monaa napisał(a):Wróciłam z Makarskiej Riwiery (Podgora) i Istrii (Poreca) - pytajcie, a pomogę.
PZDR
Monika
Cześć Moniko,
wstukaj proszę coś o Porecu. Gdzie tam mieszkałaś, za ile? Jaka jest twoja ocena miejscowości.
Dzięki
monaa napisał(a):Wybacz, ale jak widać dołączyłeś do nas całkiem niedawno, więc nie możesz pamiętać wszytkich dyskusji (na ten temat również były).
Z całym szacunkiem, trudno szukać noclegu o godzinie 1 czy 2 w nocy. Chyba przyznasz mi rację?????? Skoro nie obserwujesz parkingów, to skąd możesz wiedzieć, że zjawisko to jest marginalne? Wiesz mi, z reguły nie ma tam wolnych miejsc, tyle osób korzysta z tego dobrodziejstwa.
...
Monika
monaa napisał(a):Porec i Rovinj to dwie najbardziej godne polecenia miejscowości na Istrii. Porec liczy około 7.000 mieszkańców, ale w sezonie duuużo więcj - oczywiście turystów. Byłam tam juz po raz czwarty, więc troszkę wiem już o tej miejscowości i okolicach. Za każdym razem mieszkaliśmy u tych samych gospodarzy. Mogę dać Tobie namiary, jeżeli chcesz. Dysponują apartamentami A3, A4, A6. Ale w Porecu raczej nie ma szans na zamieszkanie w samym centrum, z tym się trzeba po prostu liczyć. Ja za A3 w lipcu płaciłam 30 euro. Ale w sierpniu stawki oczywiście rosną - do poziomu 55 euro.
PZDR
Monika