Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem właśnie z Lopar - RAB - Cennik

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
victor1111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) victor1111 » 24.07.2009 21:52

Na szybko podam kilka szczegolow dla wybierajacych sie na wyspe Rab w okolice Loparu. Glownie zapodam ceny dla zainteresowanych.
Lopar posiada 9 piaszczystych plaz. Woda ciepla, raj dla dzieci. Jesli chcesz jednak poplywac i poogladac wspaniale kolory wody to sie lepiej zastanow.
Ceny w sklepach: Piwo Karlovacko 0,5l puszka 9 KN, Stella 10 KN, Heineken 13 KN. Chleb 14 KN, Burek z serem 14 KN z miesem 16 KN. 2l Fanta, Sprite.... 18 KN, Fanta 1l 12 KN, Mleko 1l 7 KN, Jajka 10 szt 12 KN, Paliwo EuroDiesel 6,67 KN(w RAB)
Ceny w barach restauracjach: Hot-Dog 20 KN Hamburger 22-25 KN, Smazone kalmary 40 KN (porcja), Pizza 40-50 KN, Piwo lane 0,5 Karlovacko 17-18 KN, Paulaner 0,5 25 KN, Frytki 15 KN, Talerz owocow morza 250 KN (porcja dla2 osob)
Parkingi: 10-20 KN za dobe, w Rabie 10 KN/h.
Kwatery 50 EUR/studio 2 osobowelub pokoj ze wspolna lazienkabez kuchni. 60-65 sredniej jakosci apartament dla 4 osob z klima w jednym z pomieszczen. Lepsze apartamenty to koszt 75-80 EUR/doba.

INTERNET jest darmowy w samym centrym Loparu przy tych wszystkich kramach,vis a vis restauracji Laguna.

UWAGA: Cenymoga sie roznicw roznych punktach. Roznica okolo 10%.

Reasumujac, wakacje w Chorwacji drozeja z roku na rok.
jurek_kiler
Plażowicz
Rab pierwszy raz - co polecacie

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurek_kiler » 30.07.2009 00:49

witam
wybieram sie w tym roku na rab ale mammieszane uczucia, poniewaz słyszalem ze ta wyspa jest porownywana do ibizy czy majorki. Czy to prawda? A jak ceny? Da sie negocjowac? Co koło 10 eur za osobe da sie znalesc? Wybieram sie 03.08.09 jest tlok czy raczej spokojnie mozna jechac w ciemno?
z gory dziekuje za podpowiedzi
lm.dziagwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lm.dziagwa » 06.08.2009 00:06

victor1111 napisał(a):Na szybko podam kilka szczegolow dla wybierajacych sie na wyspe Rab w okolice Loparu. Glownie zapodam ceny dla zainteresowanych.
Lopar posiada 9 piaszczystych plaz. Woda ciepla, raj dla dzieci. Jesli chcesz jednak poplywac i poogladac wspaniale kolory wody to sie lepiej zastanow. (...)
Reasumujac, wakacje w Chorwacji drozeja z roku na rok.

Z nieba mi spadłeś krajanie!
Ja właśnie chcę w tym roku zapuścić się z rodzinką po raz pierwszy do Chorwacji. Z uwagi na dzieciaki wybraliśmy piaszczyste plaże Loparu. Wstępnie mamy zabookowany ap. za 45Euro/1 noc dla rodzinki 2+2.
Bardzo mnie interesuje więcej info z Rabu - niewiele tego w sieci. Czy możemy się jakoś zgadać, zdzwonić? W sobotę rano ruszam już w trasę a mam kilka nurtujących mnie pytań. Np. jak na Rabie z zaopatrzeniem? Warto przywieźć ze sobą więcej zapasów żarcia? Czy faktycznie Lopar jest tak mały że w godzinę można obejść cały cypel? Jak na miejscu można poruszać się wózkiem dziecięcym, wszędzie piach czy łatwo jest przemieszczać się z jednej plaży na drugą?
Ech, najchętniej zadzwoniłbym, żeby wprost zapytać.
Gdybyś był chętny to wyślij mi sms z nr. tel. kom. [mój: 601-515.084].
Pozdrawiam i czekam na info.
Łukasz Dziągwa = lm.dziagwa
lm.dziagwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lm.dziagwa » 27.08.2009 14:04

Niestety, potwierdzam dla amatorów Cro i Lopar: cen y nie należą tam do najniższych. Szlag człowieka trafia jak trzeba dać 10 kun za malutki bochenek gąbczastego chleba. Wszystkie ceny jakie opisał mój przedmówca są autentyczne - przynajmniej w sierpniu były. Podobno od września jest znaczna redukcja.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone