Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z okolic Zadaru-Pakostane

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SSKKUUBBII
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SSKKUUBBII » 01.08.2005 10:22

Witam wróciłem wczoraj z Chorwacji-okolice Zadaru - miejscowść Pakostane - autostrada w chorawacji 14 euro, nocelg znalezłem z ciemno za 10 euro od osoby ale ceny byłe różne od 8 - 14 euro. Piwo 5 kuna, pizza w restauracji 30 -35 kuna , piwo w restauracji 10- 12 kuna,chleb 6 kuna, napje gazowane od 5- 13 kuna. Mijscowość Pakosatne piękna, polecam, czysta żwirowa plaża, ekstra miejsce na wypady do Zadaru,Sibenika, Krka, Split, Trogir wszystko w sasiegu 20-80 km.Polecacm wycieczke na Kornati cały dzień z wyzywieniem i napojami (wyskokowymi również) koszt 200 kuna około 120 zł.Warto jakby co to pytajcie.Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.08.2005 11:29

Rzeczywiście jest to dobre miejsce jako baza wypadowa i też do odpoczynku. Miejscowość jest mała ale urokliwa a z portu wypływa statek na Kornati.

Pozdrawiam
andre72
Turysta
Drage

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre72 » 06.08.2005 13:32

krakuscity napisał(a):Rzeczywiście jest to dobre miejsce jako baza wypadowa i też do odpoczynku. Miejscowość jest mała ale urokliwa a z portu wypływa statek na Kornati.

Pozdrawiam

Witam Was "SSKKUUBBII" "krakuscity"

Jadziemy 12.08 do Drage koło Pakostane z dzieckiem, jest tam jakies miejsce gdzie bez problemu moglo by sie popluskac dziecko. Jak wyglada mozliwosc wyzywienia sa jakies fajne knajpki, czy w jeziorze za Drage mozna sie kompac, jak z droga do Cro Wy jechaliscie pewnie przez Slowacje ? Co zabrac ze soba, jedziemy pierwszy raz do Croatii. Pozdrawiam i czekam na info :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.08.2005 13:47

Przykro mi ale w Drage nie byłem, jezioro widziałem z daleka i nie wiem czy można się tam kąpać. Ja jechałem przez Cieszyn, potem Czechy, Austria, Słowenia i Chorwacja. Tyle :cry:

Pozdrawiam
andre72
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre72 » 06.08.2005 13:51

A jak tam z autostrada w Austrii przez Wien duze korki, jechales na Znojmo czy na Mikulow, korek na granicy chorwackiej byl duzy i jak wyglada autostrada w Chorwacji do Benkovaca ? Slonko bylo ???
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.08.2005 14:25

Ja jechałem Brno, Mikulow, Wiedeń, Graz. W Wiedniu kiedyś trafiłem na korki jak wracałem w godzinach południowych w piątek do Polski. Przeważnie jechałem tą trasą we wrześniu, raz tydzień przed końcem sierpnia więc ruchu nie było dużego, korków praktycznie też nie. W Pakostane byłem 3 lata temu więc o autostradach się nie wypowiadam bo wtedy kończyły sie za Karlovacem . Słonko miałem prawie cały czas. O aktualnych autostradach musisz tu poszukać na forum, wpisz też do wyszukiwarki co Cie interesuje i może znajdziesz. O Drage mało tu chyba piszą ale sądzę, że to podobna miejscowość jak Pakostane a więc urocza, na pewno dobre miejsce wypadowe -nie zapomnij o Kornati , dla dziecka też na miejscu znajdziesz jakąś plażę. Masz auto to w ostateczności gdzieś podjedziesz. Jedzenie w knajpach dość dużo kosztuje, ja zabieram z Polski ale z dwa razy w tygodniu idę do restauracji na obiad lub dobrą ciepłą kolację. :lol:

Pozdrawiam :wink:
FUX
Weteran
Re: Drage

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.08.2005 20:12

andre72 napisał(a):
krakuscity napisał(a):Rzeczywiście jest to dobre miejsce jako baza wypadowa i też do odpoczynku. Miejscowość jest mała ale urokliwa a z portu wypływa statek na Kornati.

Pozdrawiam

Witam Was "SSKKUUBBII" "krakuscity"

Jadziemy 12.08 do Drage koło Pakostane z dzieckiem, jest tam jakies miejsce gdzie bez problemu moglo by sie popluskac dziecko. Jak wyglada mozliwosc wyzywienia sa jakies fajne knajpki, czy w jeziorze za Drage mozna sie kompac, jak z droga do Cro Wy jechaliscie pewnie przez Slowacje ? Co zabrac ze soba, jedziemy pierwszy raz do Croatii. Pozdrawiam i czekam na info :)

Zjazd jest numer 19 na Benkovac.
Nad jeziorem jest pole namiotowe, na którym jest knajpka ze słodkowodnymi rybkami z tegoż jeziora. Tą wiedzę mam od znajomego, który tam czasami jadał. Drage jest zbliżone do Pakostane. Każda mieścina ma swój klimat. W jednej lepiej, w drugiej gorzej. Dziecko w każdej (czytaj ciepłej i czystej) wodzie będzie się dobrze czuło. Znam z autopsji.
Miłego pobytu. Sam bym tam wrócił.W Pakostane byłem na przełomie czerwca/lipca. Było super. Paklenicę także warto zaliczyć. O Trogirze, Sibeniku, Zadarze nie wspominam. Split taki sobie.
Pozdr
FUX
andre72
Turysta
Mikulov czy Znojmo

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre72 » 10.08.2005 15:56

Mam pytanie do Fux,a lepiej jechać na Znojmo czy na Mikulow.
FUX
Weteran
Re: Mikulov czy Znojmo

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.08.2005 16:45

andre72 napisał(a):Mam pytanie do Fux,a lepiej jechać na Znojmo czy na Mikulow.

Ani tu, ani tu. W tym roku odnaleziona i polecona trasa z Forum.
Tamte nawet się nie umywają. Na granicach totalne pustki i niewielki ruch na drogach (Polska, Czechy, Austria). Korki w Wiedniu i na chorwackich autostradach to już inna bajka :? .

:idea: :idea: :idea: Wrocław, Grodków, Nysa, Głuchołazy, Sumperek, Olomulec, Brno, Breclav, Wilfersdorf, Wiedeń, Graz (tam zwiedzanie i spanie; serdecznie polecam), Maribor, Macelj, Zagrzeb, i dalej autostradą.

Szerokiej drogi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FUX

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone