Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wróciłem z Baska Voda

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciek127
Globtroter
wróciłem z Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek127 » 01.08.2006 08:17

własnie wróciłem z chorwacji trasa przez słowacje wegry(budapeszt) moim zdanie trasa bardzo dobra jesli ktoś ma jakies pytania to chetnie odpowiem
volt_777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volt_777 » 01.08.2006 08:28

Z koncem tygodnia mam zamiar zawitac w b. vodzie a co za tym idzie najistotniejsza inf. to czy kwater wolnych mnogo czy tylko troszke???
Nooo i czywiscie jak wrazenia?
hmm jade w ciemno ale masz namiar na jakis fajny apartament 4os. to niepogardze :D :D :D

Pozdrawiam
larry
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry » 01.08.2006 09:05

Maćku, masz jakieś namiary na kwatery. Wybieram się do Baśki 14.08.

Dzięki
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 01.08.2006 11:19

Ja jadę tą samą trasą i odległości podobne Kraków- Tucepi.
Jeżeli możesz to napisz:
Ile godzin jechałeś do Cro a ile z powrotem.
O jakiej porze dnia i w jakie dni.
I czy duże korki.
maciek127
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek127 » 01.08.2006 20:46

jeślichodzi o sama miejscowość to naprawde bardzo fajna jest co robic wieczorem duzo knajpek wogole miasto tetni zyciem, jesli chodzi o kwatery to raczej krucho ja przyjechałem tam w piatek o godzinie 12 i znalazłem faktycznie fajna kwatere ale ona kosztowała 15 euro za osobe bez klimy fakt blisko do plazy jakieś 80 m , i pojechałem dalej do makarskiej a później do podgory i albo nie miałem szczęscia ale kwater nie było a jak były to jeszcze droższe a gorsze warunki i ostatecznie po ogladnieciu około 10 kwater wróciłem do Baśki vody i nie załuje no moze tylko tego że tyle zapłaciłem z tego co sie zorientowałem i co powiedzieli mi ludzie u których mieszkałem to był to szczyt sezonu więc nikt za bardzo nie chciał opuscić z ceny i stąd było mało kwater. dlatego moja rada najlepiej byc tam na miejscu około godziny 8 - 9 rano wtedy ludzie opuszczaja kwatery i mozna coś znaleźć ja chyba byłem za późno i dlatego było tak mało i takie drogie. Co do drogi to jechałem do chorwacji 16 godzin non stop wyjechałem z kraju w czwartek wieczorem i byłem jak juz napisałem na miejscu o 12 po południu w piatek z powrotem było gorzej bo wracałem w sobote I OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE WRACAJCIE NIGDY W SOBOTE MASAKRA STAŁEM W KORKU 9 KM PRZEZ 2,5 GODZINY COS STRASZNEGO !!!!! DROGA Z POWROTEM ZAJEŁA MI 20 GODZIN.takze odradzam jazde w sobote chyba ze ktoś wyjedzie w sobote z polski.
Jesli macie jakieś jeszcze pytania to odpowiem .
Oto namiary na kwatere gdzie ja mieszkałem dość duza willa przy głownej drodze maja apartamenty bez klimy i z klima z klima pewnie droższe :
Jasna i Miroslav Topić
21320 Baśka Voda
ul. S. Radića 9
tel. + 385 (0) 21 620-356
przepisałem z wizytówki.
Pozdrawiam chorwacja naprawde piekna i ta miejscowośc też tylko szkoda ze tak daleko :lol:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 02.08.2006 10:22

maciek127 napisał(a):własnie wróciłem z chorwacji trasa przez słowacje wegry(budapeszt) moim zdanie trasa bardzo dobra jesli ktoś ma jakies pytania to chetnie odpowiem

chciałem zapytać jak wygląda droga koło balatonu i ile czasu zajał ci przejazd przez słowację i węgry.
pozdrawiam
maciek127
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek127 » 02.08.2006 10:42

nie prowadziłem aż tak dokładnych statystyk czasowych ale mysle ze gdzies około 8 godzin wiem natomiast jakie to sa odcinki tzn, droga przez słowacje to około 210 km natomist przez wegry 330km, co do drogi koło balatonu to jest dobra najgorszy odcinek to od przejscia granicznego ze słowacja- wegry do budapesztu potem spoko autostrada nawet po trzy pasy miejscami i koncówka do granicy chorwackiej zwykła droga ale tez dobra. Jak sie przejedzie słowacje i potem budapeszt to juz bardzo fajnie sie jedzie.
Morton
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morton » 02.08.2006 21:46

