Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Hvaru - Ivan Dolac 13-29.06.2006

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Emil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emil » 02.07.2006 12:53

Florcia napisał(a):Niestety nie
ale i tak chyba najlepsza rzecz do jedzenia w Ivan Dolac :D

Jakoś mnie chorwackie jedzenie nie powala na kolana :(

Dlatego 2 razy wstaliśmy wcześnie rano i pojechaliśmy na targ rybny do Jelsy. Polecam. Jedyny minus to konieczność bycia w Jelsie najpóźniej o 7. Z drugiej strony jeszcze wtedy powietrze jest naprawdę świeże. No i te ryby! I inne morskie żyjątka!

Witaj Florcia,

W którym miejscu w Jelsie znajduje się ten targ rybny (naprzeciwko Studenaca?) A i w jakich cenach można było kupić ryby i te inne żyjątka?

My kupowaliśmy na miejscu od gospodarza on codziennie wieczorem wypływał w morze aby zarzucić sieci a rana żeby zebrać połów. Ciekawy jestem bo chciałbym porównać ceny. My za 1 kg Oslic (Morszczuk) płaciliśmy 50 kun.

Pzdr. Robert
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 02.07.2006 13:43

Targ rybny w Jelsie jest z tyłu Kerum czyli praktycznie samo centrum. Mule były coś po 15 i 20 kun za kg, kalmary chyba 40, a ryby w zależności od rodzaju 30 - 60 kun za kg.
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 03.07.2006 08:52

Emil: mógłbyś coś więcej opowiedzieć o tym campie, lub innych w okolicy?
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 03.07.2006 15:58

Czy wiecie cos o wodolotach z Jelsy do Bolu na wyspie Brac? Dzieki za wszelkie info.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 04.07.2006 07:02

Witaj EMIL.
Byłem w Ivan Dolac w tym samym czasie co Ty. Skojarzyłem Cię po oklejonym Oplu - logo NEONET AGD/RTV. Czy byłeś z żoną i córką ok. 8,9 lat? Ja byłem z żoną i 5-cio letnim synem, myślę że, widzieliśmy się co najmniej 2 lub 3 razy późnym popołudniem na plaży(byłem z synkiem i siedziałem obok was). Jeśli to Ty, to bardzo podobało mi się jak wrzucasz swoje niedopałki do butelki, chyba po piwie. Niestety nie wszyscy tak robią.
Pozdrawiam
Emil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emil » 04.07.2006 17:35

Witaj Mariusz,

Tak to ja, małe sprostowanie córka ma lat 6 a nie 8/9.

Hmm widzisz gdybyśmy się zgadali to może byłaby wspólna Rakija :)

Może za rok.

Pozdrawiam Robert
Ostatnio edytowano 04.07.2006 17:38 przez Emil, łącznie edytowano 1 raz
Emil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emil » 04.07.2006 17:37

krzysiek M. napisał(a):Czy wiecie cos o wodolotach z Jelsy do Bolu na wyspie Brac? Dzieki za wszelkie info.

O wodolotach niestety nic nie wiem ale jeśli to cię interesuje z Vrboskiej na Bol są statki wycieczkowe. Cena 60 kun za osobę w dwie strony.

Pozdrawiam Robert
Emil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emil » 04.07.2006 17:41

piotrs napisał(a):Emil: mógłbyś coś więcej opowiedzieć o tym campie, lub innych w okolicy?

Witam,

Camp w Ivan Dolac jest malutkim przydomowym campem.

Posiada sanitariaty, prąd i lodówki tyle co zauważyłem.

Cen niestety nie znam.

Z tego co wiem to znacznie korzystniej wypada camp w Jagodnej ok 5 km za Ivan Dolac w stronę Sv Nedelij.

Pozdrawiam Robert
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 04.07.2006 22:49

Dzięki!
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.07.2006 21:44

Florcia napisał(a):Cześć Robert - ja wróciłam z Ivan Dolac wczoraj ;)

Gdzie mieszkałeś?

Przyłączam się do pozdrowień dla Petris, którą w zeszłym roku miałam przyjemność poznać w Ivan Dolac ;)

Dla mnie już o tej porze jest za ciepło w Chrowacji (pewenie wielu się tym twierdzeniem tutaj narażę ) i chyba w przyszłym roku pojedziemy początkiem czerwca.

Witam moja wybawicielke.Myslalłam ,że w tym roku wybierzecie sie w inne rejony.Mam nadzie je było wszystko Ok. czy bylisie u Antuna ? ciekawam czy sie ożenił?

My w tym roku ,mimo krótkiego dnia ,przenieslismy wyjazd z czerwca na 29.08 do 15.09. do Orebića na Peljeśac.Ponieważ zwiedzilismy Hvar,az nadzbyt dokładnie,pobuszowac po okolicy bardziej na południe,mam tyle planow,ze chyba nie zmiescimy sie w czasie a musze załozyc jeszcze surfowanie i nurkowanie mojego męża.W tym czasie bede biegać po górkach.Pozdrowienia dla męża i usciski dla dzieci petris z mężem. :) :) :)
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 16.07.2006 09:35

Ja też myślałam, że pojedziemy w inne rejony, gdyz raczej nigdy nie jeździmy dwa razy w to samo miejsce :D . Tym razem jednak dzieci postawiły sprawę na ostrzu noża, że one jadą tylko do Spili.
Antun ciągle kawaler, choć sporo młodych kobiet sie tam przewijało.
Pamietasz ledwo urodzoną siostrzenicę Antuna? Dziewczynka właśnie obchodziła roczek i jest super słodkim dzieckiem wprost do schrupania. :D

Wakacje znów były fajne i odkryliśmy nowe rzeczy nie widziane rok temu. Ciekawe gdzie pojedziemy w przyszłym roku. :D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 16.07.2006 20:02

Florcia napisał(a):Ja też myślałam, że pojedziemy w inne rejony, gdyz raczej nigdy nie jeździmy dwa razy w to samo miejsce :D . Tym razem jednak dzieci postawiły sprawę na ostrzu noża, że one jadą tylko do Spili.
Antun ciągle kawaler, choć sporo młodych kobiet sie tam przewijało.
Pamietasz ledwo urodzoną siostrzenicę Antuna? Dziewczynka właśnie obchodziła roczek i jest super słodkim dzieckiem wprost do schrupania. :D

Wakacje znów były fajne i odkryliśmy nowe rzeczy nie widziane rok temu. Ciekawe gdzie pojedziemy w przyszłym roku. :D

To jest ciekawe,mimo to, ze człowiek stara sie wszystko zobaczyc,zapamietac, zawsze cos ciekawego sie przeoczy. Zeby to nie bylo tak daleko pojechała bym zobaczyc dziecko.Juz im wtedy zazdrosciłam.Moze masz zdjecie pusc w temat.Na FORUM lubią dzieci. :) :)
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 17.07.2006 11:16

300 koron winietka Czechy na dwa m-ce.

Cześć Emil
Napisz mi proszę dlaczego wykupywałeś winietki w Czechach na dwa miesiące, przecież wracałeś spowrotem przed rozpoczęciem kolejnego miesiąca.
Pozdrav
Grzegorz
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciłem z Hvaru - Ivan Dolac 13-29.06.2006 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone