Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wróciłem z Okrug Gornii

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fryzjer007
Globtroter
wróciłem z Okrug Gornii

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjer007 » 07.08.2007 10:59

wróciłem z Okrug Gornii pytac a odpowiem moze byc gg 1643673 lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl albo forum..!:) pozdrawiam
PeTek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PeTek » 07.08.2007 12:10

A ja wyjeżdzam w Piątek :)
Interesuje mnie przede wszystkim jak jest z korkami przy wyjeździe przez most w stronę Trogiru i dalej na ląd. A jak ceny np. wody mineralnej w TOMMYm (bo chyba tam jest)
pozdrawiam
fryzjer007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjer007 » 07.08.2007 12:17

PeTek napisał(a):A ja wyjeżdzam w Piątek :)
Interesuje mnie przede wszystkim jak jest z korkami przy wyjeździe przez most w stronę Trogiru i dalej na ląd. A jak ceny np. wody mineralnej w TOMMYm (bo chyba tam jest)
pozdrawiam

korki są i to nieraz spore godzina stania:( ale do trogiru pływają taxi wodne (12 kun dorosła osoba 6 dziecko:) ceny wody w konzum ok 3 kuny
PeTek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PeTek » 07.08.2007 12:22

dzięki za szybką odpowiedź.
Czyli wygląda na to, że nie ma co się obładowywać wodą :)
A może podpowiesz jakieś fajne miejsce, plaże? Jak jest na tej głównej, duży tłok i zgiełk?
aniusiaczek1523
Globtroter
okrug gornji

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 15.08.2007 11:06

Byłam również w Okrug Gornji (dzielnica Planikovica). Wrócilam 1.08.2007r. Korki były na moście. Najlepeij wyjechać z wyspy rano ok 6-7 , a wieczorem to już 22. W południe wogóle nie ma to sensu, poprostu koszmar.
Jest statek do Trogiru, to prawda.
Jezeli sa jakies pytania, chętnie odpowiem.
marzenaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzenaj » 15.08.2007 15:17

Wróciłam z Trogiru w niedzelę. Jeżeli chodzi o korki to nie ma żadnej reguły. Są dni gdy są cały dzień i takie dni że ich nie ma . Codziennie jeździlismy na plaże autem i mozna przezyć. Aha, nie zdarzyło nam się żeby Polak pozwolił się włączyć nam do ruchu... to tak nawiasem.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.08.2007 21:27

Korki.Czasami warto poczytać forum cro.pl i nie stać w korkach. :D
_alicja_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _alicja_ » 17.08.2007 11:46

Gdzie wymieniałeś pieniądze?
marzenaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzenaj » 19.08.2007 14:31

W banku.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.08.2007 16:19

_alicja_ napisał(a):Gdzie wymieniałeś pieniądze?

W Trogirze na targowisku jest kantor gdzie można wymienić pieniądze w każdy dzień tygodnia.
Jeszcze słowo co do korków. Byłem tam na przełomie czerwca i lipca i korki były jedynie w sobotę przy zmianie turnusów. W pozostałe dni nie było żadnych problemów.
PeTek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PeTek » 19.08.2007 19:20

Właśnie wróciłem.
Pieniądze wymieniałem na targu w Trogirze po 7,25 za euro (nie wiem po ile w banku).
Jak wjeżdżałem na Ciovo po raz pierwszy (sobota około godz 9:30) to korek do wyjazdu sięgał prawie po autocamp w Okrugu Gornym, myślę że stania około 3 godz. W niedziele jechałem do Trogiru ok 8:30 korek na 30 min. W poniedziałek ok 9:00 przejazd bez problemów. I wczoraj przy wyjeździe do kraju zebrałem się wczesniej (czyli sobota godz 7:30) stałem ok 30 min. Jeszcze w środku tygodnia wyjeżdżałem po południu , było prawie bez stania. Natomiast wjazd na Ciovo w miarę bez większych problemów -max 10-15 min.
Generalnie trzeba się szybko przyzwyczaić do ciasnych uliczek, mnóstwa skuterów które śmigają z każdej strony.
Ogólnie bardzo mi sie tam podobało, piekna plaża, czysta i ciepła woda ale bardzo słona..

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone