Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wrocilem dzisiaj z marusici. jakies pytania?:)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 28.08.2005 19:55

Wrocilem dzisiaj z Marusici. Jechalem przez Slowenie, Wegry, Slowacje do Warszawy.
Wyjazd jak zwykle udany:)
Jakies pytania?:)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 29.08.2005 13:42

No i jak było, bo dla mnie bomba. Byłem w Marusici od 21.07 do 02.08. Chętnie poznam twoją opinię na ten temat. Jaka była pogoda? Gdzie spanko?
Pozdro
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 29.08.2005 14:27

jak dla mnie pogoda byla idelana. nie bylo takiego upalu jak w lipcu, czasem pojawily sie chmury, w nocy troszke popadal deszcz. spalismy w apartamencie w tym samym budynku co market. ogolnie rzecz biorac bylo super:)
za rok pewnie wybierzemy sie tam znowu.
pozdrawiam:)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 30.08.2005 07:18

Przynajmniej mieliście świeże powietrze z rana. Faktycznie upał był nie do zniesienia, ani kropli deszczu przez 12 dni. W przyszłym roku również Marusici - zostawiliśmy sobie na przyszłość rafting po Cetinie i Sv. Jure, no i plaża .....
PZDR
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 30.08.2005 07:38

hmmmmm zazdroszczę wam dobrej kondycji, byłem w Marusici przenocować z 15 na 16 sierpnia (w tym domu z restauracją - pierwsza od strony Splitu) trochę wysoko :) No może po 20 godzinnej podróży takie wrażenie odniosłem ale ciężko było wrócić znad morza na górę :)
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 30.08.2005 09:22

troche ruchu nie zaszkodzi ale zawsze mozna pojechac na plaze do mimic:) pozatym widok z balkonu i tak rekompensuje wszystko:):)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 30.08.2005 09:55

lupus napisał(a):troche ruchu nie zaszkodzi ale zawsze mozna pojechac na plaze do mimic:) pozatym widok z balkonu i tak rekompensuje wszystko:):)

Poza tym chyba z każdego domu w Marusici był widok na morze i Brac. W willi, którą zasiedliliśmy (chyba zresztą najbliżej morza spośród wszystkich innych dookoła) wszystkie apartamenty miały balkony z widokiem na morze.
Fakt, faktem, że droga powrotna z plaży (ca.150m) wiodła pod górkę. Ja to traktowałem jako okoliczność uzasadniającą plażowanie przez okrągły dzień. :lol:
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 30.08.2005 10:16

faziolot napisał(a): Ja to traktowałem jako okoliczność uzasadniającą plażowanie przez okrągły dzień. :lol:

hehe każda wymówka jest dobra :wink:

mi spodobał się na samym dole taki domek, bardzo ładnie wkomponowany w kamienie. Dokładnie się nie przyjżałem bo już się ściemniało jak tam byłem, ale chyba super tam by się mieszkało
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 30.08.2005 10:23

no tak, ale im wyzej sie mieszka tym szersze pole widzenia :D
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 30.08.2005 10:25

:D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.11.2005 19:06

Ktos zamieścił zdjęcia z Marusici, ładne widoki. Tylko gdzie są te Marusici i czy faktycznie jest tam w realu tak stromo ?? Lubie ładne widoki lecz stromizny zdecydowanie odpadają.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 17.11.2005 08:19

Marusici to mała wioska znajdująca sią zaraz za Mimicami.
Byłem tam w czerwcu (pierwszy raz w Chorwacji) i jestem zachwycony, było pięknie.
Faktycznie jedyny minus to kilkadziesiąt schodów do plaży ale za to cisza, spokój, b.mało ludzi.
W "prywatnej galerii Forumowiczów" umieściłem kilkanaście zdjęć m.in. z Marusici. Na zdjęciu nr 16 jest willa, w której mieszkaliśmy.
Pozdrawiam.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone