Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłam z Włoch - Wenecja, Gargano, Toskania i Garda

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 06.07.2011 10:31

Tymona napisał(a):
Miało być stacjonarnie w okolicach Punta Sabbioni, ale po tym co u Ciebie przeczytałam, obawiam się, że tygodnia to my tam nie wytrzymamy :wink:

Punta .... stacjonarnie i to w sezonie - to faktycznie tylko zatłoczona i taka sobie plaża !
Miejsce to może być tylko bazą na bliższe i dalsze wypady.
Laguna,Wenecja, Treviso, Padwa ... ciut dalej Cittadella, Vicenza, Werona a nawet Belluno !
Ale na kempingach w tym rejonie całkiem drogą bazą ! :?

... a tak w ogóle to samych przyjemności i aby wszystko się udało zgodnie z planem. 8)

Pozdrawiam.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 06.07.2011 11:08

kagula napisał(a): A adresy kempingów znajdziesz w googlach, na forach,
No, czyli standart, bo myslałam, ze istnieje do kupienia jakaś wersja papierowa, w której ktoś zebrałby te informacje :D

Mariusz - jedyne co jest pewne to nasza Austria, ale potem to już mnie zaczyna korcić, żeby ten namiot wykorzystać na innym włoskim (a może chorwackim ?) terenie :lol: Więc nie wiadomo, co nam z tego wyjdzie - sama jestem ciekawa :wink:

pozdrawiam
:D
arkadyd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkadyd » 06.07.2011 15:12

Witam
właśnie wróciłem z Włoch - 6 dni nad Gardą i 7 dni w okolicach Wenecji (Caorle), byliśmy z dwójka dzieci (5 i 7 lat) i ze znajomymi (dziecko 4 lata). Jeśli chodzi o "klimat" to zdecydowanie Garda - dużo ładnych miasteczek, super widoki, ciepła woda. Natomiast koło Wenecji tak trochę 'Płasko" - no i zdecydowanie większy ruch.
Pozdr
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 08.07.2011 10:57

Witaj arkadyd,

Nie byłem jeszcze w Wenecji i we Włoszech. Wstępnie planuję okolice Wenecji na przyszły rok zdecydowanie poza sezonem. Możesz napisać gdzie spaliście w Caorle? Widzieliście tam coś ciekawego? Treviso, Udine? No i ogólnie czy warto? Na pierwszy rzut oka bardziej korci mnie żeby jechać na południe od Wenecji, bliżej Ravenny, Ferrary, Bolonii. Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.
arkadyd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkadyd » 08.07.2011 14:56

winetu
koło Caorle spaliśmy na campingu San Francesco ( duży camping z dobrą infrastrukturą- market a tam nalewaki wina, kilka basenów, market nad samym morzem).
Samo Caorle nie zrobiło na nas ogromnego wrażenia, kilka ładnych kolorowych uliczek, ale dosyć tłoczno, a nad brzegiem morza promenada i same hotele.
Oprócz Wenecji zwiedziliśmy jeszcze Padvę - polecamy, bardzo ładne miasto. Mieliśmy wybrać się też na pobliskie wysepki, ale jakoś czasu zabrakło.
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 08.07.2011 15:04

Jak z Caorle najdogodniej dostać się do Wenecji?
arkadyd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkadyd » 09.07.2011 20:44

do Punta Sabbioni (parking 7 euro za cały dzień) a potem promem do Wenecji (13 euro w obie strony, dzieci do 6 lat gratis)
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 11.07.2011 09:28

Dzieki
papryczka79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) papryczka79 » 11.08.2014 15:37

Przeczytałam relację i w wielu miejscach jakbym czytała siebie:) Boje się tych bezosobowych kempingów z tłumem ludzi, imprezami, bez serc, bez ducha...i te plaże człowiek na człowieku. W tym roku Toskania też namiot (inaczej już nie widzę możliwości i nie chce!!) i cały czas mam w głowie te klimatyczne kempingi nad samym morzem w Chorwacji. Byleby można się załatwić i wykąpać. Nie muszą być nie wiadomo jakie warunki. Bardziej chodzi o klimat miejsca. Jakże ja Cię rozumiem!
ps. minęło już kilka lat od zamieszczenia postu. Ciekawe czy tu jeszcze zajrzysz. Pozdrawiam serdecznie.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.08.2014 20:38

zapisuję sie do subskrybentów ;@)
Poprzednia strona

Powrót do Włochy - Italia

Wróciłam z Włoch - Wenecja, Gargano, Toskania i Garda - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies