Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Pagu do Słupska w 17 godzin.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: wróciłem z pagu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2005 08:11

art 7 napisał(a):to daje srednia 117.wezcie osiagnijcie ja jadac max 140art

Drogi kolego ... może kolega jeździć już nawet od 1900-roku jeśli o mnie chodzi ...

W każdym razie gdyby kolega poświęcił odpowiednią ilość czasu na swoją edukację i to gruntowną :lol: ... pamiętając o tym, że matematyka jest królową nauk :lol: ... to zrozumiałby kolega, że:

mało istotna jest tu prędkość maksymalna ... nie wiem czy kolega zdaje sobie sprawę, że jadąc przez 100% czasu z prędkością max. 140km/h osiągniemy prędkość średnią ... 140km/h :lol:

Czyli jeszcze raz ... matematyka ... nieistotna jest tu tak bardzo prędkość max ... liczy się "równomierność" jazdy z daną prędkością ... a dokładnie: ilość i czas odstępstw od tej prędkości jak również prędkość chwilowa w każdej chwili takiego odstępstwa ...
Gdyby kolega chciał dokładnie to policzyć trzeba by było zacząć całkować ... co myślę, że niestety może się koledze nie udać ...

Jeszcze raz ... różne bywają drogowe warunki ... czasem zdarza się udany dzień ... zjeżdżamy na pamięć na autostradowych rozjazdach z przyzwoitymi prędkościami ... nic nie blokuje naszej jazdy z naszą prędkością ...
Reszta to już matematyka :lol:
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 21.09.2005 08:27

ja tylko dodam tyle:

117 tak jak mówi bjur to średnia, a więc jesli jedziesz 1000 km i przez 500 będziesz jechał 140km/h a nastepne 500 94km/h to wyjdzie Ci 117km/h, mało tego - mozesz z tych 1000 kilometrów 250 przejechać z prędkością 47km/h (na przykład obszary zabudowane) a 750 z prędkością 140km to też wyjdzie 117km/h itd... itd...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2005 08:48

i tu pełna racja ... przy założeniu, że nasze auto potrafi zmienić prędkość z jednej na drugą :D (np. z 47km/h na 140km/h) w czasie zmierzającym do 0 sekund ... :lol: .. względnie czas takiego przyspieszania = czasowi analogicznego hamowania ... :lol:

Inaczej bez całkowania się nie obędzie :cry: ... :lol:
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 21.09.2005 08:51

bjur napisał(a):i tu pełna racja ... przy założeniu, że nasze auto potrafi zmienić prędkość z jednej na drugą :D (np. z 47km/h na 140km/h) w czasie zmierzającym do 0 sekund ... :lol: .. względnie czas takiego przyspieszania = czasowi analogicznego hamowania ... :lol:

Inaczej bez całkowania się nie obędzie :cry: ... :lol:

hmmmmm no to dałem się przyłapać.... :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2005 08:54

:D
gol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gol » 21.09.2005 11:19

to co napisal ta-dek jest jak najbardziej do wykonania... mieszkam w goleniowie i do granicy slowiansko chorwackiej uzyskuje srednia ponad 120 km/h ale oczywiscie jade na noc... po drodze tylko 2-3 krociutkie przystanki... zadnych obiadkow i zakupow:> Jezdzac przez Polske w okolice Przemysla mam sr ok 70-80 km/h jak nie ma ruchu... a wiec prosze sie nie dziwic bo autostrada przez ponad 1100 km to calkiem inna sprawa....
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 23.09.2005 11:51

ta-dek napisał(a):Przejechałem 1760 km. Średnia wyszła 100 na godz. W tem czasie jest jeden postój około godziny na obiad, i kilka mniejszych oraz wizyta w sklepie. Jechałem przez Karlovać, Zagrzeb, Graz, Hof, Berlin i Szczecin.
Żadnych korków. Niestety trochę opłat za autostrady i tunele w Austrii - razem około 45 E. Wszystkim z Pomorza i zachodniej Polski polecam tę trasę. Prowadziłem na zmianę z synem. Pytajcie o szczegóły. Pozdrawiam.
To jest jak najbardziej możliwe, szczególnie przy "ropniaku", moja średnia w tym roku na trasie Wawa - Split (trasa przez Słowację i Węgry) wyszła 88 km/h
art 7
Odkrywca
wróciłem z pagu

Nieprzeczytany postnapisał(a) art 7 » 23.09.2005 15:03

dziekuje za uwage ze musze sie uczyć mrs.bjur a szczególnie matematyki jeszcze raz pieknie dziekuje.i twoja uszczpliwość to mnie tylko smieszydo łez nie bede całkował bo na pewno mi sie nie uda.żegnam i wcale nie pozdrawiam.

art
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wróciłem z Pagu do Słupska w 17 godzin. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone