Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Korculi, trasa przez Węgry-chętnie pomogę :)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 17.08.2009 16:16

Witam
Dla nas wakacje już zakończone. W tym roku byliśmy na Korculi w Priżbie. Mieszkaliśmy w kapitalnych apartamentach. Do Chorwacji jak i z powrotem jechaliśmy trasą przez Słowację i Węgry.
Jeśli macie jakieś pytania to walcie jak w dym chętnie odpowiem

Pozdrav zibuś :papa:
bro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bro » 17.08.2009 17:22

O której jechałeś przez Budapeszt i ile to trwało ? :P A może obwodnicą ?
kuznia72aga78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuznia72aga78 » 17.08.2009 18:48

Zibuś napisał(a):Witam
Dla nas wakacje już zakończone. W tym roku byliśmy na Korculi w Priżbie. Mieszkaliśmy w kapitalnych apartamentach. Do Chorwacji jak i z powrotem jechaliśmy trasą przez Słowację i Węgry.

hello jedziemy z Poznania 23 sierpnia i myślimy o wegrzech z uwagi na masakra ceny winety w słowenii (chyba, że ktos zna jakiś objazd z granicy austrickiej na zagrzeb żeby nie płacic blisko 40 euro!!!!) myslelismy o trasie brno-bratysława a później odbitka na wegry.... ale nie wiem co dalej i lepiej.

z góry dzięki za info
szybbkki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 17.08.2009 19:32

kuznia72aga78 napisał(a):
Zibuś napisał(a):Witam

hello jedziemy z Poznania 23 sierpnia i myślimy o wegrzech z uwagi na masakra ceny winety w słowenii (chyba, że ktos zna jakiś objazd z granicy austrickiej na zagrzeb żeby nie płacic blisko 40 euro!!!!) myslelismy o trasie brno-bratysława a później odbitka na wegry.... ale nie wiem co dalej i lepiej.

z góry dzięki za info

Czesc. O tym samym pomyslalem. Ja prawdopodobnie pojde na Cieszyn - pozniej Zlina.

m
tadzikmal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadzikmal » 17.08.2009 20:22

Witaj,
Możesz mi wysłać namiary na ten apartament: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl I co to znaczy kapitalny? :D
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 17.08.2009 20:38

Witam
bro przez Budapeszt jechałem między godz 23:30 a pólnocą. Obwodnica M0 była zakorkowana i to nieźle więc pojechaliśmy w kierunku centrum i tam odbiłem na M7. Prawdę mówiąc dobrze zrobiłem bo trochę nadłożyłem ale nigdzie nie stałem.
kuznia72aga78 nie kombinuj tylko dawaj na Węgry. Nie ma problemów z kupnem ich e-winiet. Możesz je kupić albo na samej granicy w Rajce w budce z hot-dogami albo kilka kilometrów dalej tuż przed zjazdem na 86-tke są bramki takie jak na autostradzie gdzie facet wprowadzi cię do systemu i tyle. I naprawdę nie warto zjeżdżać na drogę nr 86 Autostradą szybciej.
szybbkki dobry wybór :)
tadzikmal kapitalny czyli duży, czysty i niedrogi. Namiary wysyłam
tadzikmal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadzikmal » 17.08.2009 20:44

Zibuś napisał(a):tadzikmal kapitalny czyli duży, czysty i niedrogi. Namiary wysyłam

Dzięki bardzo, właśnie takiego szukam :lol:
bro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bro » 17.08.2009 20:47

Ja również dziękuję za cenną informację ;)
A jaki to był dzień tygodnia, że takie korki na obwodnicy...
pewnie Madziary nad Balaton jechali :P
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 17.08.2009 21:03

bro napisał(a):Ja również dziękuję za cenną informację ;)
A jaki to był dzień tygodnia, że takie korki na obwodnicy...
pewnie Madziary nad Balaton jechali :P

Jechałem z soboty na niedzielę. Zakorkowany był dojazd do M5. Stau był na całej M0 aż do M1. Trasa nad Balaton była prawie pusta.
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 17.08.2009 22:24

Napisz cos o Priżbie: jakie wrażenia, czy zakupy warto robić na miejscu czy trzeba jeździć do Blato, ile knajpek się tam znajduje, jakich atrakcji można się spodziewać (jet ski, banan, wypozyczalnie). Z góry dziękuję.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 18.08.2009 08:48

Marshall napisał(a):Napisz cos o Priżbie: jakie wrażenia, czy zakupy warto robić na miejscu czy trzeba jeździć do Blato, ile knajpek się tam znajduje, jakich atrakcji można się spodziewać (jet ski, banan, wypozyczalnie). Z góry dziękuję.

Nam Priżba bardzo przypadła do gustu. Jest to raczej spokojne miejsce. Na miejscu jest kilka kafejek nad samym morzem i dyskoteka.
Do wypożyczenia jest skuter wodny (150kn za 10 min) i łódki z małym silnikiem (5KM) (350kn za cały dzień).
Co do zakupów to nie bardzo wiem co znaczy "warto robić na miejscu" W Priżbie jest warzywniak i mały sklepik, w którym można kupić wszystkie podstawowe produkty nie ma jakiś większych różnic w cenach.Do Blato warto jednak jechać choćby ze względu na krajobrazy.
W Blato masz dwa Konzumy i Studenac. Dopiero w Vela Luce jest hipermarket Kerum

Pozdrav zibuś
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 18.08.2009 09:53

"warto robić na miejscu" - miałem na myśli czy w spożywczym jest zaopatrzenie we wszystkie potrzebne produkty tj. świeże mięso na grilla, świeże pieczywo i inne produkty do codziennej konsumpcji. No i oczywiście o piwie do grilla nie wspominając. ta dyskoteka która jest na miejscu jest bardzo uciążliwa? Szukamy spokoju - na co dzień mieszkam w domu koło dyskoteki i mam dość patrzenia na pijanych małolatów drących się w niebo głosy bez względu na porę nocy....
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 18.08.2009 17:53

Marshall w tym spożywczaku można kupić wszystko z tym, że po karkóweczkę na grilla trzeba dylać do mesnicy do Blato. Poza tym do grilla jest wszystko :wink: tzn brykiet, piwko, wódeczka, winko itp

Dyskoteka jak to dyskoteka... O ile pamiętam grała trzy razy w tygodniu. Bezpośrednie jej sąsiedztwo mnie przeszkadzało by bardzo. Na szczęście nie mieszkaliśmy przy AKADEMIJI (nazwa dyskoteki).
Zawsze szukamy spokojnych miejsc i takie znaleźliśmy.
kajka73
Autostopowicz
Do Zibusia!

Nieprzeczytany postnapisał(a) kajka73 » 18.08.2009 19:18

Witam ,poprosze ten namiar na to cudowne miejsce , na apartament lub kwatere wybieram sie w maju 2010 wiec trzeba juz cos szukac.podaje emeila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dziekuje i posrdawiam
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 19.08.2009 09:25

Wielkie dzięki Zibuś. Jadę do domu Ivica w Prizbie. Za dwa tygodnie na trzy tygodnie :D

- napisz proszę jeszcze, czy ceny w tym małym sklepie są dużo wyższe niż w marketach w Blato :?: Ostatnio kupowałem w małym sklepie koło domu i praktycznie nie odczuwałem różnicy, ale to na lądzie było (Sukosan). Nie znam jeszcze realiów z wyspy...
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone