Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrocilem!!!!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SZOTER
Globtroter
Wrocilem!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOTER » 17.08.2005 11:49

Witam WSZYSTKICH serdecznie. Wrocilem wlasnie wczoraj wieczorkiem z Tribunj kolo Sibenika. Razem z rodzinka czyli zona :twisted: i blizniakami :twisted: bylismy tam 12 dni, mielismy byc 14 ale niestety deszcz oraz ciagle burze nas przegonily. Wiadomosc z ostatniej chwili.... woda totalnie zimna w tym na codzien cudownym morzu.....zimna znaczy sie 21-22 stopnie co uwazam za nieporozumienie. Wyjazd ogolnie udany( gdyby nie dzieci ) i ta francowata pogoda. Jestem 4 raz w Chorwacji i obawiam sie ze byl to najgorszy wyjazd. Przyzwyczajony bylem do moczenia pupki i sisiaka ciagle w wodzie a tu SZOK po 5 minutach czulem sie jak nad naszym cholernym Baltykiem. Rozgwiazdy z wody wyskakiwaly a wieczorami bylo widac zbierajace sie w gromady ptaki uciekajace do cieplych krajow. Powiem jedno jestem Polakiem i wstyd mi za moich rodakow. Pare razy natknalem sie na pijane wydzierajace sie sfory POLACZKOW i ciezko mi mowic ale obcojezycznych sfor nie widzialem. Pierwszy raz spotkalem sie z takim zjawiskiem w Chorwacji. Przez ostatnie 3 lata byl spokoj z POLSKA TRZODA.I jeszcze jedno LUDZIE nie palcie francowatych smierdzacych papierosow na plazy ( jaka by ona nie byla ) Mialem przyjemnosc siedziec nad woda obok "dymiacych chmur" jak sie potem okazalo z WARSZAWKI ( dodam ze nie jestem lokalnym patryjota ) Dystyngowany pan na moja prosbe aby nie palil bo jest tu jedynym palacym i ogolnie to ten wijacy sie dym przeszkadza mnie mojej dziatwie oraz jak sie potem okazalo siedzacym z boku obywatelom Chorwacji, Niemiec oraz Slowacji odpowiedzial bardzo milym glosem abym ....hmmmmm....spierd...... SZOK!!!! Musialem bedac na urlopie pomoc panu zgasic tego papierosa a po co? Nie mozemy jakos tak zyc w zgodzie z innymi?? Czy wszedzie musi byc widac polaczkow??? Jestem zaniepokojony powyzszym zachowaniem tym bardziej ze spotkalem sie z czyms takim poraz pierwszy. Czyzby dobre imie polakow w Chorwacji bylo zagrozone??? Pozdrawiam WSZYSTKICH :x
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 17.08.2005 11:56

Cześć! A jakieś miłe wrażenia..... ? Może chociaż jedzenie dobre było ?
SZOTER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOTER » 17.08.2005 12:49

A bylo bylo. Pyszne rybki osliczki, jak nie padalo to cudowne zimne noce, no przesadzam z 5 razy bylo cieplo w nocy. Nie no ogolnie bylo lux ale nie tak jak rok i dwa lata temu. Nie spodziewalem sie takiego lata w Chorwacji i tyle.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 17.08.2005 13:31

Nikt się nie spodziewał, bo przecież klimat się ociepla i wogóle ....
A na wycieczkach gdzie byliście ??
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 17.08.2005 13:51

Skoro pogoda była barowa to i zachowanie barowe.
Szkoda tylko, że z tych niższych partii baru, sąsiadujących z podłogą.

Pzdr
SZOTER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOTER » 17.08.2005 14:05

gratkorn napisał(a):Nikt się nie spodziewał, bo przecież klimat się ociepla i wogóle ....
A na wycieczkach gdzie byliście ??

Moje maluchy walcza z zyciem dopiero 6 lat wiec jakiekolwiek wieksiejsze wycieczki nie wchodza w gre ale bylismy dwa razy w Sibeniku. Osobiscie bylem tam juz chyba z 7 raz ale dalej stare miasto jest pelne uroku i takiego radosnego ciepla(wewnetrznego oczywiscie :-) ) Nie wiem czy tam byles ale jesli nie to POLECAM. Po za Sibenikiem bylismy jeszcze pare razy na spacerkach brzegiem morza w Vodicach. Po prostu super. Nic dodac nic ujac. Jedzenie ogolnie drogie ale w Tribunj odkrylismy knajpe stekowa o nazwie SYDNEY i tam ( bylismy w szoku ) dobry obiad skladajacy sie z ryb ryb i jeszcze raz ryb do tego frytki salatki i chlebus dla 3 osob wynosil nas srednio okolo 95-100 Kun takze jak na standardy Chorwackie to nawet niezle a dania naprawde nie do przejedzenia. W nastepnym roku BEDZIE LEPIEJ i moze juz bez POLACZKOW
SONATA
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SONATA » 17.08.2005 15:33

Uważam, że już dawno powinien być zakaz palenia papierosów we wszystkich miejscach publicznych. To co te śmierdziele wyprawiają, przechodzi ludzkie pojęcie. Palą wszędzie gdzie się da- i nie patrzą na znajdujące się w pobliżu dzieci. Proponuję poczkę papierosów obłożyć akcyzą w wysokości 5000% , zamiast benzynę. No i 100 % odpłatności za lekarza. Precz z palaczami - nie tylko w Chorwacji.
P.S. A paląca kobieta to po prostu dramat.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.08.2005 16:33

SZOTER napisał(a):Witam WSZYSTKICH serdecznie. Wrocilem wlasnie wczoraj wieczorkiem z Tribunj kolo Sibenika. Razem z rodzinka czyli zona :twisted: i blizniakami :twisted: bylismy tam 12 dni, mielismy byc 14 ale niestety deszcz oraz ciagle burze nas przegonily. Wiadomosc z ostatniej chwili.... woda totalnie zimna w tym na codzien cudownym morzu.....zimna znaczy sie 21-22 stopnie co uwazam za nieporozumienie.

Tegoroczna pogoda w Chorwacji jest "dziwna". Będąc w Orebicu gospodyni mówiła nam , że w tym roku pierwszy raz od 1959 roku była u nich prawdziwa zima ze śniegiem i lekkimi mrozami. Takiej sytuacji jak ok. 10 czerwca kiedy w górach nad Makarską i w BiH spadł śnieg nie było tam dawno. W czerwcu jak byłem w Orebicu woda w morzu jak na tę porę też nie była ciepła. W TV oglądałem temperatury morza i okazało się , że w okolicach Dubrownika była zimniejsza o kilka stopni niż na Riwierze Makarskiej dlatego miedzy innymi zmieniłem plany i drugą część urlopu spędziłęm w Zaostrogu a nie pod Dubrownikiem.
Myślę, że za rok będzie lepiej i aby sie przekonac należy tam pojechać. :lol:

A co do zachowania Polaków to opisywał też to Janusz z Nowego Sącza. Tam "bawiła się szlachta". :cry:

Pozdrawiam
limonka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka » 17.08.2005 16:36

Dramat, to jest kobieta palaca.. w szpitalej toalecie na 'poloznictwie' :?

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone