rich72 napisał(a):nasza kwaterka jak ją opuszczaliśmy nie miała obłożenia za nas jak również za inne 2 małżeństwa z Polski na tablicach DW coś tam. Wg mnie bez najmniejszego problemu znajdziesz nocleg. Co do naszej kwaterki - czysto, ładnie, widok na morze, do morza jakieś 40 metrów do plaży koło 50-60. Jeśli chcesz daj emila to poślę Ci parę fotek
yevrah napisał(a):Witam
Tez sie wybieram na Hvar. Jednak po drodze chce zobaczyc jeziorka pitvickie czy jak sie tam one nazywaja. W zwiazku z tym nie bardzo moge zgrac podroz bez noclegu. czy zna ktos moze jakis mily motelik (niedrogi) albo przy tych jeziorach ewentualnie kolo splitu.
Pozdrawiam
krynia napisał(a):10-19 sierpnia byłam w Chorwacji, nocowalismy w miejscowości RAKOVICA ok. 10 km od Plitvic, cena 10 euro od osoby dorosłej i 6 euro za dziecko. czyściutko, chludnie i spokojnie. jak na jedna noc szczerze polecam. napisz na maila dam Ci namiary. Pogoda byl rzeczywiście nie najlepsza. Pochmurnie i padał deszczyk. Zwiedzanie Chorwacji zaczęliśmy od Plitvic. Miałam obawy, że w całej Chorwacji trafilismy na deszczowa pogodę, ale czym dalej na południe, tym cieplej. Słońce i upalyyevrah napisał(a):Witam
Tez sie wybieram na Hvar. Jednak po drodze chce zobaczyc jeziorka pitvickie czy jak sie tam one nazywaja. W zwiazku z tym nie bardzo moge zgrac podroz bez noclegu. czy zna ktos moze jakis mily motelik (niedrogi) albo przy tych jeziorach ewentualnie kolo splitu.
Pozdrawiam
ciupag napisał(a):My mieszkaliśmy w apartamencie 2+2 za 50 Euro. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci. Jak na taki zestaw apartament był wystarczajęcy- 1 pokój z kuchnią + 2 pokój + łazienka za 50 Euro. We wrześniu wszystkie apartamety są za 32 Euro. Nie znam warunków w innych pokojach ale myślę że są również w portządku. Ludzie są szalenie sympatyczni. Z tego co wiem to teraz w naszym apartamencie są ludze z Polski. Napisz albo zadzwoń do nich to dowiesz się wszystkiego. Co do jazdy w ciemno, ciężko mi powiedzieć, bo jak wyjężdzalismy to było tam jeszcze dużo ludzi a miasteczko jest nieduże. ale myślę, żę nie powinno być problemu.
Zazdroszcę wyjazdu
witam wszystkich;-) dopiero 1-wszy raz jestem na forum i mam pytanie do kolegi ktory wrocil z hvaru:jaka byla pogoda??bo ja sledzilem prognozy na portalu interia.pl ale wiem ze czasem pogoda plata figle.tym bardziej ze ów portal prezentował raczej pogode w kratke...wyjezdzam 7.09 i bede na przeciwko hvaru w miasteczku igrane;-) z gory dziekuje za pomoc papa.
Andrzej G napisał(a):ciupag napisał(a):My mieszkaliśmy w apartamencie 2+2 za 50 Euro. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci. Jak na taki zestaw apartament był wystarczajęcy- 1 pokój z kuchnią + 2 pokój + łazienka za 50 Euro. We wrześniu wszystkie apartamety są za 32 Euro. Nie znam warunków w innych pokojach ale myślę że są również w portządku. Ludzie są szalenie sympatyczni. Z tego co wiem to teraz w naszym apartamencie są ludze z Polski. Napisz albo zadzwoń do nich to dowiesz się wszystkiego. Co do jazdy w ciemno, ciężko mi powiedzieć, bo jak wyjężdzalismy to było tam jeszcze dużo ludzi a miasteczko jest nieduże. ale myślę, żę nie powinno być problemu.
Zazdroszcę wyjazdu
Zarezerwowaliśmy w końcu pokoje w Lavanda ,majlowaliśmy od paru dni ,nie chce zaliczki .Pewnie i tak pewnie nie dotarłaby na czas.
mam teraz do Ciebie 3 pytania
1.czy mają grill ogrodowy , bo nigdzie nie wyczytałem?
Jeśli tak to czy dają drewno , czy zabrac swoje?
2.możesz opisać dokładniej jak dojechać do Lavandy,bo prawdopodobnie przypłyniemy promem o 17.45 jak się nie opóżni , i na miejscu pewnie będziemy o "szarówce"
3.związane z poprzednim ,czy prom pływa w miarę punktualnie?
pozdrawiam
wiesz co bylem w knajpce ale nie pamietam nazwy,taka na rogu tuz obok portu.maja super tunczyka...a co powiesz o lodach chorwckich??ja zwariowalem na ich punkcie;-)
dziękuję ślicznie i pozdrawiam wzajemnie.rich72-pozdrowienia dla zony i slicznej coreczki icon_smile.gif
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi