Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kuba w grudniu (wróciłem - pytajcie)

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 31.07.2016 21:58

Kubańskiej motoryzacji część trzecia i nie ostatnia ... :D

DSC03072_HDR.jpg

DSC03094_HDR.jpg

DSC03101_HDR.jpg

DSC03103_HDR.jpg

DSC03120_HDR.jpg

DSC03138_HDR.jpg

DSC03265_HDR.jpg

P1260080_HDR.jpg

:D :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 01.08.2016 22:54

Motoryzacji część czwarta i ostatnia ... :D

DSC03324_HDR.jpg

DSC03325_HDR.jpg

DSC03331_HDR.jpg

DSC03332_HDR.jpg

DSC07447_HDR.jpg

DSC08319_HDR.jpg

DSC08336_HDR.jpg

DSC08372_HDR.jpg

DSC08703_HDR.jpg

DSC09170_HDR.jpg

DSC09211_HDR.jpg

DSC09218_HDR.jpg

DSC09222_HDR.jpg

CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 01.08.2016 23:00

Świetne te furki... 8)
Mam nadzieję, że się nie rozlecą nim tam dolecę - uganiałbym się za nimi bardziej, niż za jakimiś "laskami"... :oczko_usmiech:
Pozdrav.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 02.08.2016 10:21

Fajne te maszyny :roll:
i nawet jest norweski akcent :oczko_usmiech:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.08.2016 21:03

CROberto napisał(a):Świetne te furki... 8)
Mam nadzieję, że się nie rozlecą nim tam dolecę - uganiałbym się za nimi bardziej, niż za jakimiś "laskami"... :oczko_usmiech:
Pozdrav.

Sądząc po tym jak Kubańczycy dbają o te "furki" ( przynajmniej o niektóre z nich) jeszcze długo się nie rozlecą, tak że na pewno będziesz miał się za czym pouganiać ... :D

krakusowa napisał(a):Fajne te maszyny :roll:
i nawet jest norweski akcent :oczko_usmiech:

No ... pociągnęło jakiegoś Norwega z zimnych do ciepłych krajów ... :D :papa:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 04.08.2016 10:50

takie wehikuły to już trudno będzie spotkać nawet w Stanach. Piękna sprawa 8)
pozdrawiam,
Michał
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.02.2017 19:53

Jest w Hawanie taka uliczka ...

10.jpg

gdzie na długości kilkudziesięciu metrów można podziwiać dzieła niczym nie skrępowanej wyobraźni wszelkiej maści ulicznych artystów ... :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

8.jpg

9.jpg

11.jpg

A poza tym można tutaj wśród wszechobecnej w Hawanie salsy posłuchać trochę innych rytmów ... :)

6.jpg

12.jpg

piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.02.2017 20:30

Andrzeju , kilkudziesięcioletnimi samochodami zrobiłeś mi ogromną przyjemność , to takie perełki motoryzacyjne , często modyfikowane z konieczności :wink: za to utrzymane w stanie użytku zapewne z wielkim poświęceniem .

Kolorowa CALLEJON DE HAMEL to inny wymiar miasta :D inny matrix , ale w takich miejscach można trafić na prawdziwą , niczym nie zakażoną sztukę , ulicznych muzyków czy grupy taneczne , z którymi można zagrać , zaśpiewać , zatańczyć . . . jak za starych czasów przy ognisku , czy piecyku w schronisku

Pozdrawiam
Piotr
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 05.02.2017 23:34

Ja tam pytań nie mam,ale chętnie se popaczę :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 06.02.2017 01:03

piotrf napisał(a):Andrzeju , kilkudziesięcioletnimi samochodami zrobiłeś mi ogromną przyjemność ...

Bardzo się z tego powodu cieszę ... :)

CroAna napisał(a):Ja tam pytań nie mam,ale chętnie se popaczę :D

A proszę bardzo - miłego paczenia życzę ... :D :papa:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 06.02.2017 09:19

Jeszcze tylko tydzień i ja mojito się napiję na miejscu.
DaveZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaveZ » 06.02.2017 12:42

Taka kolorowizna gdzie indziej może byłaby średnia, ale to są Karaiby. Tu te kolory pasują :-).
Mam ochotę tam wrócić 8)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.02.2017 13:30

Powiedziałbym, że te kolory odzwierciedlają dusze mieszkańców i pomimo tego, że nam przedstawia się często szare przekazy z Kuby, mieszkańcy są zadowoleni z tego co mają, bo przede wszystkim mają siebie. Omija ich wyścig szczurów w którym większość świata "wysoko ucywilizowanego" bierze udział. Dla nich ważniejsze jest być niż mieć i potrafią z tego korzystać. 8)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 06.02.2017 20:25

Z napisał(a):Jeszcze tylko tydzień i ja mojito się napiję na miejscu.

Ech ... zazdroszczę Ci tego ciepełka i karaibskiego klimatu dosłownie i w przenośni :)

DaveZ napisał(a):Taka kolorowizna gdzie indziej może byłaby średnia, ale to są Karaiby. Tu te kolory pasują :-).
Mam ochotę tam wrócić 8)

Jeżeli powiem, że też mam taką ochotę, to pewnie nie będziesz zdziwiony :)

Rysio napisał(a):Powiedziałbym, że te kolory odzwierciedlają dusze mieszkańców i pomimo tego, że nam przedstawia się często szare przekazy z Kuby, mieszkańcy są zadowoleni z tego co mają, bo przede wszystkim mają siebie. Omija ich wyścig szczurów w którym większość świata "wysoko ucywilizowanego" bierze udział. Dla nich ważniejsze jest być niż mieć i potrafią z tego korzystać. 8)

I tu się z Tobą Rysiu zgadzam w 100% :D
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 06.02.2017 20:50

Samochody są po prostu śliczne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ameryka Północna

Kuba w grudniu (wróciłem - pytajcie) - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies