Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem właśnie z Cro. Pytajcie o co chcecie.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elzgaw23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzgaw23 » 30.05.2008 12:50

Witam! Jadę do Chorwacji w drugiej połowie sierpnia. Jeżeli jedzie i wraca ktoś wcześniej proszę o informację jak wygląda przewóz puszek i słoików, ogólnie żywnosci przez granicę chorwacką. Czy czepiają się do przewozu napoji. Byłam w Chorwacji 5 lat temu, jestem ciekawa aktualnych informacji . Jadę na Peljesac. Interesuje mnie wszystko dotyczące miejscowości Trpanj: jak z dojazdem(jadę przez Węgry), jaka plaża, jak wygląda ze sklepami (komzumy, lidl?), co warto zobaczyć w okolicy, jaki jest przelicznik na kuny, zabrać z Polski czy wypłacać kartą itp.
Z góry dziekuje za wszystkie informacje
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.05.2008 13:12

konzumy, lidl w Trpanj ... a to dobre :D
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 30.05.2008 14:08

elamar napisał(a):Wróciłam 2 dni temu z cro z Okrug Gor. Ciovo pytajcie - villa sea. Odpowiem na pytania. Jeśli Ciovo ( pomijając doazdy i pobyt na wyspie polecem te kwaterę - właściciel super -)

Jadę pierwsze dwa tygodnie wrzesnia do tej samej willi(sea).Napisz mi coś wiecej o niej.Jedziemy z małymi dziecmi(1,5:5,6 lat)Czy są tam warunki do plażowania z takimi maluchami?Może jakieś ciekawe miejsca do zwiedzania?
elzgaw23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzgaw23 » 31.05.2008 12:52

Jezeli znasz Trpanj to proszę napisz gdzie jest dobre zaopatrzenie i co można zwiedzić ciekawego w okolicy oczywiście o Dubrowniku wiem, jakie to miejscowość jaka plaża ? pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2008 12:56

Dorothea1, elzgaw23
Kupcie sobie przewodniki po chorwacji. Koszt rzędu 20-40 zl.
Jeden lubi skorupy inny przyrodę... Jeszcze inni i to i to.
Do Mostaru warto pojechać.
elzgaw23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzgaw23 » 06.06.2008 12:50

Nie wszystkie ciekawe miejsca są w przewodnikach. Może ktoś poda co w okolicy Peljeszacu można zobaczyć lub gdzie pojechać. Gdzie w okolicy najbliżej są markety. A tak na marginesie to forum jest po to aby uzyskać wiarygodne informacje, a nie otym, że istneją przewodniki.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.06.2008 14:37

elzgaw23 napisał(a):Nie wszystkie ciekawe miejsca są w przewodnikach. Może ktoś poda co w okolicy Peljeszacu można zobaczyć lub gdzie pojechać. Gdzie w okolicy najbliżej są markety. A tak na marginesie to forum jest po to aby uzyskać wiarygodne informacje, a nie otym, że istneją przewodniki.

Większość jest i trudno je w tydzień zjechać.
Markety możesz oglądać w Polsce.... 8)
W innym wątku o Orebicu, gdybyś się pofatygowała, masz info na ten temat. Przy wjeździe do Orebica.
Trochę informacji niewiarygodnych znajdziesz na forum i w przewodnikach....
:mrgreen:
Wątek o przewodnikach także gdzies tutaj się błąka.... :twisted:
Mariusz2000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz2000 » 17.06.2008 18:39

Witam ja jadę z rodzinką samochodem na wyspę Ciovo do Slatiny czy coś możesz powiedzieć na temat apartamentu Tudor na ul. Dubrownickiej. Możesz coś więcej napisać na temat samego pobytu itp. dzięki.
mario_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario_ » 17.06.2008 21:37

elzgaw23 napisał(a):Witam! Jadę do Chorwacji w drugiej połowie sierpnia. Jeżeli jedzie i wraca ktoś wcześniej proszę o informację jak wygląda przewóz puszek i słoików, ogólnie żywnosci przez granicę chorwacką. Czy czepiają się do przewozu napoji.

ja byłem rok temu i nikt nie sprawdzal i nie czepial sie... no ale ja WYWOZILEM zywnosc i napoje :D
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Wróciłem właśnie z Cro. Pytajcie o co chcecie. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone