Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z HVARU !!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.09.2006 22:57

majeczka napisał(a):No tak, a panowie tylko o jednym. :D :D :D A może tak porozmawiamy o tym, czy udało wam się złapać jakąś rybkę? :?

Moja tegoroczna belona :lol:
Obrazek
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.09.2006 08:06

no właśnie - a ja pierdoła kija sobie nie wziąłem tylko z deseczki chciałem połapać a to rozwiązanie jest do d... . W przyszłym roku kij obowiązkowo :wink: :lol:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 12.09.2006 09:01

Janusz Bajcer napisał(a):Moja tegoroczna belona :lol:
Obrazek

No Januszu wielki podziw :) czyli tradycja została zachowana :lol: i belonka w garści hihihi

Pozdrowionka
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.09.2006 20:14

Jedna jaskółka nie czyni wiosny... :?: Czyżbyś tylko jedną rybkę złapał, czy może sukcesów było więcej? :?: :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2006 22:08

Niestety belona była tylko jedna :cry: i kilka małych rybek, ale też "szły"
na patelnię jako "małe co nie co" :wink: :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 15.09.2006 20:32

To i tak super, bo chociaż ryb w Adriatyku w bród, to nieststy nie każdy może pochwalić się podobnym sukcesem...
Obrazek
Midunia
Globtroter
Re: nocleg niedaleko plitvic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midunia » 14.01.2007 19:19

KRYNIA- miałabym ogromną prsbę. czy moglabys mi wyslac namiary na wszystkie tanie noclegi, jakie masz w Chorwacji- sama sie wybieram z rodzina i zalezy nam, zeby nocowac jak najtaniej i dzieki temu zobaczyc jak najwiecej
z gory dziekuje

krynia napisał(a):10-19 sierpnia byłam w Chorwacji, nocowalismy w miejscowości RAKOVICA ok. 10 km od Plitvic, cena 10 euro od osoby dorosłej i 6 euro za dziecko. czyściutko, chludnie i spokojnie. jak na jedna noc szczerze polecam. napisz na maila dam Ci namiary. Pogoda byl rzeczywiście nie najlepsza. Pochmurnie i padał deszczyk. Zwiedzanie Chorwacji zaczęliśmy od Plitvic. Miałam obawy, że w całej Chorwacji trafilismy na deszczowa pogodę, ale czym dalej na południe, tym cieplej. Słońce i upaly

yevrah napisał(a):Witam

Tez sie wybieram na Hvar. Jednak po drodze chce zobaczyc jeziorka pitvickie czy jak sie tam one nazywaja. W zwiazku z tym nie bardzo moge zgrac podroz bez noclegu. czy zna ktos moze jakis mily motelik (niedrogi) albo przy tych jeziorach ewentualnie kolo splitu.

Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.01.2007 21:33

chce zobaczyc jeziorka pitvickie czy jak sie tam one nazywaja.

za takie lekce sobie ważenie , to tu się głowę daje... 8O
a szukałaś czegoś sama? Wykaz trochę inicjatywy.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.01.2007 09:20

yevrah napisał(a):...czy zna ktos moze jakis mily motelik (niedrogi) albo przy tych jeziorach ewentualnie kolo splitu.

Pozdrawiam

120 kun za noc od osoby to dużo dla Ciebie czy mało :?: Tyle dałem w Plitvickich Jezerach (tak to to się nazywa) w osiedlu Mukinie, o czym możesz poczytać w mojej relacji.

Pozdrav :papa:
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 11.02.2007 14:52

Niekoniecznie trzeba nocować w Plitvicach. Już w Rakovicy jest znacznie taniej i przy tym bardzo spokojnie. O nocleg nietrudno nawet w sezonie. Koniecznie trzeba się targować, bo pierwsza proponowana cena jest czasami bardzo wysoka.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 11.02.2007 19:06

Czyli wg Ciebie jaka jest atrakcyjna cena za pokój 2 osobowy za dzień w Euro?? Jak by była ok 12 to byłby raj!
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 11.02.2007 20:39

Powiem tak: właścicielka kwatery w Rakovicy miała na drzwiach pokoju wywieszony cennik, na którym widniało 100 KN za osobę, ale kiedy powiedziałem że płacę w Euro to jakbym "zobaczył znaczek Euro w jej oku" i po chwiliu stanęło na 10 Euro od osoby (byliśmy w trójkę). Może gdybym jeszcze potargował to byłoby mniej, ale byliśmy już zmęczeni podrożą i dobiliśmy targu.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 11.02.2007 21:10

Niesamowite. 3 lata temu jak moja ex chciała się wynieść z kempingu bo coś jej nie pasowało i pojechaliśmy do przypadkowej baby spytać się o kwaterę powiedziała jej coś ok 25 Euro. Ona zrozumiała że za osobę. Może chodziło za 2 osoby...

Czyli jednak jak się poszuka to kwatery wcale nie wychodzą dużo drożej od kempingu. Jak byłem kiedyś na kempingu na istrii poszedłem wzdłuż wybrzeża i trafiłem na kompleks kempingowo kwaterowy to widziałem tam jakieś straszne ceny ok 100 Euro za domek 2+2. (dokładnie nie pamiętam ale cena mnie zbiła z nóg). dlatego cenę 25 Euro potraktowałem jako cene za osobę.

A jeszcze pytanie. Czy to był Full sezon?
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 11.02.2007 21:27

To była końcówka sierpnia.
W Chorwacji też sprawdza się przysłowie: Kto pyta nie błądzi... :wink: Sęk w tym, żeby mieć odpowiednią ilość czasu i sił do poszukiwań, no i odrobinę szczęścia. Można też korzystać z forum :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wróciłem z HVARU !!! - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone