Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem wczoraj z Czarnogóry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 30.08.2005 08:45

Pytajcie może mogę pomódz
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.08.2005 08:55

Witaj...tak sobie myslę ze za rok tez sie tam wybiorę. Gdzie byłeś?Jak ceny apartamentów i zywnosci? Napisz cosik o tej wyprawie.Pozdrawiam
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 30.08.2005 10:33

Również witam ! Mam nadzieję, że miałeś udane czarnogórskie wakacje, podobnie jak i ja.
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 30.08.2005 15:46

Byłem w oasici, jednak byłem rowniez w Bar i Budwie. Ceny kwater od 4E, u mojego znajomego są po 6E. Ceny w sklepach oprocz miesa takie jak u nas. Piwo 2l cena 1,11, chleb 0,6, alkohole 1l od 4E, pomidory 0,5 cena gazu przed Budwą 0,47E, paliw nie wiem poniewaz nie tankowałem. Morze bardzo ciepłe i wbrew temu co pisza na forum "czysciochy" dwa razy dziennie sprzątają plaże i deptaki.Jeżeli coś was interesuje konkretnie piszcie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 30.08.2005 15:46

Oczywiście w Boasici a nie oasici soorki
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 31.08.2005 08:03

Zbyszek_mat napisał(a):. Morze bardzo ciepłe i wbrew temu co pisza na forum "czysciochy" dwa razy dziennie sprzątają plaże i deptaki
"Czyściochy" pisały o smieciach i brudzie w Ulicnij i jego okolicach. Pozdrawiam, Czyścioch. :D
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 31.08.2005 08:59

Chodzi zapewne nie o "Boasići" lecz o Baosići nad Zalewem Tivatskim. Opisz proszę położenie tej miejscowości, uciążliwość (bądź jej brak) magistrali, krajobraz (czy jest malowniczy, czy np. góry "wchodzą" do morza tak jak na riwierze Makarskiej), czy morze jest czyste jak w Chorwacji, czy nie ma problemów z dostawą ciepłej wody do kwater, jaka jest przepustowość promów przez kanał Verige (Kamenari-Lepetani). Też poważnie myślę o Czarnogórze. Pzdr.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 31.08.2005 13:15

Przepustowosc idealna: promy co 15 min, cena 3,5 E za auto, ludzkosc za darmo.
Gory jeszcze piekniej wychodza, hihihi, a na poludniu, to nawet z jeziora wychodza!!!!!!!!!!!!!
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 31.08.2005 20:42

M.Smith napisał(a):
Zbyszek_mat napisał(a):. Morze bardzo ciepłe i wbrew temu co pisza na forum "czysciochy" dwa razy dziennie sprzątają plaże i deptaki
"Czyściochy" pisały o smieciach i brudzie w Ulicnij i jego okolicach. Pozdrawiam, Czyścioch. :D[/quote
Czyściocha to nazwa firmy która zbiera śmieci w Czarnogórze :)
mamrotek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamrotek » 01.09.2005 13:03

a byłeś w tym ponoć największym kanionie europy???
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 01.09.2005 16:44

przejezdzalem tylko
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 01.09.2005 19:12

wiolak3 napisał(a):Przepustowosc idealna: promy co 15 min, cena 3,5 E za auto, ludzkosc za darmo.
Gory jeszcze piekniej wychodza, hihihi, a na poludniu, to nawet z jeziora wychodza!!!!!!!!!!!!!

Zbyszek_mat napisał(a):Morze bardzo ciepłe i wbrew temu co pisza na forum "czysciochy" dwa razy dziennie sprzątają plaże i deptaki

Wszystko potwierdzam :!:
Tak jest jak piszą, a w samym Ulcinj jest czyściej niż w nietórych miastach w Polsce :cry:
Ja też miałem obawy co do podróży do Czarnogóry w te wakacje, ale wcale nie żałuję i w przyszłym roku napewno tam jadę i to na miesiąc :!:
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 02.09.2005 20:45

dzięki hubi nareszcie obiektywna ocena sytuacji w Czarnogorze
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 03.09.2005 08:54

Byłem W Ulcinj 2 lata temu i w tym roku. Mam więc mozliwość porównania. Na Wielkiej Plaży zagospodarowane odcinki plaż są sprzątane non - stop, chodzą ludzie sprzątający papierki, pety papierosów i tp. Kosze na śmieci sa poustawiane co 20 - 30 m. Spacerując między plażami przechodzi sie sie przez odcinki nie zagospdarowane i tam owszem leżą pozostałości po turystach, ale tak jest chyba wszędzie gdzie nie ma właściciela (Polska nie jest tu wyjątkiem). Wieczorami, po opuszczeniu plaż przez turystów następuje generalne sprzątanie. Tak więc opowieści o brudnych plażach w Ulcinj należy juz schować między bajki
Daro2502
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daro2502 » 11.09.2005 13:42

Witam.
W tym roku byłem w Chorwacji w przyszłym poważnie myślimy o Czarnogórze.
Co warto zabrać ze sobą żeby nie przepłacać na miejscu?
Myślę też o motorówce czy ktoś wie jak to wygląda na granicach oraz na miejscu? Czy trzeba mieć jakieś uprawnienia? Czy trudno będzie nam znaleźć kwatery dla 11 do 15 osób?
I w ogóle proszę o jakieś cenne wskazówki.
Wyjazd planujemy w pierwszej połowie czerwca.
Pozdrawiam Daro
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone