Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłam z cro.. Pobyt 18.09-30.09

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
domelnika
Autostopowicz
Wróciłam z cro.. Pobyt 18.09-30.09

Nieprzeczytany postnapisał(a) domelnika » 09.10.2006 07:29

Witam!
Jestem nowym forumowiczem (a raczej forumowiczką :D ). Wróciłam z Chorwacji a dokładnie z miejscowości Baska Voda w zeszłą sobotę. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, służę pomocą.
Podam na razie podsatwowe informację. Pojechaliśmy w 6 osób w ciemno. Ze znalezieniem mieszkania nie było żadnego problemu. Cena to: 6 Eur za osobę za noc. Mieliśmy dwa apartamenty: jeden dwuosobowy z salonem, kuchnią i łazienką i klimatyzacją. Drugi czteroosobowy z salonem, kuchnią i łazienką i klimatyzacją. Polecam bardzo. Jeśli ktoś miałby życzenie mogę podesłać na maila fotki mieszkanka. Właściciele bardzo fajni, dobrze mówią po angielsku i jak dla mnie niesamowicie ufni ludzie - do samego końca nie wzięli od nas ani jednego dokumentu tożsamości, a żeby zapłacić za nocleg musieliśmy sami sie upomnieć. Poniżej podaję aktualne ceny niektórych produktów:
- wynajem leżaka na plaży - 20-30 Kun
- Piwo (na plaży czy w knajpie) - 15 Kun
- Wino Prosek (przepyszne) - 12 Kun za 100 ml
- Sprite 1l - 10 Kun
- Surówka - 15 Kun
- Ryba (jest ogólnie bardzo droga, ale to jak my zapłaciliśmy to już jest kosmos) - 260 Kun za 1 kg
- Pizza - około 30-40 Kun
- Baton Kinder Bueno - 6,10 Kun
Ok więcej nie pamiętam jak mi się coś przypomni, albo ktoś o coś konkretnego zapyta, a ja będę wiedzieć to odpowiem. Pozdrawiam.
P.S. Jak tu teraz wytrzymać to ochłodzenie w Polsce :? ?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.10.2006 07:43

domelnika napisał(a):P.S. Jak tu teraz wytrzymać to ochłodzenie w Polsce :? ?

Witaj na forum. A jak z pogodą, cały czas było słoneczko? :)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 09.10.2006 07:46

Witam

Jakie temperatury mieliście w Cro i jaka temperatura Jardanu teraz jest.

Ps. Ryba rzeczywiście kosmos ale wybierając tzw "first class fish" musieliście wiedzieć o cenie. Jak widać po sezonie wcale z cen nie zeszli bo piwko w knajpie za 15 kun to drogo nawet jak na sezon - w Zivogosce Karlovacko kosztowało w granicach 10-12 kun. :lol:
domelnika
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domelnika » 09.10.2006 07:47

Dokładnie jeden dzień deszczu. Reszta non stop słonko :). Temperatury 24-26 stopni. Dokładnie nie wiem bo nikt nie miał termometru :D .
domelnika
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) domelnika » 09.10.2006 07:51

rich72 napisał(a):Witam

Jakie temperatury mieliście w Cro i jaka temperatura Jardanu teraz jest.

Ps. Ryba rzeczywiście kosmos ale wybierając tzw "first class fish" musieliście wiedzieć o cenie. Jak widać po sezonie wcale z cen nie zeszli bo piwko w knajpie za 15 kun to drogo nawet jak na sezon - w Zivogosce Karlovacko kosztowało w granicach 10-12 kun. :lol:

Co do ryby - nie wydaje mi się że było to "first class fish".. Po prostu trafiliśmy na nieodpowiedni bar - tylko oni się reklamowali "grill fish" i dlatego tam poszliśmy. Pare dni później trafilismy na naprawdę fajną knajpkę gdzie ryba (tuńczyk, makrela lub coś w podobie mintaja, ale nie wiem dokładnie co to było) podana z ziemniaczkami, sosem czosnkowym i szpinakiem kosztowała 50-55 Kun.
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 09.10.2006 08:25

Poproszę o zdjęcia tego mieszkania. Czy mogłabyś przesłać namiary na te apartamenty ? Mój e-mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
shatz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) shatz » 22.11.2006 11:01

Ja też poproszę o namiar i zdjatka. Dużo turystó o tej porze roku było?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2006 13:57

Znajomi byli rok przed nami w Baskiej Vodzie, potem byliśmy razem w Zaostrogu, w tym roku z kolei w okolicach Omisa - ale oddzielnie.... W chwili wolnej podeślij mi proszę jakąś fotke, gdyż od czterch lat słyszę tylko od nich " Baska Voda to... Baska Voda tamto... tylko Baska Voda" :D :D
Możesz także namiar lub stronkę kwatery.

Pozdraviam!
kerass
Turysta
namiary

Nieprzeczytany postnapisał(a) kerass » 21.12.2006 07:24

Jeżeli to możliwe to poproszę o przesłanie fotek z namiarem gdzie mieszkaliście. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotrek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek » 22.01.2007 15:37

Cześć

Jeżeli możesz to również poproszęo namiary i może jakieś zdjątka.

Jedziemy w tym roku first time do Cro i miejsca sprawdzone były by super.

Poza tym wbieramy się na makarską rivierę więc..........

Będę zobowiązany........... cokolwiek to znaczy..... na forum :D

pozdr

m-29
Plażowicz
Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) m-29 » 05.02.2007 11:50

Witam
Po tej reklamie Dominiko proszę o namiar na to cudo.
Czy dospodarze poza angielskim używają np. j.niemieckiego.
Z poważaniem
M-29
szreder
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szreder » 12.02.2007 17:43

Witaj !!!

Ja też z chęcią skorzystałbym z namiaru i fotek z Twojego pobytu.
dzięki z góry!!!

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne