Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłam z CRO i Czarnogóry-odpowiem i potrzebuję pomocy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
asmsdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmsdg » 14.08.2005 10:42

Witam!!!!

Godzinę temu wróciłam z Chorwacji i Czarnogóry....było super....choć ceny zwłaszcza w CZarnogórze mnie powaliły.....pytajcie...chętnie odpowiem....zjechaliśmy całą riwerę Makarską aż po Petrowac w Czarnogórze...ale mam też powód do rozpaczy....otóż w Dubrowniku zgrywaliśmy zdjęcia u fotografa na płytę ...i co się dzisiaj okazało?,że babka pomyliła płyty i dała nam czystą!!!! siedzę i płaczę....ponad 300 fotek....jeśli ktoś chciałby pomóc i będzie w najbliższym czasie w Dubrowniku...ozłociłabym go....najgorsze,że wiem tylko,że ten fotograf był koło Policji(tam tylko znaleźliśmy miejsce parkingowe)takie żółte drzwi na przeciw kiosku w którym kupuje się karty parkingowe....jestem zrozpaczona....próbowałam odszukać w necie,ale to chyba nie realne..... :cry:
lajkonik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lajkonik » 14.08.2005 11:38

26.08 wybieram się do Czarnogóry i najprawdopodobnie zachaczę na dzień lub dwa o Dubrownik. Opisz mi dokładnie co , jak i gdzie to może Ci jakoś pomogę w odzyskaniu wakacyjnych fotek - nie obiecuję na 100% bo jedziemy w dwa samochody i nie wiem w jakiej kondycji bedą współpodróznicy. Interesuje mnie z kolei Czarnogóra, tam jedziemy po raz pierwszy. Proszę napisz gdzie byliście (może jakieś namiary na kwatery), wrażenia, co warto zobaczyć oprócz tego co opisano w przewodniku no i kilka słów o cenach. Mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
- pozdrawiam :) lajkonik
Lord79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lord79 » 14.08.2005 15:50

Hejka! Która Twoim zdaniem miejscowość na Riwierze Makarskiej jest najladniejsza? Tzn chodzi mi głownie o plaże i miejsce gdzie mozna sobie duzo pospacerowac.
Pozdrowionka!
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 14.08.2005 19:41

Lajkoniku jeśli interesowałby cię w Czarnogórze Ulcinj, to mogę ci polecić kwaterę, w której byłem już 2 razy. We wrześniu kwatery mogą być tam po 3 - 4 Euro. Ulcinj ma swój specyficzny klimat, blisko stamtąd do Baru , Św. Stefana, Budwy czy nad Jezioro Szkoderskie. Serdecznie polecam.
asmsdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmsdg » 15.08.2005 12:30

Hej!!!

Faktycznie,też słyszałam,że w Ulcijniu jest najtaniej,choć nam nie polecano za bardzo,bo tam jest już prawie Albania i mieszkańcy to podobno głównie Albańczycy.Z zanim wybraliśmy się do CZarnogóry,to przewertowaliśmy net bardzo dokładnie i wszyscy pisali ,że w SCE jest tanio,kwatery miły być od 4 - 8 euro,a za 12 to już z klimą...ceny w sklepach miały być tylko trochę wyższe niż w Polsce,...pojechaliśmy do marketu i np gumy do żucia kosztowały podobnie,ale już paczka ciastek ok 2,6 euro,my zaopatrywaliśmy się w końcu w małym sklepiku,gdzie nawet ludzie przyjeżdzali z okolicznych miasteczek,widocznie było tam taniej niż w markecie w mieście.
Tanie faktycznie były tamtejsze wina bo średnio od 2,5 do 5 euro,ale zupełnie nie wiedzą co to słodkie wino....tylko SUVE czyli wytrawne....piwo 0,5 l -0,6 euro ,ale jeśli chodzi o kwatery,to mnie zszokowały ceny....taniej trochę były kwatery z widokiem na magistralę....i te były jeszcze wolne...oferowali dobre warunki,za pokój 2 osobowy z ewentualną dostawką chcieli ok 22 euro,ale to żadna atrakcja w nocy spać przy odgłosach z magistrali.natomiast w miasteczkach było full,nawet w agencjach turystycznych nie mieli nic do zaoferowania....były wolne duże pokoje,ale za 5 osobowy chcieli 60 euro,znajomy objechał cały Petrowac ,jedyne co znalazł to 4-kę za 50 euro...udało mu się utargować do 40.a była ich 2+dziecko,my znaleźliśmy kwaterę za 23 euro ,dość ładnie położoną,blisko plaży ,okolica super,tylko cena ....23 euro ...za warunki bardzo,bardzo kiepskie.(10euro od osoby i 3 za dziecko)nie chcieli wogóle słyszeć o targowaniu. i ciągle ktoś pytał o wolne pokoje.....Generalnie nie polecam CSE w sezonie,i jeśli wybiorę się tam jeszcze kiedyś to na pewno nie w sierpniu.
asmsdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmsdg » 15.08.2005 12:42

Lord79 napisał(a):Hejka! Która Twoim zdaniem miejscowość na Riwierze Makarskiej jest najladniejsza? Tzn chodzi mi głownie o plaże i miejsce gdzie mozna sobie duzo pospacerowac.
Pozdrowionka!

Trudno powiedzieć....wszędzie pięknie....chyba nie umiem określić gdzie najładniej....mnie przypadł do gustu Drvenik....plaża ładniejsza jest w Gornja Vala,czyli w Drweniku górnym...duża i nie bardzo zatłoczona ...ogólnie to nie duże miasteczko,ale podzielone jakby na dwie części,górną i dolną....obie można obejść na piechotę brzegiem morza,górą ...uliczką ...lub małym deptaczkiem przy samym morzu...jest dużo uliczek,gdzie panuje zupełna cisza...ławeczki ,na których można siedzieć pół dnia i podziwiać widoki...a jeśli chce się do ludzi,to wystarczy tylko zejść na dół do miasteczka i już kawiarenki ....muzyka (sami śpiewają i grają)....plaża i tłumy....My zatrzymaliśmy się w dolnym Drveniku,ale chodziliśmy na spacery do Górnego,są kantory i poczta,odpływają z tantąd promy na Hvar,Korculę i Peljesac,a więc wszystko pod ręką.....

Pozdrawiam
lajkonik
Globtroter
Northstar

Nieprzeczytany postnapisał(a) lajkonik » 16.08.2005 13:11

Northstar napisał(a):Lajkoniku jeśli interesowałby cię w Czarnogórze Ulcinj, to mogę ci polecić kwaterę, w której byłem już 2 razy. We wrześniu kwatery mogą być tam po 3 - 4 Euro. Ulcinj ma swój specyficzny klimat, blisko stamtąd do Baru , Św. Stefana, Budwy czy nad Jezioro Szkoderskie. Serdecznie polecam.

Chętnie skorzystam - proszę o adres i ewentualne uwagi na priva ( adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl )
- pozdrawiam :) lajkonik
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 16.08.2005 13:26

Odszukam dane i za kilka godzin prześlę ci na priva, bo teraz pracuję
Pzdr
opcio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) opcio » 16.08.2005 20:15

Northstarze, ja również poproszę o namiary na kwaterę w Ulcinju.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzięki,
Opcio
(odpowiadając usuń WYTNIJTO z adresu)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone