Witam!
Jestem nowym forumowiczem (a raczej forumowiczką ). Wróciłam z Chorwacji a dokładnie z miejscowości Baska Voda w zeszłą sobotę. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, służę pomocą.
Podam na razie podsatwowe informację. Pojechaliśmy w 6 osób w ciemno. Ze znalezieniem mieszkania nie było żadnego problemu. Cena to: 6 Eur za osobę za noc. Mieliśmy dwa apartamenty: jeden dwuosobowy z salonem, kuchnią i łazienką i klimatyzacją. Drugi czteroosobowy z salonem, kuchnią i łazienką i klimatyzacją. Polecam bardzo. Jeśli ktoś miałby życzenie mogę podesłać na maila fotki mieszkanka. Właściciele bardzo fajni, dobrze mówią po angielsku i jak dla mnie niesamowicie ufni ludzie - do samego końca nie wzięli od nas ani jednego dokumentu tożsamości, a żeby zapłacić za nocleg musieliśmy sami sie upomnieć. Poniżej podaję aktualne ceny niektórych produktów:
- wynajem leżaka na plaży - 20-30 Kun
- Piwo (na plaży czy w knajpie) - 15 Kun
- Wino Prosek (przepyszne) - 12 Kun za 100 ml
- Sprite 1l - 10 Kun
- Surówka - 15 Kun
- Ryba (jest ogólnie bardzo droga, ale to jak my zapłaciliśmy to już jest kosmos) - 260 Kun za 1 kg
- Pizza - około 30-40 Kun
- Baton Kinder Bueno - 6,10 Kun
Ok więcej nie pamiętam jak mi się coś przypomni, albo ktoś o coś konkretnego zapyta, a ja będę wiedzieć to odpowiem. Pozdrawiam.
P.S. Jak tu teraz wytrzymać to ochłodzenie w Polsce ?