Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem wczoraj z CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
camel
Podróżnik
Wróciłem wczoraj z CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) camel » 13.08.2005 20:09

cześć.Wróciłem wczoraj z CRO ( 1.08-12.08 ) BYŁO SUPER- wyspa KRK,a potem od Rijeki do Sibenika.Pytajcie o co chcecie:) Jak tylko będe wiedział to odpowiem.
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 13.08.2005 20:14

sprawdzali paszporty ?
Można jechać na dowód ?
camel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camel » 13.08.2005 20:21

Podjechałem pod celniczke i odrazu wystawiłem jej paszporty i coś rzuciła okiem na nie.Nie wiem jak to jest z dowodem ale z tego co CROMANIACY pisali to da się wjechać.pozdrawiam.
jazzus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jazzus » 13.08.2005 22:29

a mnei interesuje konkretni spanie za ile gdzie i jakie warunki wprzeliczeni na osobe za dzien:) bo docieraja do meni sprzeczne informacje i nei mge sie doliczyc ile musz emic na spanie za osobe na dzien (jedziemy w dwojek)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.08.2005 23:48

cena za spanie w zależności w jakim regionie Chorwacji, w jakim terminie
i od standartu kwatery - od 10 do 15 euro od osoby.
pozdrawiam
Frg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Frg » 14.08.2005 08:09

hej, jade 19.08 w rejon istrii ale zastanawiam sie rowniez nad noclegami na krk. Mozesz polecic jakies kempingi (jade pod namiot)
camel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camel » 14.08.2005 10:58

Do jazzus: niestety nie mam pojęcia o cenach kwater bo spałem pod namiotem.

Do Frg: Po kilkunasto godzinnej jeździe trafiliśmy na kemping "BOR" w mieście KRK i tam już zostaliśmy.Za trzy osoby,namiot,samochód (spaliśmy 4 nocki) zapłaciliśmy 612 kun. Kemping nie jest przy samym morzu ale jest fajny.Nie było na nim dużego tłoku więc bez problemu zneleźliśmy ciche miejsce.Na KRK nad samym morzem jest kamp Jezevac troszke droższy od "BOR".Fajny kemping jest w Baśce "Zablace" lecz strasznie duży i nieco droższy ale miejscowość bardzo piękna.Po innych kempingach już nie jeździłem ale poczytaj jeszcze na forum inne posty o kempingach na KRK. Miłego wypoczynku wszystkim życze:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.08.2005 20:40

Frg napisał(a):hej, jade 19.08 w rejon istrii ale zastanawiam sie rowniez nad noclegami na krk. Mozesz polecic jakies kempingi (jade pod namiot)

http://www.camping.hr/hr/index.htm
tu znajdziesz m.inn. kempingi na wyspie Krk
Ja polecam kamp Njivice
http://www.hoteli-njivice.hr/Home.aspx?PageID=15
Ale radzę zagrać do spania coś ciepłego, bo lato się kończy
a noce na Krku bywają zimne-w 2004 r. w lipcu było w nocy 12 stopni!
pozdrawiam
Frg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Frg » 15.08.2005 08:51

camel: Wielkie dzieki o takie informacje mi chodzilo

Janusz: dzieki, znam te strony www, chodzilo mi o opinie z pierwszej reki. Co do pogody to zdaje sobie z tego sprawe, bylem w podobnym okresie dwa lata temu. Ale lato tego roku to juz nie to samo...

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2005 21:24

Na kampie Njivice byłem wprawdzie krótko, uciekłem tylko dlatego że było
zimno) ale mogę ten kemping polecić- ładnie położony,dobre warunki,
miasteczko Njivice ładne - z kempingu promenada do miasteczka, dobre
miejsce na wypady w inne strony wyspy.
Pierwotnie miałem zamiar być na kampie Jezevac w Krku, ale pękał w szwach (może pod koniec sierpnia będzie lużniej) kamp też ładny i Krk
w pobliżu, widziałem też kamp w Basce-też godny polecenia, ale tam jest mało cienia, choć może o tej porze słońce już tak nie przypieka jak w środku lata. Jeśli dotrzesz na wyspę za dnia, możesz spokojnie objechać
kilka kampów zaczynając od zachodniej części wyspy, i wybrać najbardziej odpowiadający.
Pozdrawiam.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone