i obydwa wyglądały bardzo dobrze więc myslę , że inne nie odbiegają standartem. Pozdrawiam
Pedros28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pedros28 » 26.04.2005 14:58

Dzięki, jestem właśnie w trakcie rezerwacji apartamentu w biurze perla-pag. Już nie mogę się doczekać wyjazdu.
Nie orjentujesz się w cenach winietek w słowacji, węgrzech i cro.
Pozdrawiam
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 26.04.2005 15:50

Pag jako miasto jest OK, natomiast plaża i okolice są okropne, własciwie to bardziej pobyt nad jeziorem przypomina niż morze. Jeśli już ktoś koniecznie chce na wyspę Pag, to nie miasto Pag, zresztą cała wyspa nie przypomina pozostałej części Chorwacji. Ja Pag odradzam.
stiszyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stiszyn » 05.05.2005 15:03

Zdecydowanie się nie zgadzam. Właśnie to jest w Pagu najpiękniejsze, że możesz wybrać małe plaże od strony zatoki (wtedy piekny widok na góry, ale mniejsza plaża), albo przejechać na plaże od strony morza (wtedy większa plażą, ale widoki jak wszędzie, czyli woda po horyzont ;), a podróż samochodem na strone "od morza" to 15 minut. Roslinność może jest i ciut mniej bujna niż w bardziej południowej części Chorwacji, ale to powoduje jej wyjątkowość i dodatkowe piękno(wystarczy pojechać 50 km do Zadaru i tam sie palm naoglądasz:).
jaam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaam » 05.05.2005 15:15

Byłem w tej miejscowości 2 razy :) ostatni raz w 2003. Chętnie pojawiłbym sie tam jeszcze raz. Samo miasteczko bardzo urokliwe i napewno ze swoim klimatem, inne niż miejscowości po drugiej stronie wyspy. Myślę że nie ma co dystkutować kazdy lubi co innego. Ja tam wypoczywałem cudownie i tylko bardzo mi żal że nie będę tam w tym roku :cry:
darek bednarz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek bednarz » 10.05.2005 20:25

M.Smith napisał(a):Pag jako miasto jest OK, natomiast plaża i okolice są okropne, własciwie to bardziej pobyt nad jeziorem przypomina niż morze. Jeśli już ktoś koniecznie chce na wyspę Pag, to nie miasto Pag, zresztą cała wyspa nie przypomina pozostałej części Chorwacji. Ja Pag odradzam.
oj jak milo madrego posłuchac :D identyczne wrazenia z wyspy
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.05.2005 09:03

Ja sobie Pag cenię.
Nie wybrałabym jednak miasta Pag na pobyt ( ale zwiedzic i posiedzieć wieczorkiem -> i owaszem bardzo miło i przyjemnie).
Pag ma swój urok i mnie się bardzo podoba, tam spędziłam swoje pierwsze wakacje w HR. Urokliwe małe miejscowości ( Metajna), ksieżycowy krajobraz a także piękne gaje oliwne i pachnące świeżością morza Simuni ze swoja mariną i apartamentami.
Ja uważam, że wyspa jest piękna ( odradzam pobyt w samym Pagu i Novaliji - te miejsca zostawcie sobie na wieczorne wypady na kawkę lub dobre lody) :D
siudemasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) siudemasz » 31.05.2005 14:12

stiszyn napisał(a):Strona www.perla-pag.hr
jest kontakt do agencji mieszczącej się na Pagu z której brałem apartamencik. był po prostu wypas.

czesc Stiszyn,

A w którym apartamencie byles? Po ktorej stronie Pagu (na stronach perla-pag maisteczko jest podzielone na 4 obszary - w którym najlepiej jest sie znalezc (chodzi mi o małe zwirkowe plaze w miare spokój i bez jakiejś użej ulicy bezposrednio przy plazy (plaza zwirkowa ze wzgledu na 4 letnie dziecko - nie chciał bym betonu albo litych ostrych skal).
Widzialem tez informacje ze część miasteczka jest w cieniu góry? prawda to?
Z góry dzieki za info
Krzysiek
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 01.06.2005 06:59

O Pagu było już trochę na forum. Ja byłem tam w 2002 r. Wyspa super chociaż tzw. "księżycowy krajobraz" nie wszystkich przypada do gustu.
Potwierdzam zastrzeżenia do plaży przy mieście Pag.
Ale nie ma problemu aby mieszkając w Pagu wybrać się na plaże do Simuni (gdzie my plażowaliśmy) - plaża z łagodnym żwirkowym zejściem do morza. Na temat Simuni też był już post na forum.

Darek

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone