zbar napisał(a):Witaj!
Napisz jaka trasą jechałeś; w którym miejscu korki?
Pozdrawiam Zbyszek
BaWa napisał(a):Byłas na kampingu czy kwatery prywatne? opowiedz cos
zbar napisał(a):Też dziękuję
Czy jest szansa na przejechanie autostrady w Cro bez korków w godz. 5-8 rano w sobotę (jadę na Pag 20.08)?
zbar napisał(a):Dzięki Torx!
W związku z tym co napisałeś, myśle, że pojadę w nocy z piątku na sobote przez Słowacje i Węgry, tak by na autostradzie w Hr być wcześnie rano.
Napisz jeszcze, jak możesz, jak podobał Ci się Pag; czy możesz polecić coś szczególnie ciekawego (plaże, knajpki...)
Pozdrawiam
zbar napisał(a):Dzięki Torx! :D
W związku z tym co napisałeś, myśle, że pojadę w nocy z piątku na sobote przez Słowacje i Węgry, tak by na autostradzie w Hr być wcześnie rano.....
Tak więc jeżli chodzi o plaże to stanowczo odradzam tą dużą miejską plaże będącą co prawda piaszczystą ale strasznie obleganą. Ja sam korzystałem z urokliwej plaży (moim zdaniem najładniejszej na Pagu) dzikiej z drobnymi kamyczkami będącej na uboczu. Przejeżdzasz na drugą stronę misteczka (groblą kierunek Novalia) potem skręcasz na osiedle VODICE , przejeżdzasz za osiedle i jedziesz cały czas prosto. Na poboczu drogi zobaczysz zaparkowane samochody (3 plaża z kolei). Co prawda troszkę zejście nie za dobre ... ale potem BAJKA
Torx napisał(a):zbar napisał(a):Dzięki Torx!
W związku z tym co napisałeś, myśle, że pojadę w nocy z piątku na sobote przez Słowacje i Węgry, tak by na autostradzie w Hr być wcześnie rano.
Napisz jeszcze, jak możesz, jak podobał Ci się Pag; czy możesz polecić coś szczególnie ciekawego (plaże, knajpki...)
Pozdrawiam
Witam,
Jasne, że moge. Tak więc jeżli chodzi o plaże to stanowczo odradzam tą dużą miejską plaże będącą co prawda piaszczystą ale strasznie obleganą. Ja sam korzystałem z urokliwej plaży (moim zdaniem najładniejszej na Pagu) dzikiej z drobnymi kamyczkami będącej na uboczu. Przejeżdzasz na drugą stronę misteczka (groblą kierunek Novalia) potem skręcasz na osiedle VODICE , przejeżdzasz za osiedle i jedziesz cały czas prosto. Na poboczu drogi zobaczysz zaparkowane samochody (3 plaża z kolei). Co prawda troszkę zejście nie za dobre ... ale potem BAJKA
Co saś do knajpeczek to wszystkie są FAJOWE !! zwłaszcza te przy mostku ZAŚ LODY NAJWIĘKSZE I NAJLEPSZE przy przystani - CUKIERNIA JADRACKA
pozdrawiam i na pewno CI SIE SPODOBA
[color=olive][/colorTomek napisał(a):zbar napisał(a):Dzięki Torx!
W związku z tym co napisałeś, myśle, że pojadę w nocy z piątku na sobote przez Słowacje i Węgry, tak by na autostradzie w Hr być wcześnie rano.....
Jechałem nową autostradą w zeszłym i w tym roku. W tym roku w drodze powrotnej (koniec czerwca) udało mi się przejechać przez Mala Kapele. Jechałem zawsze z pominięciem soboty dlatego przejazd przeszedł mi bezstresowo.
W ostatnią sobotę z ciekawości około 8:30 zerknąłem na WebCam na hak.hr - Sv.Rok z jednej strony sznurek na 7 km nad morze 10 km - co ciekawe z opisu wynikało że jazda mimo że wolna była w miarę płynna....
Może napisze ktoś kto przejechał ten odcinek w godzinach porannych w sobotę...
Pzdr
Tomek
PS. Jeśli rezygnujesz z przejazdu przez Austrię z uwagi na korek pod Mariborem to można tam pojechać trasą równoległą do autostrady.
Torx napisał(a):zbar napisał(a):Też dziękuję
Czy jest szansa na przejechanie autostrady w Cro bez korków w godz. 5-8 rano w sobotę (jadę na Pag 20.08)?