tayson2009 napisał(a):Ja złotówki wymieniałem w cro, a euro brałem tylko tyle co na paliwo i winiety
skywalker_01 napisał(a):tayson2009 napisał(a):....
Zabieram złotówki i wymieniam w banku np. Sparkasse bez prowizji.
Natomiast na poczcie, przy wymianie pobierają prowizję.
Adax napisał(a):skywalker_01 napisał(a):tayson2009 napisał(a):....
Zabieram złotówki i wymieniam w banku np. Sparkasse bez prowizji.
Natomiast na poczcie, przy wymianie pobierają prowizję.
Czyli wymiana na miejscu PLN -> Kuna lepiej wychodzi niż EURO ->Kuna, uwzględniając zakup Euro w PL?
tayson2009 napisał(a):Jechałem przez cieszyn mikulov wieden graz (mureck lenart ptuj) maciej zagrzeb i zjechałem z autostrady na starą drogę ( warto droga naprawdę bardzo dobra i piękna ale dłużej się jedzie ok 3godziny dłużej do Igrane za Makarską. Droga powrotna ta sama z tym że jechałem cały odcinek drogą niepłatną i przyznam że lepiej wjechać na autostrade przynajmniej w zagrzebiu ja chciałem spróbować i to był błąd droga kręta przez wiochy i nawgacja trochę głópawki dostawała. Ale da się całą cro ominąć i nie płacić ale nie z oszczędności ale dla oka.
Wody lepiej zabrać sobie tyle ile myślisz że wypijesz a wypijesz naprawde dużo bo kase którą wydasz w polsce na picie w cro dasz x 3. Piwo na ogródkach przy plaży od 20-25 kun woda fanta 12 kun a w sklepie przy plaży mineralka 1.5 l 10 kun.
Nie było utrdnień na drodze aż byłem w szoku korek był jak wracałem na granicy w słowena- cro dla wjeżdzających do cro aż do ptuj.
Adalberto napisał(a):... Trochę też jestem niepewny co do podpowiedzi, by jak najwięcej ze sobą zabrać, szczególnie napojów. Mowa była o trzykrotnej przebitce, ale rozumiem, że chodzi o sklepiki tuż nad morzem. Rozumiem, że Chorwaci gdzieś robią normalne, codzienne zakupy - czy oni też takie ceny płacą, czy tylko trzeba troszkę poszukać jakichś tamtejszych Biedronek czy Lidlów.
Adalberto
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi