napisał(a) larry123 » 06.08.2008 07:32
roszel napisał(a):larry 123
hej czy polecisz mi jakas lepsza trase na istrie ze szczecina niz Niemcy-austria-slowenia cro? bo na tej trasie mamy 2 winietki austria i slowenia?
Biorąc pod uwagę że jestem z południa Polski to moje doświadczenia w jeżdzie przez Niemcy są zerowe....
Aczkolwiek na podstawie viamichelin.cim trasa przez Niemcy jest optymalna a do tego i tak pojedziecie przez Austrię (trochę) i Slowenię (trochę lub "bardzo trochę").
Osobiście na waszym miejscu jechałbym przez Niemcy (świetna i darmowa sieć autostrad) Monachium - Austrię (salzburg-klagnefurt) - Slowenię (Ljubljana) - Koper
ja w zeszłym roku byłam w rabaciu super było i mamy tam fajna kwatere ale rozwazałam tez umag lub opatije? a ty co polecasz?
To był mój pierwszy raz na Istri ale gdybym był tam kolejny raz to bez wątpienia jakieś malutkie miasteczko lub wieś bo w "kurortach" jest masa ludzi a ja ścisku nie lubię.
Każdy ma swoje preferencje więc trudno tutaj coś doradzić
a czy oreintujesz sie moze gdzie na istrii sa jakies imprezy? w rabaciu sa 2 disco ale mało konkretne?
Jeżeli chodzi Ci o jakieś "tańce" to na pewno znajdziesz wk ażdym mieście przy plaży jakieś imprezki.
Jeżeli chodzi o jakieś większe imprezy to musisz poszukać w necie niestety.
z góry dzieki za odp!
a miałes jaką kontrole jedzonka? bo my bierzemy dużo jedzenia!
Żadnej kontroli - zresztą nie ma czegoś takiego jak zakaz przywożenia jedzenia - póki co Chorwaci go nie wprowadzili.
a i jeszcze jedno konkretne pytanko: myśle ze wyjazd poniedziałek 18/08 nie powinien nas zaskoczyc wielkimi korkami bo to juz po dlugim weekendzie jak myslisz?
Jeżeli nie jedziesz w weekend to bedzie spoko
Do tego prawie cały czas autostrada więc tzw. "dni robocze" w miastach terż Cię ominą.
pozdr.