napisał(a) faziolot » 08.08.2005 10:17
mpi napisał(a):z nieba mi spadłeś
jadę prawdopodobnie 12-13 sierpnia i od tej miejscowości planowałem zacząć poszukiwania, dużo tam ludzi? znajdę 2-osobowy apartament? gdzieś czytalem że tylko 4 pierwsze domy mają własną plażę?
aha są jakieś domy nisko położone czy do wszystkich trzeba się "wspinać" z plaży?
Czy dużo ludzi? W porównaniu do Omisza czy Makarskiej - to prawie ich nie ma. Był jeden taki dzień - chyba niedziela, że na plaży było sporo ludzi, ale w niczym to nie przeszkadzało - w każdym razie nie chodziliśmy sobie po głowach. Plaża jest naprawdę super! Łagodnie opadające dno idealne dla dzieci, fakt że z kamykami, ale to jest właśnie urok tych plaż. No i skałki po obu stronach plaży. Niesamowite wrażenia dla kogoś kto lubi nurkować. Dla mnie bomba. Plaż jest chyba ze trzy, z tym że prawdopodobnie tylko do jednej - tej moim zdaniem najładniejszej jest ogólny dostęp. My plażowaliśmy właśnie na niej. Do pozostałych plaż widziałem z morza zejścia i były odgrodzone siatką. Co do poszukiwania apartamentów. Ja znalazłem przez internet. W domu w którym mieszkaliśmy było full. A co ciekawsze poznaliśmy się z rodziną która było w tym domu po raz trzeci, i był to pierwszy rok kiedy wynajęto wszystkie apartamenty. Nie mam pojęcia jak u innych, ale z tego wniosek że w ciemno raczej się nie da. Nie widziałem nikogo na drodze z ofertą. W każdym razie zawsze można spróbować, tym bardziej że czasami inny właściciel chałupki wydzwaniał, bądź chodził i szukał miejsca dla osób które się u niego zjawiły.
Miejscowość cicha i spokojna. Jeden market nieźle zaopatrzony i dwie konoby. My chodziliśmy do tej pierwszej - patrząc z kierunku Omisza. "Miły" kelner, który służył zawsze dobrą radą typu: "Pieprzyć Polskę - Chorwacja jest lepsza - zostańcie tutaj" A poważnie naprawdę miło, szybko, czysto, ceny "normalne" czyli drogo (pizza ok. 40 KN, sałatka z ośmiornic 60 KN, kalmary 60 KN, piwo 0,5 15 KN).
Ogólnie warto.
PS. To chyba nie będzie reklama, ale wszystkiego (prawie) można się dowiedzieć ze stronki tej miejscowości
www.marusici.com - tam też można rezerwować. Ja byłem w Villi PIM (to chyba już reklama