napisał(a) someones » 18.08.2006 15:31
postaram się:
no więc byłem jedną nac na makarskiej i spałem u znajomych ale tam kompletnie mi się nie spodobało, za duże miasto i za ciasna plaża jak dla mnie i mojej żony.
Jadąc z Makarskiej w kierunku Splita jest dokładnie to samo tylko nazywa się Baska Voda, Brela. Kilka km przed Omisiem jest miejscowość Mimice, którą polecam każdemu, kto szuka ciszy i spokoju.
Malutka miejscowość z małym portem a obok piękna dosyć szeroka (w porównaniu z Makarska
) plaża. Plaża jest czysta i o dziwo wchodząc do wody nie spotkałem nic żywego oprócz czystego żwiru. Jeżowce i inne nieprzyjemne żyjątka morskie występowały dopiero parę metrów dalej na głębokim morzu. Dwa tygodnie kąpałem się bez butów wię polecam ! Na plaży w morzu leżą trzy dosyć spore skałki z których można się poopalać jak i poskakać do morza.
Mieszkałem 5 minut pod górę od plaży u Lucji i Ivo, których chyba do końca będę miło wspominał. Nigdy wcześniej nie miała Polaków pod dachem, o dziwo byłem pierwszym
Za pokój 2os z łazienką płaciłem 24 euro za dobę, miałem piękne widoki i dom od strony morza.
Kiedy zatęskniłem za rozrywką miasta, wsiadałem do samochodu i po 15 minutach lądowałem w Omisiu z przepiękną klimatyczną starówką.
A zapomniałbym dodać, że na plaży znajduje się malutka kafejka z sympatycznym towarzystwem i karlovaćko za 12 kuna.
GORĄCO POLECAM !