napisał(a) mirk » 26.07.2004 22:03
muszkowski napisał(a):witaj,
Wybieramy sie ze znajomymi właśnie do Sv. FiJ w piewrwszej połowie września. Jednym z głównych powodów dla którego wybraliśmy właśnie tę mieścinę byla piaszczysta plaża. Okazuje sie jednak ze nikt z przebywających w tym miescie, a z kim do tej pory udało nam sie porozmiawiać, nie widział wspomnianej piaszczystrej plaży. Cały czas sie mowi o wybetonowanej "plaży" w centrum miasta.
Mógłbyś napisać czy oni sie mylą czy myśmy coś zle wyczytali w biurze podróży ?
Pozatym napisz cuś nt. cen w tej mieścinie, troszke nt wrażeń, czy trzeba zapopatrzyć sie w specjalne buty aby wejśc do wody (jeżowce) oraz czy w okolicy są jakieś miłe miejsca gdzie można popływać i popodziwiać podwodne krajobrazy.
pozdr,
Maciej
a więc od początku:)))
1. o piaszczystej plaży zapomnij:))) - jest natomiast ładna plaża ale betonowa przy polu namiotowym - plaża obok hotelu Croatia-Alba pełna małych uschniętych jeżowców (2godziny skubania koca:)) )
2. ceny hmmmm nie wiem co Cie interesuje ..... w knajpach piwo 10-12 kun, dobre drugie danie obiadowe 50-60 kun, pizza 30-35 kun.....
3. buty do wody konieczne ...... konieczna też maska do nurkowania (oj jakie okazy wyciągałem - muszle, kraby
)
3. z atrakcji niewiele ...... by popływać skuterem wodnym musiałem jechać do Biogradu..... za to można łódź motorową wynająć na miejscu (350kun /dzień łódź 8 osobowa plus paliwo 10kun litr) ..... problemy zaczynają się jednak by gdziekolwiek "zaparkować"
)) - nie ma wielu możliwości ..... za to popłynąć sobie pod jedną z wysepek i tam ponurkować - OK:))) tam to dopiero okazy są:))) KONIECZNA MASKA (powtarzam się ale naprawde warto - leżysz sobie plackiem na wodzie i podziwiasz a zasolenie wody takie ,że pływać nie musisz umieć)
4. około 4 km od sv. Jakov i Filip jest Biograd - tam ładna plaża i więcej atrakcji - skutery wodne, parasoling, zjeżdżalnia, plac zabaw dla dzieci i ...... wiele okazji by pieniądze wydać:))))
miłego pobytu
))