zdjęcie z czerwca 2008 - końcówka modernizacji plaży w Okrug Gornji, na zdjęciu widoczny chodnik (na całej długości), WC na bilon, prysznice z automatami wyłączajacymi, przy plaży parking płatny.
kropeczka napisał(a):Bonar dzięki za przydatne informacje za 3 tygodnie jade na Ciovo, i muszę przyznać że mam wiele obaw. Jadę na Okrug Donij, z tego co czytam to wieksze sklepy i knajpy sa raczej w Okrug Gornij, ale jakieś drobne zakupy w Donij też sie pewnie zrobi.Dobrze,że podałeś przykladowe ceny Zgadzam się z Toba w sprawie zachowania naszych rodaków, ale pocieszam się myślą,że to mniejszość.
Pozdrawiam
aguś napisał(a):Trudno nie zgodzić się z pozytywnymi wrażeniami z tego zakątka. W naszych wspomnieniach pozostało jednak kilka minusów, które chciałabym z Waszą pomocą skorygować. Ciekawi mnie co zmieniło się w tej materii od ubiegłego roku i na ile moja relacja jest jeszcze aktualna.
Po pierwsze - korki na dojeździe z Trogiru na Ciovo (obawiam się że w związku z remontem poboczy może być jeszcze gorzej).
Po drugie - czy turnusy w apartamentach nadal zaczynają się od soboty, bo zdecydowanie trzeba to uwzględnić planując czas dojazdu. W ubiegłym roku wyjazd z wyspy zajął nam 2,5 godziny, a łączny czas przejazdu do Orasaca (trochę ponad 200 km) dokładnie 10 godzin. Ciekawe czy ktoś ustanowi dłuższy
No i po trzecie - piasek, a raczej tłuczeń na plażach - ostry (uwaga na materace) i brudzący wszystko na biało.
Do zobaczenia na trasach w sierpniu
beatusia napisał(a):kropeczka napisał(a):Bonar dzięki za przydatne informacje za 3 tygodnie jade na Ciovo, i muszę przyznać że mam wiele obaw. Jadę na Okrug Donij, z tego co czytam to wieksze sklepy i knajpy sa raczej w Okrug Gornij, ale jakieś drobne zakupy w Donij też sie pewnie zrobi.Dobrze,że podałeś przykladowe ceny Zgadzam się z Toba w sprawie zachowania naszych rodaków, ale pocieszam się myślą,że to mniejszość.
Pozdrawiam
Kropeczko wczoraj wróciłam z Okrug Donji i dla mnie to była rewelacja;-)))Zależy gdzie macie kwaterki;-)) Moja była przy ulicy Krajla Zwonimira;-)) Widok z tarasu na morze;-)) i wysepki;-))aż żal że urlop juz się skończył
kropeczka napisał(a):beatusia napisał(a):kropeczka napisał(a):Bonar dzięki za przydatne informacje za 3 tygodnie jade na Ciovo, i muszę przyznać że mam wiele obaw. Jadę na Okrug Donij, z tego co czytam to wieksze sklepy i knajpy sa raczej w Okrug Gornij, ale jakieś drobne zakupy w Donij też sie pewnie zrobi.Dobrze,że podałeś przykladowe ceny Zgadzam się z Toba w sprawie zachowania naszych rodaków, ale pocieszam się myślą,że to mniejszość.
Pozdrawiam
Kropeczko wczoraj wróciłam z Okrug Donji i dla mnie to była rewelacja;-)))Zależy gdzie macie kwaterki;-)) Moja była przy ulicy Krajla Zwonimira;-)) Widok z tarasu na morze;-)) i wysepki;-))aż żal że urlop juz się skończył
Beatusiu, dziekuję za te miłe słowa o Okrug Donij, to moje pierwsze wakacje w Chorwacji,chciałabym ,żeby były wyjątkowe .Mamy kwatere przy ul OsojeV...ładna okolica?Napisz proszę coś więcej o plaży, sklepach itp, czy sa tam okolice na spokojne spacery?Jeśli wolisz to pisz na gg mój nr 980981.Pozdrawiam i dziekuję za każdą informacje
[/u][/quote]agguśka napisał(a):Czy mogłabys podać beatusia gdzie dokładnie byłaś i jak wrażenia z tej miejscowości szeżej bo ja jadę do willi Igor pod koniec lipca PIERWSZY RAZ Jadę z małymi dziećmi czy jest tam plaża odpowiednia dla dzieci czy trzeba gdzieś dalej wyruszać
Pozdrawiam[/list]
beatusia napisał(a):[/u]agguśka napisał(a):Czy mogłabys podać beatusia gdzie dokładnie byłaś i jak wrażenia z tej miejscowości szeżej bo ja jadę do willi Igor pod koniec lipca PIERWSZY RAZ Jadę z małymi dziećmi czy jest tam plaża odpowiednia dla dzieci czy trzeba gdzieś dalej wyruszać
Pozdrawiam[/list]
Powrót do Nasze relacje z podróży