Tez wlasnie wrocilem z Baskiej Vody - jechalem przez Slowacje i Wegry - 14 godzin zajela mi droga do Tarnowa - jechalem od 5 do 20 z przerwa godzinna na obiad.
zapa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zapa » 29.08.2006 10:55

wybieramy sie w polowie wrzesnia do baski z krynicy, czy moglbys mi przeslac na emaila jakies szczegoly Twojej trasy
fllower
Podróżnik
Trasa: Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) fllower » 29.08.2006 12:09

My również przemieżylismy tę trasę tj. przez Słowację i Węgry. Z kraju wyjechaliśmy w poniedziałek w nocy i po 14 godz. bylismy na miejscu tj.
w Primostenie (bardzo polecam). Moim zdaniem winiety na Słowacji nie opłaca się kupować ponieważ równolegle go autostrady biegnie całkiem porządna droga, która zresztą łaczy się z autostradą. Komunikacja na Węgrzech również dobrze rozwiązana ze względu na autostrady, może z wyjątkiem przejazdu przez Budapeszt - ale do przeżycia :-). A tuż za granicą rewelacyjna chorwacka autostrada.
cobber
Podróżnik
a

Nieprzeczytany postnapisał(a) cobber » 30.08.2006 15:56

baska voda to porażka
kapitold
Podróżnik
baska

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 30.08.2006 17:01

zgadzam się Baska to porazka
jak chce młyn jade do Międzyzdrojów
ale są tacy którym się podoba :P
corrina
Cromaniak
Re: baska

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 31.08.2006 11:49

kapitold napisał(a):zgadzam się Baska to porazka
jak chce młyn jade do Międzyzdrojów
ale są tacy którym się podoba :P

Też muszę się pod tym podpisać. Napaliłam się na Baską Vodę jak nie wiem, a teraz zastanawiam się, co mną kierowało.. To, co ogląda się na zdjęciach, w żaden sposób nie oddaje realiów...

W Baskiej mieliśmy zabawić tydzień (czyli o jakies 6 dni za długo !) , w efekcie po 4 dniach (właściwie 4 nocach i 3 dniach) już nas tam nie było. Samo miasteczko właściwie bardzo ładne, pięknie wyglądają góry zanurzające się prawie w morzu, pięknie wyglądała tęcza po burzy, piękne zachody słońca, niezłe jedzenie...
Ale ilość ludzi (spodziewałam się mimo wszystko że tu będzie nieco spokojniej niż w makarskiej !) nas po prostu powaliła :!:
Na plażę niektorzy wychodzili już o 7 rano (widzieliśmy z balkonu) i to pewnie byłoby rozwiązanie, bo o 10:00-11:00 miejsca wolnego na plaży w sezonie nie uświadczysz (byliśmy w 2 połowie sierpnia). I nie chodzi wcale o zajmowanie leżaków bo te nawet czasem były wolne (chyba ze względu na cenę) ale nie było własnie miejsca na samej plaży !
3 rzędy ludzi jeden koło drugiego jak sardynki w puszcze, przechodzący po głowie albo tuż nad nią, dzięki, żadna frajda...

Był też spory problem z kwaterami. Co prawda owszem, my przyjechaliśmy do Baski wieczorem, więc kaplica totalna, ale i nastepnego dnia rano było bardzo cienko.
Ceny wyśrubowane i naprawdę poniżej 40 EUR za 2 osobowy apartament trudno było znaleźć (my płaciliśmy właśnie 40). O wszystkim w szczegółach napiszę niebawem w relacji.
Po 4 dniach mieliśmy dosyć (zwłaszcza że po 4 dniach tam naprawdę nie ma już co robić) i ruszylismy w ciemno na południe, lądując w Cavtat. Był to absolutnie świetny pomysł, choć taka przyjemność kosztowała nas niestety trochę drożej, ale jednak zapewniony mieliśmy spokój, boskie widoki z balkonu na migający w oddali światłami Dubrownik.
Więcej niebawem w relacji

pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone