Georgia napisał(a):dasio napisał(a):Uważam, ze ceny zdecydowanie rosną i o ile w 2007 roku można było stwierdzić, że są nieznacznie wyższe niż w Polsce tak teraz uważam, że są znacznie wyższe niż w Polsce.
To chyba normalne, że ceny rosną? Taki to już ten lajf brutalny
Ale, ale Światełko w tunelu tej kapitalistycznej niesprawiedliwości Pęta mi się po głowie mało istotna informacja sprzed lat kilkunastu. Mianowicie będąc w owym czasie na Istrii chodziliśmy dzień w dzień na przeprzeprzepiękne lody które kosztowały wówczas 10 DM (to jest ta informacja, którą mój mózg nie wiedzieć czemu tak przechował ). I w zeszłym tygodniu znów zajrzeliśmy do tej kawiarni - nic się nie zmieniła, nawet pewnie ta sama farba ze ścian odchodzi A lody? Lody obecnie kosztują 5 euro, więc dokladniuteńko tyle samo co ponad dekadę temu. Oczywiście pomijam, że teraz jak Cro długa i szeroka lody są na tej samej, chemicznej bazie a nie jak Bóg przykazał na śmietanie i takich tam, naturalnych produktach.smok131 napisał(a):w polsce w górach i nad morzem od kilku lat nie podrożało ani o grosz, więc kto chce oszczędzać najlepiej urlop spędzić w polsce,za autosrtady nie płacisz bo ich nie ma więc do luftu z cro
W Polsce, W Polsce jeśli już I Polska to piękny kraj, inny i bardziej wymagający niż Chorwacja ale miejscami tak piękny, że aż się ciepło na sercu robi. Jakoś ta Twoja wypowiedź bardzo mnie, Polkę, razi. Tak jakby nasz kraj był od macochy, tylko dla tych co ich nie stać na jakieś cudowne zagramanice.
moja wypowiedź nie jest przeciwko polsce ale przeciwko głupiemu podejściu do problemu ktoś pisze ostatni raz byłem w cro w 2007r,ale tam od tego czsu podrozało,dramat więc ja pytam gdzie mieszkasz w kraju gdzie podwyżki są wpisane w klimat czy w superlandii?? naucz się łapać nutkę sarkazmu w wypowiedziach a urlop w polsce niestety nie zalicza się do najtańszych w europie