Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem - Trogir, Hvar (Zavala), Tucepi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 26.07.2005 19:02

Do RadkaS . Nocowaliscie we Vranjicy. Czy tu chodzi o to miejscowośc/dzielnice na której jest kamp Belvedere. Wybieram się tam autobusem i nie bede dysponowal samochodem. Czy mzona dostac sie stamtad do Trogiru na piechotke? Jesli nie to czym? Czy we Vranjicy jest jakis tani markecik ? Czy te ceny które napisałeś pochodzą ze sklepów w Trogirze ?
Rataj
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rataj » 27.07.2005 06:59

Do RADKAS:
Wybieram się do Trogiru 03.09. Napisz ile zajeła Ci podróż i jeżeli nocowałeś po drodze to gdzie? Z góry dziękuje.
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 27.07.2005 13:56

mariusz81 napisał(a):Do RadkaS . Nocowaliscie we Vranjicy. Czy tu chodzi o to miejscowośc/dzielnice na której jest kamp Belvedere. Wybieram się tam autobusem i nie bede dysponowal samochodem. Czy mzona dostac sie stamtad do Trogiru na piechotke? Jesli nie to czym? Czy we Vranjicy jest jakis tani markecik ? Czy te ceny które napisałeś pochodzą ze sklepów w Trogirze ?

Dokładnie chodzi o tą miejscowość. Dwa lata i rok temu nocowaliśmy na tym kampie (Belvedere), natomiast w tym roku wynajeliśmy apartament. W sumie miejscowość niespecjalna ale atutem jest bliskość Trogiru.
Na piechotke do Trogiru?? Hmmm. Jest gdzieś 5 km więc można. Do godzinki czasu spacerem. My jednak zawsze korzystaliśmy z samochodu. Myślę, że spokojnie można postawić na podróż łączoną (piechotka i "na stopa"). Jeśli chodzi o sklepik - to jest we Vranijcy niewielki, prywatny sklepik. Są też trzy budki spożywcze przy magistrali ale do nich trzeba podejść jakieś 500 m z centrum miasta lub jakieś 300m z kampingu.
Co do cen - to owszem dotyczą Trogiru. W Trogirze jest market Konzum, w którym są przyzwoite ceny. Poza tym przy zatoce Kastelańskiej, w połowie drogi między Trogirem a Splitem jest supermarket Getro: http://www.getro.hr/prodajni_centri/split.htm
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 27.07.2005 14:02

Rataj napisał(a):Do RADKAS:
Wybieram się do Trogiru 03.09. Napisz ile zajeła Ci podróż i jeżeli nocowałeś po drodze to gdzie? Z góry dziękuje.

Podróż zajeła mi 15 godzin. Mieszkam 20 km przed Katowicami (jadąc w kierunku Chorwacji oczywiście). Jechaliśmy przez Cieszyn, Frydek Mistek, Olomouc, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor, Krapinę, Zagrzeb, Karlovać. Na liczniku wybiło z domu do Vranjicy - 1178 km.
Spowrotem wracaliśmy 15,5 godziny.
Nigdzie nie nocowaliśmy - tylko dwa lub trzy postoje po jakieś 30 min.
Pozdrawiam.
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 27.07.2005 15:37

Dzieki za info.A co z czystoscia wody? Jak Ty ja oceniasz? Da rade ponurkowac, czy do tego woda jest zbyt brudna.Pytam,bo niestety na forum troche takich negatywnych opinii o tej wodzie jest:-(
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 28.07.2005 07:13

mariusz81 napisał(a):Dzieki za info.A co z czystoscia wody? Jak Ty ja oceniasz? Da rade ponurkowac, czy do tego woda jest zbyt brudna.Pytam,bo niestety na forum troche takich negatywnych opinii o tej wodzie jest:-(

Woda we Vranjicy jest brudniejsza niż np. w okolicach półw. Peljesacz czy w okolicach Hvaru. Natomiast ja osobiście to dostrzegłem dopiero po pobycie w tych czystrzych miejscach. Gdy byłem po raz pierwszy we Vranijicy to wydawało mi się że czyściej się nie da. Także w sumie nie przejmuj się. Woda w tym miejscu i tak jest naprawde czysta.
Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wróciłem - Trogir, Hvar (Zavala), Tucepi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone