Wróciłem z Istrii Pytajcie!!
napisał(a) balus » 25.09.2005 23:02
Dzisiaj rano wróciłem z Chorwacji a dokładnie z Poreca! Jechałem z Wałbrzycha przez Kudowe, Svitava, Brno, Wiedeń, Graz, Klagenfurt, Ljubliana, Koper i Porec... Trasa może nie jest najkrótsza i najszybsza która biegnie przez Maribor ale jest za to za Klagenfurtem bardzo malownicza w Alpach
Przez Czechy jechalo sie spokojnie i bez żadnych problemów tylko Policja sobie lubiala postać troszke ale jakoś z tego co widzialem to stali raczej bo musieli a nie ze im sie chciało (w mieście pociskałem w nocy na długich i centralnie oślepiłem Pepiczka). Wiedeń przejechalo sie spokojnie tylko trzeba pilnować swoich pasów i tablic!!! kierować sie ciągle na autostrade A2!!! Póżniej nudy aż do samego Klagenfurtu!!! Zaczęły sie Alpy...!!!
Jechalem Renault Thalia w 5 osob i załadowany na maxa i dało sie rade!!! Wiec spokojnie!!! Widoki Ekstra!!! w Słoweni płaciłem za autostrady 4,7 euro i 1,7 + koszty winet w Czechach i Austri... Jakby ktoś miał jakieś pytania piszcie!!! Odpisuje zawsze wieczorami!!! Pozdrawiam Cromaniaków