Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wróciłem wczoraj z Solaris Szybenik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 24.08.2010 11:54

Witajcie , wróciłem z Szybenika . Pogoda super i wszystko inne też super :D To był mój 3 pobyt w HR. UWAGA ! Nie przeliczałem kun na złotówki :D Po prostu miałem przeznaczone ok. 300 kun na dzień i to były udane wakacje . Trasa Czechy ( nocleg w Mikulov ) , Austria , Słowenia i Chorwacja . Powrót w niedziele , zakorkowane przejście w Słowenii - czas oczekiwania ok. 2 godz. Kepming w Solarisie już luźny, wolne parcele z widokiem na Jadran :D Jak macie pytanie to jestem do dyspozycji .
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 24.08.2010 19:23

evil napisał(a):Witajcie , wróciłem z Szybenika . Pogoda super i wszystko inne też super :D To był mój 3 pobyt w HR. UWAGA ! Nie przeliczałem kun na złotówki :D Po prostu miałem przeznaczone ok. 300 kun na dzień i to były udane wakacje . Trasa Czechy ( nocleg w Mikulov ) , Austria , Słowenia i Chorwacja . Powrót w niedziele , zakorkowane przejście w Słowenii - czas oczekiwania ok. 2 godz. Kepming w Solarisie już luźny, wolne parcele z widokiem na Jadran :D Jak macie pytanie to jestem do dyspozycji .

ŁOMATKO 300 kun/dzień??? Chciałbym być taki oszczędny :lol: Mi 800 dziennie brakowało
daro_gl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro_gl » 24.08.2010 20:55

Evil,
Czy słyszałeś o ogólnodostępnym wifi na dworcu autobusowym w Sibeniku lub wiesz o innym takim miejscu?

Pzdr,
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 24.08.2010 21:28

ŁOMATKO ! A wiesz ,a wiesz ,że w hotelu miałem śniadanie i obiadokolacje ? No właśnie , więc te 300 kn to było na lody , pizzę i inne atrakcje :D oczywiście mógłbym Ci powiedzieć, ,że mi brakowało 1300 kn na dziwki chorwackie itp...
zonatyfacet1 napisał(a):
evil napisał(a):Witajcie , wróciłem z Szybenika . Pogoda super i wszystko inne też super :D To był mój 3 pobyt w HR. UWAGA ! Nie przeliczałem kun na złotówki :D Po prostu miałem przeznaczone ok. 300 kun na dzień i to były udane wakacje . Trasa Czechy ( nocleg w Mikulov ) , Austria , Słowenia i Chorwacja . Powrót w niedziele , zakorkowane przejście w Słowenii - czas oczekiwania ok. 2 godz. Kepming w Solarisie już luźny, wolne parcele z widokiem na Jadran :D Jak macie pytanie to jestem do dyspozycji .

ŁOMATKO 300 kun/dzień??? Chciałbym być taki oszczędny :lol: Mi 800 dziennie brakowało
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 24.08.2010 21:30

Niestety nie wiem ale w centrum handlowym Dalmare w Mc Donalds są 2 darmowe komputery z dostępem do netu.
\
daro_gl napisał(a):Evil,
Czy słyszałeś o ogólnodostępnym wifi na dworcu autobusowym w Sibeniku lub wiesz o innym takim miejscu?

Pzdr,
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 24.08.2010 21:53

Moglbys podac namiary noclegu w Mikulovie ? jakie byly warunki
Jade z Poznania i roznie moze byc :):)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 24.08.2010 22:35

Do HR hotel MZBM Mikulov - porażka ! Oczekiwanie na kolację ponad 1 h 1 ! Halas w nocy itp... Położenie przy glównej drodze . Nocowałem tam 7 lat temu i było inaczej :D W drodze powrotnej nocleg w hotelu Reva - hotel 3 * tak jak MZBM jednak cisza i spokój w bezpośrednim sąsiedztwie sterego miasta w Mikulovie.

domingos napisał(a):Moglbys podac namiary noclegu w Mikulovie ? jakie byly warunki
Jade z Poznania i roznie moze byc :):)
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 25.08.2010 09:11

evil napisał(a):... hotel MZBM Mikulov - porażka ! Oczekiwanie na kolację ponad 1 h 1 ! Halas w nocy itp...

I przestali wino dawać na do widzenia :(
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 25.08.2010 14:52

jasio napisał(a):
evil napisał(a):... hotel MZBM Mikulov - porażka ! Oczekiwanie na kolację ponad 1 h 1 ! Halas w nocy itp...

ale 300 kun na dzień??? :lol:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 26.08.2010 08:38

zonatyfacet1 napisał(a):
jasio napisał(a):

ale 300 kun na dzień??? :lol:

" ... 800 kun na dzień??? " Cienko , chyba teściowa kasę trzymała :lol:
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 26.08.2010 09:13

evil mógłbyś mi napisać z jakiego biura jeździliście do tego hotelu i jakie są koszty , ogólne wrażenie.. , tutaj ewentualnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 26.08.2010 09:37

Ja jechałem z biura KOMPAS ( dojazd własny oczywiście ) , mieszkałem w hotelu Jure , opcja śniadania i obiadokolacje , koszt dla rodziny 2+2 to ok. 3200 pln. Byłem w HR po raz trzeci , ogólnie jestem bardzo zadowolony , cały ośrodek Solaris jest idealny jeśli chodzi o dzieci .
Nie wiem co jeszcze chciałbyś wiedzieć ?

leszekmw napisał(a):evil mógłbyś mi napisać z jakiego biura jeździliście do tego hotelu i jakie są koszty , ogólne wrażenie.. , tutaj ewentualnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 26.08.2010 11:15

3200 za ile dni ? jak z jakością jedzenia , z urozmaiceniem ?
szymek.1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szymek.1 » 26.08.2010 12:03

evil napisał(a):Ja jechałem z biura KOMPAS ( dojazd własny oczywiście ) , mieszkałem w hotelu Jure , opcja śniadania i obiadokolacje , koszt dla rodziny 2+2 to ok. 3200 pln. Byłem w HR po raz trzeci , ogólnie jestem bardzo zadowolony , cały ośrodek Solaris jest idealny jeśli chodzi o dzieci .
Nie wiem co jeszcze chciałbyś wiedzieć ?

a co jest takiego dla dzieci na tym kampie,e ?
:roll:

leszekmw napisał(a):evil mógłbyś mi napisać z jakiego biura jeździliście do tego hotelu i jakie są koszty , ogólne wrażenie.. , tutaj ewentualnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 26.08.2010 12:14

cena za tydzień, jedzenia dużo , bardzo urozmaicone , kilka dań ciepłych , dużo warzyw , owoców , jogurty , słodkie itp
leszekmw napisał(a):3200 za ile dni ? jak z jakością jedzenia , z urozmaiceniem ?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone