Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Istrii Pytajcie!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
balus
Plażowicz
Wróciłem z Istrii Pytajcie!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) balus » 25.09.2005 23:02

Dzisiaj rano wróciłem z Chorwacji a dokładnie z Poreca! Jechałem z Wałbrzycha przez Kudowe, Svitava, Brno, Wiedeń, Graz, Klagenfurt, Ljubliana, Koper i Porec... Trasa może nie jest najkrótsza i najszybsza która biegnie przez Maribor ale jest za to za Klagenfurtem bardzo malownicza w Alpach :D Przez Czechy jechalo sie spokojnie i bez żadnych problemów tylko Policja sobie lubiala postać troszke ale jakoś z tego co widzialem to stali raczej bo musieli a nie ze im sie chciało (w mieście pociskałem w nocy na długich i centralnie oślepiłem Pepiczka). Wiedeń przejechalo sie spokojnie tylko trzeba pilnować swoich pasów i tablic!!! kierować sie ciągle na autostrade A2!!! Póżniej nudy aż do samego Klagenfurtu!!! Zaczęły sie Alpy...!!! :D Jechalem Renault Thalia w 5 osob i załadowany na maxa i dało sie rade!!! Wiec spokojnie!!! Widoki Ekstra!!! w Słoweni płaciłem za autostrady 4,7 euro i 1,7 + koszty winet w Czechach i Austri... Jakby ktoś miał jakieś pytania piszcie!!! Odpisuje zawsze wieczorami!!! Pozdrawiam Cromaniaków
mariusz76
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz76 » 02.10.2005 09:40

Cze . ile zrobiłeś kilometrów spotkałeś jakieś fajne plaże ( może nawet piaszczyste ) no i jak pensjonat i okolica pytam bo szukam coś na przyszły rok z małymi dziećmi
Pozdr.
balus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) balus » 06.10.2005 09:46

w sumie wyszlo ok 1000km plazy piaszczystej nie widzialem ale na miejscu na plazy mozna wypozyczyc lezaki (my mielismy jeszcze karimaty hehe). W strone Puli zaraz za Porecem przed miejscowoscia Vsar jest plaza nudystow.
Pensjonat w którym mieszaliśmy hmmm... jechalem z biura Tui a hotelik nazywal sie Laguna Park! Ja mieszkalem w domku 70m/k (na osrodku tego hoteliku) z tarasem, lazienką, wc, kuchnia i 3 pokojami, tv-sat. Przy hoteliku masz korty tenisowe i darmowy super basenik. Morze jest tylko po przejsciu na druga strone ulicy! Obsługa od 1 do 6 daje 5 :) do centrum miasteczka idzie sie 20 min spacerkiem :).

Polecam
Piotr z Torunia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr z Torunia » 04.11.2005 21:35

balus napisał(a): za Porecem przed miejscowoscia Vsar jest plaza nudystow.

:lol:

tam co kawalek sa takie plaze. jesli lubisz takie klimaty to polecam camping Ulika k/Porec. jadac od umagu to przed Porec w Crvar

super komfortowy kamp

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi