Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WRÓCIŁEM Z KAMPA "POD MASLINOM" - DUBROVNIK.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robert236
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert236 » 23.08.2005 22:16

Zeby w przyszlym roku bylo lepiej niz w tym (choc nie bardzo jest co poprawiac :wink: )powinnismy sie zmowic wieksza paka POD MASLINA . Wtedy pokazemy wszystkim jak odpoczywaja cromaniacy :D
bibinie
Globtroter
Pozdrowienia od Bożo i Mirko

Nieprzeczytany postnapisał(a) bibinie » 11.09.2005 23:03

ewa.z napisał(a):Pozdrów ode mnie Boża, Mirko, Tinę i Desę :lol:

Witamy;
To właśnie dzięki Wam udało się nam trafić na tak klimatyczny camp. Byliśmy tam z żoną w ostatnim tygodniu sierpnia i było OKI.
Już pierwszego dnia podczas rozmowy z Bożo o campie i o tym, że trafiliśmy tam dzięki forum www.cro.pl natychmiast padło imię Ewa - (myślimy, że miał na myśli Ciebie), usłyszeliśmy, że nie tak dawno wyjechałaś i że jesteś osobą, która dużo dobrego pisze o ich campie a na twarzy właściciela pojawił się uśmiech i prośba o pozdrowienie na forum po powrocie do Polski.
Co do dźwięków cykad ("czu-czu" - tak nazywał je gospodarz z naszego wcześniejszego miesca noclegu) to nie były już tak doskwierające i znacznie mniej intensywne niż w trzecim tygodniu sierpnia w rejonie Zadaru.
Pozdrawiamy K&K :D
karolka:)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolka:) » 12.09.2005 13:13

Cieszę się, że się podobało :lol:
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 12.09.2005 13:22

Mnie też.
Marzena Aleksandra
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marzena Aleksandra » 20.09.2005 13:11

Jak są ceny na kampingu? wybieram się w przyszłym roku z mężem i trójką nastoletnich dzieci ... no i chciałabym jakoś - choć mnie więcej - zorientować się, ile "walizek pieniędzy" trzeba wziąść ze sobą
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 20.09.2005 13:20

rzuc okiem na stronę:
www.orasac.com , tam znajdziesz cennik, fotki i wszelkie info na temat kampu, ja jednak polecam kamp położony kilka metórw dalej tj. kamp "Peca" www.peca.hr , tańszy i o bardziej przyjaznym klimacie, niż Pod Maslinom (byłam na obu).

pozdrawiam

aga
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 20.09.2005 13:21

Marzena Aleksandra napisał(a):Jak są ceny na kampingu? wybieram się w przyszłym roku z mężem i trójką nastoletnich dzieci ... no i chciałabym jakoś - choć mnie więcej - zorientować się, ile "walizek pieniędzy" trzeba wziąść ze sobą

Obejrzyj i przelicz:
www.orasac.com
Dodam tylko, że ceny na miejscu dokładnie odpowiadają temu, co zobaczysz w necie. Żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. To jest taki camp, że walizek pieniędzy nie trzeba dźwigać, choć gotówkę trzeba mieć, bo kartami płacić nie można.
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 20.09.2005 13:28

aga79 napisał(a):rzuc okiem na stronę:
www.orasac.com , tam znajdziesz cennik, fotki i wszelkie info na temat kampu, ja jednak polecam kamp położony kilka metórw dalej tj. kamp "Peca" www.peca.hr , tańszy i o bardziej przyjaznym klimacie, niż Pod Maslinom (byłam na obu).

pozdrawiam

aga

Peca? To ciekawe - jesteś pierwszą osobą, która w rankingu okołodubrovnickich campów postawiła Pece wyżej niż Maslinę. "Zwiedziłem" ten camp dokładnie w tym roku (choć nie nocowałem) i jedno mnie (nas) nie zachwyciło: łomot jadranki (ruch!!) odczuwalny w każdym kącie campa. Pod Maslinom, jak rozbijesz się poniżej umywalni, to masz gwarancję, że nie usłyszysz, choćbyś chciała, ruchu samochodowego z trasy. A i wyżej odgłosy nie dokuczają. A Peca? Nawet stojąc pod umywalniami trudno było nie słyszeć warkotu motorów. A w którym miejscu na Pecy biwakowałaś?
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 20.09.2005 14:11

Pod Maslinom, jak rozbijesz się poniżej umywalni, to masz gwarancję, że nie usłyszysz, choćbyś chciała, ruchu samochodowego z trasy

to bardzo dziwne. Rudine jest położne dalej i niżej niż Maslina a hałas był uciążliwy.
pozdrawiam
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 20.09.2005 15:03

robi napisał(a):
Pod Maslinom, jak rozbijesz się poniżej umywalni, to masz gwarancję, że nie usłyszysz, choćbyś chciała, ruchu samochodowego z trasy

to bardzo dziwne. Rudine jest położne dalej i niżej niż Maslina a hałas był uciążliwy.
pozdrawiam

Nie wiem, na czym to polega. Rzeczywiście RUDINE leży niżej - nie nocowałem tam nigdy (pamiętajcie, ze ja głównie mówię o hałasach spowodowanych ruchem wieczorno-nocnym) i nie wiem, na czym rzecz polega. Na pewno POD MASLINOM w pasie w pobliżu jadranki jest NORMALNIE głośno, ale - jak pisałem - niżej już nie.
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 20.09.2005 16:44

Na Peca nocowalismy w róznych miejscach i hałas nam nie przeszkadzał, w Polsce mieszkamy w mieście i czasami słychać miejskie odgłosy to normalne, z czasem człowiek poprostu przestaje na nie zwracać uwage.
A poza tym nocowalismy także "Pod Maslinom" i równiez słyszelismy dzwieki z ulicy.

Kamp Peca jest dla nas naj...naj...naj...

POLECAMY!!!!!!
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 20.09.2005 16:45

Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 20.09.2005 18:08

Dziękuję za zaproszenie - zwiedziłem galerię i znowu lekko zachorowałem na bośniacko-dubrovnickią chorobę, wywołaną wirusem "fotowspomnicus". Piękne zdjęcia.
Marzena Aleksandra
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marzena Aleksandra » 23.09.2005 06:45

Bardzo dziękuje za odpowiedzi. Ja już chcę jechać!!!!!, dlaczego wakacje są dopiero za 9 miesięcy??????
Jeszcze przez ten czas pewnie o nie jedno zapytam - na razie dzięki!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 23.09.2005 07:55

aga79 napisał(a):Na Peca nocowalismy w róznych miejscach i hałas nam nie przeszkadzał, w Polsce mieszkamy w mieście i czasami słychać miejskie odgłosy to normalne, z czasem człowiek poprostu przestaje na nie zwracać uwage.
A poza tym nocowalismy także "Pod Maslinom" i równiez słyszelismy dzwieki z ulicy.

Kamp Peca jest dla nas naj...naj...naj...

POLECAMY!!!!!!

Niestety Jadrańska Magistrala daje się we znaki praktycznie na wszystkich kempingach. To taki dosć spory minus no ale coż zrobić :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

WRÓCIŁEM Z KAMPA "POD MASLINOM" - DUBROVNIK. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone